autor a zakladatel stránek je Vilém Mitlöhner - aktuální administrace Petr.116

Tento Blog již není udržován, doporučujeme jeho modernějšího nástupce. Klikněte ZDE

Magnetofon Tesla Sonet Duo ANP210

22. září 2009 v 1:53 | palipol |  Cívkové magnetofony - typy
TESLA Sonet Duo ANP 210
stolný cievkový magnetofón
sonet01
Trochu histórie
50-te roky minulého storočia sa niesli v znamení veľkého rozvoja techniky a zavádzaním jeho výsledkov do bežného života. Priorita mladej generácie na celom svete bola čím skôr zabudnúť na strasti vojny a stvoriť niečo zmysluplnejšie, než likvidáciu jedného druhým a prejavilo sa to aj v rozmachu spotreby a túžbe po skultúrnení života bežného človeka.

V povojnovom Československu, ktoré malo k dispozícii pomerne veľkú a vyspelú technologickú základňu sa rozbehla naplno aj výroba spotrebnej elektroniky, ktorá sa vyvážala do zahraničia a zaznamenala pozoruhodné úspechy. Sonet Duo ako priamy pokračovateľ modelu Sonet je tomu dôkazom. To, že mu patrí samostatné miesto v histórii výrobkov spotrebnej elektroniky si vydobyl svojím masovým rozšírením, dômyselnou a originálnou konštrukciou, milým dizajnom a v neposlednom rade svojou odolnosťou a spoľahlivosťou. Bol vyrábaný v množstve variánt a farebných prevedení s heslom "magnetofón do každé rodiny". Že svoju úlohu splnil, svedčí jeho obľuba i u dnešných zberateľov a nadšencov, a aj to, že poznám staršie rodiny, kde sa príležitostne používa dodnes.

Jeho technickým popisom sa nebudem v ďalšom zaoberať, kto má záujem, na internete je informácií všetkého druhu dostatok. Skôr sa chcem venovať tomuto konkrétnemu prístroju, ktorý si po 45 rokoch blúdenia po svete našiel ďalšieho majiteľa, u ktorého bude v bezpečí pod dohľadom, pravidelne venčený. Hlavne že neskončí v kontajneri v najhoršom prípade na divokej skládke.
sonet02
TESLA Sonet Duo
september 1964
výr.č. 330194

Jeho novodobá história sa začala písať v septembri 2009, keď som naň pri hľadaní mlynčeku na kávu po obchodoch so starožitnosťami narazil. V predajni ANTIK som ho našiel položený na prútenom kresle a nebyť jeho charakteristického dizajnu a hlavne krikľavej oranžovej farby, možno by som ho prehliadol.
Pani majiteľka, keď videla moje iskrivé očká, profesionálne natiahla cenu, ale keď som ju presvedčil, že ten prístroj je čosi ako odložené zviera, a že potrebuje práve mňa, zmäkla a cena nakoniec vyhovovala obom stranám - nebol síce ani tak lacný, ale to je vždy relatívne.
sonet03
Takže teraz už môj TESLA Sonet Duo,
výr.č. 330194, bol vyrobený v septembri 1964 a jedná sa pravdepodobne o prístroj posledných sérií, keďže v roku 1965 už vo výrobnom programe TESLY nefiguruje.

V predajni som si ho zbežne vyskúšal, všetko fungovalo, našťastie nebol zapnutý, vytlačená jamka od remenice motora v pryžovom obložení zotrvačníka sa spravidla nedá už nikdy poriadne rozchodiť.

Doma som opatrne odňal kryty, spodný diel evidentne nebol nikdy snímaný. Po dôkladnej prehliadke som konštatoval, že prístroj bol minimálne a šetrne používaný, je pôvodný, ničím nebolo hýbané aj požitá vazelína je ešte funkčná, bol len zaprášený a plný pavučín, ale po dvoch hodinách údržby predo mnou na stole ležal krásny znovuzrodený oranžový magneťáčik, ktorý svietil opäť svojou naturálnou krásou. Chýbal len remienok na náhon počítadla, ale to bude minimálny problém, obe
hlavičky a čapy vedenia pásu len líznuté, prítlačná kladka pružná, obloženia unášačov tiež, náhon a záber spojky OK, brzdy OK, v prevádzke len slabé chrastenie potenciometra tónovej clony, postupne sa to normalizovalo na rozumnú mieru. Chcel som ho pôvodne rutinne rozobrať, nejaké tri Sonety mi už prešli rukami, ale tentokrát som sa rozhodol, že ho ponechám v pôvodnom stave s pôvodnou vazelínou, olejom v unášačoch... Nič totiž nedrie, nehučí...a hlavne tá vôňa...
sonet04
Nahrávka dopadla bez problémov, priložený pás Emgeton je ale veľmi citlivý na prebudenie, tak som ho radšej veľmi netrápil vybudením na "magické očko na nulu". Reprodukcia je príjemná, relatívne hlasitá,
hudba má svoju charizmu. Vďaka polstopému záznamu je aj na rýchlosti 4,76cm/s kvalita záznamu ešte stále postačujúca. Hneď som tam nasúkal výbery zo 60 tych rokov.

Čo na záver? Náhoda, šťastie, spokojnosť a radosť. Prístroje, ktoré som mal možnosť zachraňovať boli vo väčšine prípadov nekompletné a poničené. Dali sa rozchodiť, ale aby som prístroj otvoril, vyčistil, zatvoril a frčal, to sa mi ešte nestalo...
sonet05
Venujme sa ale radšej fotodokumentácii, ktorá napovie. Lepšie raz vidieť ako dvakrát počuť, ale najlepšie je zažiť. Fanatici vedia, o čom hovorím.

S pozdravom palipol
 


5 lidí ohodnotilo tento článek.

Anketa

Jak se vám líbí cívkové (kotoučové) magnetofony?

Jsou perfektní 84.5% (2900)
Jo, daj se 4.3% (147)
Nemám tu čest, nemohu posoudit 4.4% (151)
Hnus! 6.8% (234)

Komentáře

1 bajty bajty | E-mail | 22. září 2009 v 6:27

tak ten je jako novej

2 DKL DKL | 22. září 2009 v 8:09

Moc krásný, zachovalý kousek. Taky jeden vlastním, ale ještě čeká na renovaci. Tyhle stroje prostě mají duši...

3 palipol palipol | E-mail | Web | 22. září 2009 v 8:20

[2]:DKL:

Po toľkých rokoch skutočne rarita, pýtal som sa v tom starožitníctve na jeho predchádzajúceho majiteľa, väčšinou ma to zaujíma (dokomentácia, reálna hostória konkrétneho stroja, ale dozvedel som sa len, že "TO doniesol jeden mladý chalan včera".

ďalšie foto som dal na blog.cz

4 juraj juraj | E-mail | 22. září 2009 v 18:00

naozaj krásny kus historie, na prvý pohľad ako nepožívaný, a ked je vplne funkčnom stave je ešte o to cenejší, blahoželám ku krásmenu kusu poctiveho železa a hlavne nech dlho služi ;-)

5 Brano Brano | E-mail | 22. září 2009 v 21:00

Tak presne takýto kúsok mám aj ja a tiež po vyčistení bezproblémov fachčí. Získal som ho zo zberného dvora. Okrem tohto starčeka mám este Sonet B3.

6 Vilda Vilda | E-mail | Web | 22. září 2009 v 21:31

Sice to sem nepatří, ale jistý čas se zde řešil problém s rychlostí motoru na řadě B4, konkrétně snížení rychlosti. Co je tam potřeba vyměnit?

7 Martin Martin | 22. září 2009 v 21:47

Vilda:

Když odmontuješ spodní kryt, je tam zespodu na držáku spodního ložiska setrvačníku v objímce uchycený v plastovém průhledném pouzdru velký stříbrný kondenzátor tvaru kvádru.
Pokud není závada jinde, mělo by to po výměně toho kondenzátoru normálně fungovat.

8 Vilda Vilda | E-mail | Web | 22. září 2009 v 23:19

Martin:

Myslel jsem si to, ale raději jsem se ujistil. Díky moc. ;-) Je nějaká šance ho koupit, nebo mám smůlu? Mám v plánu stejnak vyměnit všechny kondenzátory na tom magnetofonu. Jedná se o B43A stereo. Sice hraje bez problému, i nahrávání funguje, včetně těch funkcí přepisů ze stopy na stopu, ale chci mu udělat po elektronické stránce generálku. Už to bude asi po těch 40ti letech potřebovat.

9 palipol palipol | E-mail | 23. září 2009 v 0:33

Vilda k B4:

Kondenzátor,alebo vyschnuté mazivo na oske rotora. Táto časť sa hreje a je potrebné ju kontrolovať. Ak sa rotor po sňatí remienka netočí po vypnutí tak 10s, otvoriť pätné ložisko (3skrutky zo spodnej strany držia trojuholníkový krycí plech), pozor na guličku, tá je pod ním. Uvoľniť poistný krúžok a vytiahnuť rotor. Umyť v technickom benzíne a pretiahnuť ním aj klzné ložiská v statore. Potom kvapka strojného oleja (stačí aj na šijacie stroje) na hriadeľ rotora a do ložísk,trocha vazelíny na guličku. Zmontovať dokopy, skontrolovať či nie je veľká ŕadiálna vôľa (vznikne ak motor ide dlho na sucho a ložisko i celý motor sa prehrieva. Bronz je síce kvazi samomazný, ale len pri nízkych otáčkach a občasnom zaťažení (zotrvačník, kladky)u motora je to niečo iné.Motor ak má radiálnu vôľu viac ako 0,2mm bude už stále robiť problémy, inak aj len trochu "cuká" je to v tolerancii a po premazaní sa všetko normalizuje.

10 palipol palipol | E-mail | 23. září 2009 v 0:40

[5]:

To Braňo:

Tak urob nejaké foto toho tvojho, zaujíma ma farebné prevedenie a nejaké dizajnové podrobnosti.

11 bajty bajty | E-mail | 23. září 2009 v 6:14

vilda,palipol

ja bych spis doporucil prevratit magic v zhuru nohama a dolejt do prostoru s kulickou olej,vazelinu sem taky zkousel,ale ta se mi dycky nikam vytratila....a uz mam dokonce novej ten trojuhelnik,protoze kulicka se mi dostavala zkrz,a je z nerezu,ten by mel vydrzet dele..... :-D

12 palipol palipol | E-mail | 23. září 2009 v 9:12

[11]:

to bajty:

Gulička skrz.....no do riti..to chceš povedať, že sa tá ložisková gulička predrala von? Tak to som ešte nevidel.  Opatrne dierku zavariť, plochu prebrúsiť..to je ale len pre zručného majstra s výbavou, najlepšie je vyrobiť novú trojuholníkovú podložku, ale to je neoriginálne provizórium, zháňať nový trojuholník je optimum, len aby nepadol za obeť kanibalizácie ďalší celý motor to by bola škoda...
Tá gulička má len podpornú funkciu pätného ložiska a rotor na nej beží v bode, bez trenia a ak tak minimálne -na to je tam vazelína. V bronzových ložiskách memôže vysokootáčkový rotor bežať na vazelíne a oleja (a vôbec akéhokoľvek maziva) musí byť VŽDY len potrebné množstvo, inak sa ti rozlezie po celom motore,keď to obrátiš..dole to netesní. Správne namazaný rotor vydrží pri častej prevádzke rok - dva, Pri občasnom použití minimálne 3, takže žiadne "náplne" ako v aute

13 Vilda Vilda | 23. září 2009 v 9:33

[9]: Motorek je v pořádku, po sejmutí řemínku točí snad víc jak minutu :-) i se zátěží točí poměrně dlouho. Asi to bude opravdu ten kondenzátor.

14 bajty bajty | E-mail | 23. září 2009 v 14:02

palipol
kdyz to vememe jinak,prez ten trojuhelnik bylo videt :D a uz mi dost vibroval motor,chvelo s celym magicem,ale ten muj nerezovej trojuhelnik je naprosto presnou kopii originalu,dal sem si s pilnikem dost zalezet,zmena byla obrovska,kdyz ho pustim bez reminku,neni vubec slyset a po vypnuti takovou dobrou pul minutu jeste setrva.....,jak rikam ten magic nebyl zrovna v mladi setren,tata rikal ze se na nem vystridalo asi pet hlav..... :-P

15 johny johny | 23. září 2009 v 14:23

for palipol:
Veľmi pekný magič....Jeden bol u nás na krúžku,ale bol rozhodne v horšom stave ako tvoj...ani si neškrtol....

16 juraj juraj | 23. září 2009 v 14:48

bajty:

fuha 5 hlav až do dnes na B4 je dosť, je pravda že vtedy B4 bol magič ktorý bežal asi denne, to viem od otca, aj on ju mal. aj mne deží B4 skoro každý den. vtedy ale asi iný kvalitnejší zdroj muziky nebol a bol to nový stroj tak sa huntoval a preto asi taka častá výmena hlav

17 Martin Martin | 23. září 2009 v 17:15

Vilda (8):
Ten kondenzátor koupíš, ale pouzdro bude jiné, dnes se takové, myslím, už nevyrábějí, takže bys musel upravit tu objímku.

18 bajty bajty | E-mail | 23. září 2009 v 17:53

martin
a pro informaci,...jakej to je kondenzator?vim ze k nemu vedou dokonce asi tri privody

19 Martin Martin | 23. září 2009 v 21:05

bajty (19)
Mám dojem že kapacita 8 uF a napětí 250V. Při výměně pozor na správné zapojení- při prohození vývodů by se elektromotorek točil opačně (nemělo by se mu však nic stát). Na svorku, kam vedou dva kabely přichází napětí 120 V a druhým vodičem je vedeno do motoru, z druhé svorky kondenzátoru se odvádí do motoru impuls nutný k vytváření točivého magnetického pole, pokud je kondenzátor vadný, tak se motor točí pomaleji. Motory magnetofonů B 4 a odvozených jsou na napětí 120 V, při provozu na 220 V je před motor zařazeno vinutí síťového transformátoru. Pokud jsem něco napsal jinak, než je, ať mě někdo opraví.

20 Brano Brano | E-mail | 23. září 2009 v 21:56

Palipol
Ok nafotím oba a pošlem Ti ich na mail. Inak Sonet Duo je presne taký istý oranžový a B3 je bledomodrý.

21 Vilda Vilda | E-mail | Web | 23. září 2009 v 23:16

Tak to vypadá, že ta moje B43 je v pořádku. Je to debilně nahraným páskem, protože když sem ho dal do B73, tak to taky hrálo pomaleji. Hlavně ten pásek dost špiní hlavy, takže pujde na "eko-likvidaci". Pro jistotu ale i tak koupím ten kondenzátor do zásoby.

22 bajty bajty | E-mail | 24. září 2009 v 6:34

mam pocit ze ma kapacitu dokonce jenom 4uF,ale je to ten tantalovej kondenzator,nebo co to je zac?

23 zdenda zdenda | 24. září 2009 v 7:12

[22]: Tantal v žádném případě. Je to obyčejný krabicový MP kondenzátor 4uF / 250V.

24 Martin Martin | 24. září 2009 v 16:40

bajty(23):
Ano, je to 4 uF, takový, jak píše zdenda. Už jsem naštěstí dlouho neměl magnetofon zespodu odkrytovaný, tak jsem tu hodnotu jen střelil.

25 juraj juraj | 24. září 2009 v 16:42

ježiši kriste.. prečo riešiť každu banalnu chybku nagnetofonov Tesla ihned výmenou alebo preferovaním magičov od Williho Studera. Rada magnetofonov Tesla B4 a odvodené typy je už dnes skôr pre radosť a okrasu nie pre nejake važne nasadenie "ala disko v pivnici" alebo na chate.

prosím nenahradzujte tu všetko studerom ako bolo písané je to stránka kde sa preferuje hlavne tesla ale aj stare stroje iných značiek ale len do istej miery, a nie cpať všade williho, je to už nechutné.  :-x

26 bajty bajty | E-mail | 24. září 2009 v 19:35

supr,a kde je sezenu novy?daji se nahradit normalnim elytem stejne hodnoty?prominte ze se tak ptam,ale chci se ujistit 8-O

27 DKL DKL | 24. září 2009 v 20:45

Elektrolytem v žádném případě ne. Musí to být kondenzátor na příslušné STŘÍDAVÉ napětí. Nejlepší by bylo sehnat originál (uznávám že to může být problém), anebo použít nějaký z dnešní produkce raději v plastovém provedení. Je spojen se sítí a v případě poruchy by se mohlo dostat síťové napětí na kostru.

28 bajty bajty | E-mail | 25. září 2009 v 6:04

DKL
on je v plastovim pouzdru,tak to myslim nehrozi

29 DKL DKL | 25. září 2009 v 11:23

Originál ano, ten by byl ideální, ale taky se dá koupit třeba válcový hliníkový a ten by se těžko izoloval původním pouzdrem. Proto když nový (válcový) tak raději z plastu.

30 Vilda Vilda | E-mail | Web | 25. září 2009 v 11:53

[Smazaný komentář] Já si raději koupím kondenzátor za pár korun, než krám za několik desítek tisíc. Po opravě moje B43 bude existovat dalších, nebojím se říci, 40 let ;-)

31 juraj juraj | 25. září 2009 v 12:06

Vilda:

ano presne tak suhlasím, aj ja si myslim že ked tieto magnetofony zostanu v rukách majiteľov ktorý sa im budu venovať a pečovať o ne tak nevidim problem v dalších 40 rokoch ich funkčnosti.

32 Vilda Vilda | E-mail | Web | 25. září 2009 v 12:49

Juraj:

Teslu mám hlavně pro její jednoduchost. Rád si opravuji svoje věci sám. Byl bych blázen abych si koupil věc za 40 tisíc a pak ji ještě servisova a cpal do ní další tisíce. Oprava mých všech Tesel nepřesáhla snad ani 2000Kč a to počítám i náhradní díly které mám doma. Nejdražší samozřejmě jsou hlavy, které jsem si v dostatečném množství nakoupil do zásoby.

33 Majo Majo | 25. září 2009 v 21:46

Pekný Sonet Duo, toto je tá novšia verzia s plastovými krytmi, ich zmena prebehla v roku 1962. Inak Sonety sa vyrábali aj v roku 1965, videl som pár kusov ktoré to mali na štítku motora, aj ja mám jeden taký, no po likvidácií jedného vraku Soneta som si ho prestaval na "plechovú" verziu. Už som ho mal aj nafotený a pripravil som článok, no ako vidím bol som predbehnutý......

Tie kondenzátory v B4 robia často problémy, niekedy magneťák spomalí, ale zažil som aj zrýchlenie. Niekedy sa dá nájsť vrak ktorý ho má v poriadku, ale predsa po 40 rokoch sa tomu moc veriť nedá.... Možno by šlo tú hranatú krabicu otvoriť a vložiť do nej nový pondenzátor, aby to vypadalo ako originál, renovátori starých rádií to tak robievajú.....  

34 S499.1023 S499.1023 | E-mail | 25. září 2009 v 21:46

Helejte, pánové diskutéři, mám tady nabídku pro bastliče. Mám tady 3 ks B113 a 2 ks B116. Všechny prakticky provozní, v jedné je prdlý řemínek, všechny mají poměrně hlučné motory. Některé mají ulomené některé hmatníky.
Kdo mi z nich udělá jednu tip-top B113 a jednu tip-top B116, může si zbytek nechat (t. j. 2x B113 a 1x B116). Potenciometry, hmatníky a hlavy (kromě mazacích) dodám i pro jeho stroje.

35 Brody Brody | 26. září 2009 v 22:19

Ahojte!Tak tento magnetofón vlastním aj ja a to zroku 1962 (podla štítku na motore) ale magnetofon je žiaľ nefunkčný ale velmi pekný zachovalí.Nefunkčný-asi pokazená elektrónka alebo uzemnenie ale drôtik ani nic ine som nevydel odpojené.proste v repráku iba hrozne vrčí (vybruje) ale prehrať prehráva ale ten brum je silnejsí tak nemám stoho nič.Ale ked som ho dostal tak bol funkčný len uz nenahrával iba tak chrchlavo a zrazu bum a začal vrčať.Mrzí ma,ze sa nezmestia 15cm cievky.ale je to krástny a zachovalí stroj.Dostal som ho od jedného bývaleho učitela aj s páskamy,ale pásky su dosť v dezolantnom stave trhaju sa tak ích mam len na pamiatku a mozno aj na budúcu výstavu

36 bajty bajty | E-mail | 27. září 2009 v 18:19

BRODY
mas skoro podobny problem jako ja s B42,ja bych to videl na usmernovaci diody,nebo na filtracni elyty,ale spis na ty diody,zkus tak dve minuty ho nechat hrat v tom brumu,pak za chodu pasku zkus vytahnout ho mzikove na plnej vykon zesilovace,to udelej par krat,mozna ze se ten brum z toho ztrati,ale budes to muset delat takle pokazdy

predstavte si kdyz na me B42 se ten brum uklidni,tak ho dokonce umim zajimave navratit:
a)kdyz za chodu pasku odtlacim kladku od setrvacniku a rychlost zacne klesat,tak se tam zacne objevovat brum,nebo spis jako kdyby byla nahravka prervana

b)kdyz potenciometr vysek pritlacim nepatrne ladicim cudlikem k sobe

c)a nebo kdyz prepinam stopy a nebo vypinam chod pasku

vetsinou po zahrati ten brum jde v pohode vyhladit potenciometrem hlasitosti
je to velmi zajimave 8-O

37 zdenda zdenda | 28. září 2009 v 9:46

[36]: Možná je jenom uvolněné pájecí očko na některém filtračním elytu. Velké elektrolyty v B4-kách mají očka nýtovaná, hliník "teče" a po letech se může spoj rozklížit. Zkus filtrační kondy vyjmout ze stroje a pájecí očka pod nýtem pootočit tak, aby lépe seděla.

38 palipol palipol | E-mail | 28. září 2009 v 13:01

[33]:

to Majo:

Pošli materiály o Tvojom Sonete adminovi, nech z toho vyberie na doplnenie môjho článku (text, foto...)a rozšírime informácie, každá drobnosť sa hodí, myslím.

39 bajty bajty | E-mail | 28. září 2009 v 16:46

zdenda

ja uz sem davno elyty vymenoval,myslel jsem si ze to delaj oni,posledni co zbiva jsou ty diody,jinak uz vazne nevim 8-O

40 zdenda zdenda | 29. září 2009 v 8:33

bajty:
Zaráží mě, že se brum mění s pohybem poťáků a přepínačů. Tipoval bych spíš nějaký vadný spoj. Tesla si občas nedávala příliš záležet na pájení (mám doma B47 z roku 1971, u které jsem musel přeletovat spoje na filtračním kondenzátoru, vodiče šly rukou ze spoje vytáhnout a na povrchu pod cínovou zálivkou byly korodované :-( ). Překontroluj i připojení zemního pólu zesilovače ke zdroji.

41 bajty bajty | E-mail | 29. září 2009 v 14:48

zdenda
je to mozny,ale podle me ten brum se uklidni kdyz dojde k nahlemu vysokemu odberu a kdyz ten odber zase rychle poklesne tak se ten brum vrati
vadi hodne ,kdyz diody byli jakoby pokryty jinovatkou?ja sem tu jinovatku opatrne setrel ale stale siou furt bili........

42 zdenda zdenda | 29. září 2009 v 20:40

[41]: Ten bílý prášek, to je nejspíš jen korozní sůl nechráněného povrchu a nemá na provoz diod vliv. Na jejich místě by měly vyhovět jakékoliv běžné usměrňovačky s dovoleným proudem max. 700 mA a závěrným napětím nejméně 50V. Pokud máš k dispozici osciloskop, můžeš průběh zvlnění napájecí voltáže a její závislost na odběru hravě vysledovat. Jinak si taky prohlédni elyty zesilovači (hlavně ten "bootstrap" 10 uF v bázovém obvodu 104NU71). Nemá některý ze stojatých elytů na DPS zesilovače ustřelenou bílou čepičku na vršku pozdra? Jestli ano - okamžitě vyměnit.

43 bajty bajty | E-mail | 30. září 2009 v 7:02

zdenda
ale cece to jeden tam ji ma strzenou a vono to opravdu strasne moc vadi?kdyz nema tu cepicku?

44 zdenda zdenda | 30. září 2009 v 17:18

Pod čepičkou je drobná dirka (asi 0,2 ÷ 0,5 mm), kterou může kondenzátor vysychat. Pokud je kondenzátor proražený, pak obvykle za provozu z otvůrku vybublává elektrolyt. I kondík s celistvou čepičkou, ale profláknutý nebo přetížený, může upouštět skrz její okraje. Nakonec, i kdyby takový kondenzátor nebyl příčinou vady, preventivně radím: vyměnit (a pro sichr i přeměřit jeho provozní podmínky). Do budoucna se to vyplatí.

45 zbyněk zbyněk | E-mail | 1. října 2009 v 8:29

[33]: Sonety se možná vyráběly ještě v roce 1966, mám verzi s šedomodrým plastovým krytem, na počitadle je vyraženo 1965, na motoru dokonce 1966.
Já jsem měl největší problém s přepínačem rychlostí, na kontaktech byly příškvarky a nešel motor. Musel jsem odvrtat nýty, abych ho rozdělal a vyčistil. Ještě jsem pak přebrousil hlavu a nastavil předmagnetizaci.

46 CAPPUCINO CAPPUCINO | E-mail | 3. října 2009 v 22:13

HELO. SORY I AM 4 CROATIA,AND I DONT UNDERSTAD YOUR LANGUAGE GOOOD. I HAVE ONE   TESLA SONET DUO,IT WORK BUT NOT SO GOD. CAN YOU HELP MEE?
SORY....   YOUR SONET IS BEATIFUL :-)

47 Jindřich Jindřich | E-mail | 7. října 2009 v 19:23

Zajímalo by mne, zda někdo z obdivovatelů nevlastní originální návod. Nemyslím tím zapojení a pod. to na netu je, ale uživatelský návod jsem zatím nenalezl.

48 zdenda zdenda | 9. října 2009 v 7:01

Komentáře jsou uzavřeny.