S499.1023 píše:Ony ty teslácké top gramce hučí hlavně ložiskem, ne motorkem. Petr vynalézá tachoobvod, co měl Dual a Thorens a x dalších už na začátku sedmdesátek a Jednorohé Baleno už ví, kudy cesta nevede.
Já vím, taky by se mi líbil Jirkův tangenciál - jenže po tom větru v peněžence, co jsem za poslední období udělal

, musím na chvíli přibrzdit ... ale červíček vrtá a vrtá ...
Ad ložisko: Samozřejmě teď při přestupu do jiného levelu (L-410 a Cambridge) jsem zlikvidoval šumové spektrum a logicky začnu honit spodek pásma - hluky apod.
Ložisko nemám Tesla - ale Klub Elektroakustiky (talíř s osou napevno a ložisko pod ním ...), to je jiný trochu level ... ale asi to taky nebude kdovíco ...
I když včera jsem se naštval ... chtěl jsem naimplementovat do PS4500 (příšerné označení - to jsem musel bejt mimo smysly ...) DL-110, tak jsem si hrál s druhým headshellem a pak jsem si všiml, že ta mrcha Denon je nižšší než SHURE a že bych jako slušně vychovanej kluk měl spustit raménko trochu níž (taky by ty vložky mohly sjednotit výškově, co ?), aby bylo raménko voodorovně s deskou. A to jsem si naběhl, protože ta vypínací clonka optiky mi v té snížené poloze naráží vevnitř na lajdácky ufixované kablíky pod tím ... Když bylo raménko vysoko, bylo to OK. Ladit výšku při přehazování headshellů teda odmítám (možná Denonku podložit něším lehkých na výšku Shure).
Takže to jdu teď celé odstrojit a kouknu dolů ... Nicméně bych nejraději zkřížil raménka - mám to staré P1101 s pevným headshellem, který ale jde natáčet, aby byl hrot kolmo. A taky bych pak mohl použít novou kabeláž do raménka (z Projectu od pana Z.), kde jsou na koncích všech 4 barevných kablíků konektory. A vyhodit ten háček na ruku - údajně zdroj drnčení - rezonancí (dle WEBů) ... Jenže představa manipulace s vložkou MC, kde nejde při osazování vyjmout chvějka, je dost děsivá.
Tak nevím - nejraději bych koupil nějaký tangenciál a už se tu nes.ral s kravinami. Ale to bych musel být svobodný jako Libor

„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.