Teď jedu k zákaznici předat nové PC - večer na tu juknu a ozvu se Ti ....libor píše:Prosímtě můžeš to nějak rozvést? Do MC600Q, NC450, NC500 by se to dát mělo? Já si ten odkaz nepřeložím...

Teď jedu k zákaznici předat nové PC - večer na tu juknu a ozvu se Ti ....libor píše:Prosímtě můžeš to nějak rozvést? Do MC600Q, NC450, NC500 by se to dát mělo? Já si ten odkaz nepřeložím...
No super! A mě tento týden snad přijde zbytek součástek a dodělám toho actidampa... má taky přepínání MM a MC a přepínání 4 druhů kapacit na vstupu, tak uvidíme. Pokud to nebude ono, budu muset pořídit Cambridge (ještě si počkám na Petrův názor DL110 vs. Cambridge vs. Luxman).TheLastUnicorn píše:Teď jsem otestoval Denon DL-110 na NC500 přes L-410...to není možný, nechápu ten rozdíl. Doteď jsem si myslel, že OM10 není až tak špatná vložka. Rozdíl téméř stejný, jako na srazu...OM10 totál bez života, denon někde úplě jinde...dynamika, výšky, detail...a aby jsem si něco nenamlouval, nahrál jsem si pasáž z desky na pásek nejdříve z OM10 a pak z Denon a přepínal... ALE, jen s preampem přepnutým do pozice MC High. V poloze MM byl rozdíl poměrně malý, navíc s menší úrovní. Při přepnutí na MC diametrální změna. A to jsem nastavil offset na protraktoru jen tak narychle od oka...![]()
No nic...jdu si ještě poslechnout Sade...a pak vyhodím ortofon OM10 z okna...
![]()
Ne, dělám si srandu...vyzkouším ještě Ortofon X1-MC, Ortofon M20FL a AT120E, ale to už nebudu cpát do NC500, jelikož mám doma Techniče 1310 a 1410 a vložky jsou rovno na náhradních headshellech...
Zobecnil bych to, zkoušel jsem MC Ortofon Rondo Red na nějakém zesilovači JVC, který měl taky přepínání MM/MC (žádná step-up trafa). Rozdíl ve zvuku byl jasný ve prospěch MC i pro neškolené ucho. Ani bych tak nechválil zrovna Denon DL-110 (tu mám z důvodu rozumné ceny), spíše bych napsal, že jsem se zatím nepotkal s MC vložkou, která by hrála hůře, než MM.TheLastUnicorn píše: Teď fakt nevím, zda je ta DL-110 opravdu tak dobrá, nebo jí prostě vyloženě sedí Luxmanovský phonostage...a to nemám ani STEP-UP trafa...
Jo...a Technics 1410MKII je lepší, než NC500, páč hluk z prázdný drážky u něj není slyšet téměř vůbec a membrány reproduktorů nelítají ani při vypnutým subsonicu...a je jedno, kterou přenosku jsem tam měl.
A kterej jsi měl v té NC440 motorek ? Už ten blbej krokáč nebo ještě ten klidnej 3 fázák ?Seiko píše:... Svoji NC 440 jsem prodával právě z důvodu neodstranitelného hluku v drážce, byť měla vynikající raménko.
Tys to už myslím psal, ale raději se zeptám znovu : máš nějak upravený phonostage v L-410 ?TheLastUnicorn píše:Teď fakt nevím, zda je ta DL-110 opravdu tak dobrá, nebo jí prostě vyloženě sedí Luxmanovský phonostage...a to nemám ani STEP-UP trafa...
To kdybych věděl...Petr.116 píše: A kterej jsi měl v té NC440 motorek ? Už ten blbej krokáč nebo ještě ten klidnej 3 fázák ?