libor píše:Takže si tu Denonku mám sehnat sám? Ok. I ti možná za pravdu dá, ale Seiko, TLU a já ti za pravdu nedáme

Náskok té MC ve zvuku byl obrovský. Všechny ostatní vložky hrály s menší dynamikou a zvuk jakoby za dekou, možná až za rohem
Co se týče přítlaku - to je taky na zvážení. Příliš malý přítlak, v kombinaci s ne špičkovým ramenem, desky poškozuje víc než přítlak větší. A zrovna u tvého ramene jsem přemýšlel, jestli není moc tuhé na svislý pohyb - na té zvlněné desce se to chovalo vskutku divně, a podle mého větší přítlak by to srovnal. Ale to je jen moje přemýšlení, proč se to tak chovalo...
Na zvlněné desce byl u mne vypnutej ten SUBSONIC filtr - to, že to bere i ty "podzvuky" můžeš brát i tak, že tu nízkou frekvenci vložka sejme - to je plus ne ? A navíc tam bylo víc faktorů ... to je na delší povídání. Nicméně to raménko není nekvalitní, aby svou rezonancí vyrábělo takovéto "signály". Je potřeba zkontrolovat závěsy kardanu a jeho vůli - na to se podívám, ale doma s tím problém nemám. Taky ale nemám tak zvlněné desky ...
Navíc, kdyby sis nevšiml pohyby membrány, na zvuku bys nic nepoznal. Jinak pojmy trochu přeháníš:
Dynamika menší nebyla - jen zvuk byl jiný - lepší, ale do toho kecá spousta věcí - od kmitočtové charky vložky a korekčáku po kde co.
Navíc na C02 bylo jednu chvíli (zrovna, když tam byl připojenej PS4500 - je to vidět z fotky) zapnuté zvednutí basů ... tak to už vůbec nevím ... jak porovnávat ...
Jinak neříkám, že si nekoupíme vložku spolu - bude-li šance ji sehnat levněji koupením 2 ks ... S tou variantou počítám. Ale teď budu muset po dokončení beden s Jirkou vyzkoušet tu Denonku. Pak se uvidí ... To už by pak ale chtělo i předzesík s trafy, protože jinak to nic nepřinese.
Tady se zdá, že to, co jsme slyšeli, nebyla jen Denonka, ale taky C02 se step-up trafy a ZEJMÉNA frekvenční a dynamické vlastnosti toho zesilovače v C02. Protože ten i tak (u této HO Denonky) dost silný signál byl 10x zesílen bez přidání šumu trafem a vložky pracovala dost proudově, což jí dobře tlumilo a rovnalo charku. To je důvod, proč pracuje líp v tomto režimu, než v MM režimu, zatížená pouze 47kohmy a příslušnou kapacitou.
Takže, když HO MC, tak včetně kvalitních STEP-UP trafáků a dobrého PREAMPU. Jinak bude ta dobrá vložka degfradovaná. A to je hóooodně o penězích.

„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.