MC Denon DL-110 vs Shure M97xE
Pravidla fóra
Do této sekce pište popisy zařízení, vlastnosti, zkušenosti atd. Nepište sem žádosti o radu s opravou a pod. To patří do skce OSTATNÍ - "Obecné technické dotazy, problémy, rady"
Do této sekce pište popisy zařízení, vlastnosti, zkušenosti atd. Nepište sem žádosti o radu s opravou a pod. To patří do skce OSTATNÍ - "Obecné technické dotazy, problémy, rady"
Re: MC Denon DL-110 vs Shure M97xE
Díval jsem se do dokumentace, pohledal i na netu. Nenašel jsem, jakou má vstupní kapacitu vstup na Phono u Luxmana 

Revox B791, B710 MkII, B750 MkII, B760, A77, B77, PR99 MkIII, Symbol B MkII, Luxman C-02, Pioneer PD-D6-J, Denon DVD-3910, Technics SL-1710 MkII, Dual CS 721, Nakamichi Dragon, Kenwood KX-1100HX, Dual C-844, Sony SL-HF 950, Jo, vintage...
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
A proč je tedy navržená na přímé zapojení do MM vstupu přímo výrobcem ?Seiko píše:Hmmm, zapojovat MC přenosku do MM vstupu je doopravdy zajímavé pro srovnávání se zvukem MM přenosky. To, že je Denon DL-110 MC typu "high output" ještě neznamená, že ji dám do vstupu na MM (byť teda marketingové "kecy" to o této přenosce říkají - že je to možné). Ano, a mám i odzkoušeno, že pokud ji dám na režim MM, tak hraje velice podobně, jako dobrá Shure. Akorát zmizí dynamika a přesné podání nástrojů, jinak nic...
Cituju japonský manál:
Features
1. A high output MC cartridge with an output voltage comparable to MM cartridges
The DL 110 is a high output MC cartridge which can be connected directly to the MM position of the amplifier without step-up transformers or head amplifiers.
Podle mého názoru ty step up trafa mají smysl u MC-LOW, případně možná ještě MC-MID ... ale přijde mi proti srsti zatěžovat vložku navrženou na 47 kohm vstupem 470 ohm ... (u téo vložky).
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ještě mne napadlo, že ta moje Shure M97xE je nová (přehráno tak 4 hodiny) a asi se potřebuje rozehrát ...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.
Ale že by ta Denonka byla výrazně lepší - jak jsme slyšeli na sraze - prostě nepřipouštíš? 

-
Jsem věděl, že vám to nedá spát...
Tak phonoampy, co se nachází v běžných zesilovačích se v žádným případě nedají srovnávat s tím, co je v Luxmanu C02 (páč tam je v podstatě myslím legitimní Actidamp MKIII). Phonoamp osazený dvojitým fetem a opampem je proti tomu jen sranda. Kdybych věděl, co se chystá, vzal bych sebou Actidamp MKII, co se mi už pár let válí v garáži...asi ho konečně zkusím připojit mezi Luxman a NC500...uvidím, co se změní. Pokud nic, přejdu možná taky na MC...stejně už jsem chtěl tu obehranou OM vyměnit.
Každopádně ten rozdíl mezi MM a MC byl tak jednoznačný, že to i hluchýmu muselo praštit do uší...no a nevěřil bych tomu, že Luxman má problém s MM přenoskou - právé naopak, Luxmaňácký zesilovače jsou právě pověstný spičkovým phonostage-m a většinou vítězí v testech při poslechu z LP.
Takže nevím... 
Btw. strkat MC přenosku do MM vstupu je naprostá hovadina...

Každopádně ten rozdíl mezi MM a MC byl tak jednoznačný, že to i hluchýmu muselo praštit do uší...no a nevěřil bych tomu, že Luxman má problém s MM přenoskou - právé naopak, Luxmaňácký zesilovače jsou právě pověstný spičkovým phonostage-m a většinou vítězí v testech při poslechu z LP.

Praštilo... a moc... (a teď mě to praští ještě do peněženkyTheLastUnicorn píše:Každopádně ten rozdíl mezi MM a MC byl tak jednoznačný, že to i hluchýmu muselo praštit do uší...

BTW: Zajímalo by mě taky, proč Shurka při přejetí vlny na desce chtěla vyplivnout basáky z beden... Sharp ani Denon a ani Thorens tenhle problém nedělaly... ale to bych možná netipnul na problém přenosky ale spíš na nějakou konstrukční chybu gramofonu... napadá někoho něco?
-
A byl při reprodukci ze Shure zapnutý subsonic?
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To je jasné, ale pak by DENON jako profi firma neměla psát do manuálu to, co píšou. A dokonce píšou nejen JDE TO, ale dokonce UDĚLEJTE TO ... a to už je na pováženou.TheLastUnicorn píše:Jsem věděl, že vám to nedá spát...Tak phonoampy, co se nachází v běžných zesilovačích se v žádným případě nedají srovnávat s tím, co je v Luxmanu C02 (páč tam je v podstatě myslím legitimní Actidamp MKIII). Phonoamp osazený dvojitým fetem a opampem je proti tomu jen sranda. Kdybych věděl, co se chystá, vzal bych sebou Actidamp MKII, co se mi už pár let válí v garáži...asi ho konečně zkusím připojit mezi Luxman a NC500...uvidím, co se změní. Pokud nic, přejdu možná taky na MC...stejně už jsem chtěl tu obehranou OM vyměnit.
Každopádně ten rozdíl mezi MM a MC byl tak jednoznačný, že to i hluchýmu muselo praštit do uší...no a nevěřil bych tomu, že Luxman má problém s MM přenoskou - právé naopak, Luxmaňácký zesilovače jsou právě pověstný spičkovým phonostage-m a většinou vítězí v testech při poslechu z LP.Takže nevím...
Spíš by mne ale zajímalo něco jiného (na úvod musím napsat, že je otázka, jak ty publikované informace jsou seriózní a relevantní):
a) dočetl jsem se, že MC vložky reprodukují větší povrchový šum desky oproti dobré MM vložce ... a zároveň ale psali, že třeba u této Denonky se to dost potlačí zatížením. Tedy i když je navržená na 47k, optimum, které lidi zjistili,
je někde mezi 750 a 1000 ohmy ... zajímavé. V té souvislosti si kladu otázku, co se stane technicky, když se zapojí tato HO vložka na MM vstup a proč technicky by se měl zvuk zhoršit ?
b) jak je to reálně se závislostí kvality reprodukce a tzv. "rozehráním" nové vložky ... je-li to realita, tak kolik hodin to v praxi chce ... ta moje M97xE je fakt nová - pár hodin provozu.
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To už si nepamatuju ...TheLastUnicorn píše:A byl při reprodukci ze Shure zapnutý subsonic?

Nevím, ale pokud si pamatuju, tak se jen přehodily kabely od gramo mezi mým Sharpem a Petrovým PS, na knoflíky se nesahalo. Čili minimálně tyto dva gramofony byly porovnány se stejně nastavenými prvky. Jirka na to přece hned prohlásil, že z toho Sharpu leze rovnější zvuk...TheLastUnicorn píše:A byl při reprodukci ze Shure zapnutý subsonic?
Naposledy upravil(a) libor dne pon 11. lis 2013 11:10:16, celkem upraveno 1 x.