asi jsme si nerozuměli. Já měl spíše na mysli tvůj stávající stav jaký motor s jakou hřídelí (průměrem) máš v PR99 nyní. To, že se ti točí 9,5-19cm už je méně obvyklé (na panelu máš jiné rychlosti) a jak jsi sám zjistil těch možností jak donutit aby se točil jinou rychlostí je několik a návrat do původního stavu se tím pádem odvíjí od současné úpravy.
Pokud tam máš capstan s hřídelí 9mm tak je skoro vyhráno ale pokud máš motor s tenkou hřídelí typově pro 9,5-19cm tak nevím jak by se dvojnásobná změna v posuvu pásku (frekvence,rychlosti) u tohoto motoru kamarádila např. s parametry WoW - Flutter kolísání.
Co se týče motorů tak těch je také povícero typů jen namátkou třeba tady:
https://nagravox.com/products/revox-stu ... 9-a700-b67
a já mám třeba tyto:

jak je vidět z obrázku tak ten pro PR99 má i jinak vrtané otvory pro uchycení. Pokud jsem chtěl mít "ten správný" chvíli mi trvalo než se mi jej podařílo koupit za cenu obvyklou u standardních kterých je v nabídce opravdu hafo. Tím nechci říci, že nejsou např. na britské Ebay je maník, který je nabízí ale cena je vyšší.
Čili pokud bych byl v tvé situaci asi bych s úvahou začal o toho motoru.
S originálním motorem pro vyšší rychlost je návrat do původna mnohem snažší.
Ona ta snadná modulárnost B77 a PR99 svádí k různým úpravám a né vždy ku prospěchu věci.