Tak tohoto krasavce mám už víc jak rok. PR99 MKIII jsem koupil v solidním (optickém) stavu. Měl jsem velké plány, jak obohatit svoji sbírku komponentů a zároveň si splnit svůj klukovský sen pořádným magneťákem.
Moje očekávání ale brzo vzalo za své, protože po několika dnech přestal nahrávat. Nějaké pásy jsem si spolu s ním zakoupil, jenomže byly v dost ubohém stavu. Řešit, co závadu způsobilo, na to jsem prostě neměl a hledat pomoc nebylo snadné. Nakonec se mi podařilo sehnat skutečného machra, to díky jinému fóru (je i členem tohoto fóra), ale bohužel až z Prahy. No nic, magič jsem dobře zabalil a odeslal. Do měsíce byl stroj doma, opravený. Závada nebyla vážná, vadný kontakt v ovládací části (tlačítko REC). Zároveň mi ten šikovný pán vyměnil ložiska u motorů, stroj proměřil a zkalibroval.
Tehdy jsem sice neměl moc času, nějaké pásy jsem si nahrál a těšil se z poslechu. Získával dál informace jak o tomto stroji, tak i možnosti kde sehnat fungl nové pásy. Taky mě lákala, představa vylepšení PR99 MKIII, osazením PCB desek novými kvalitními kondenzátory.
Ještě na podzim téhož roku Revox putoval zpět do Prahy a před vánoci byl opět doma. Vylepšený, s lepšími hlavami, ale bohužel i potlučený. Česká pošta to nezvládla. Naštěstí to nebylo moc, trochu prohnutý kryt v zadní části, šlo to vyrovnat.
Horší ale bylo, že se mi moc nelíbil zvuk nahraných pásů. Nahrávky neměly jiskru, málo výšek. Kontaktoval jsem "Prahu" a potřeboval poradit. "Bias, lehce nastavit". Z manuálů a informací z webu jsem věděl, kde se dá "ladit". Úplně amatérsky pouze se sluchátky na uších jsem sice dosáhl čeho jsem chtěl, zvuk je vynikající, ale!!!?
Jsem pouze posluchač, s počítači si vím rady, ale měřit a kalibrovat magnetofon zatím neumím. Vím z manuálů, různých zahraničních fór a samozřejmě toho zdejšího, jak se to má provádět, ale chybí mi zkušenosti a přístrojová výbava. Proto bych potřeboval kontakt na nějakého nadšence s měřící technikou z bližšího okolí, který by mi stroj proměřil, nastavil dle pravidel a zkalibroval. Netroufám si nahrávat nové pásky, dokud nebudu mít jistotu správného nastavení. Používám pouze nové pásy RTM/SM 900 a LPR 90.
Po špatných zkušenostech stroj už nedám z ruky, myslím tím nesvěřit jej doručovací službě. Problém ale je, že tady na Ostravsku nemůžu nikoho sehnat, kdo by mi nastavení a prohlídku provedl. Kontaktoval jsem několik opraven, ale nikdo si na to netroufá, nedělají to.
Do Prahy se mi jet nechce a Mladá Boleslav (vintageaudio) je ještě dál. Pokud by mi někdo z bližšího okolí pomohl, byl bych mu vděčný.