Tak dneska si konečně kupec přijel pro tu GX-210D (neměl čas se dřív zastavit, velice zaměstnaný člověk ...), čímž uvolnila prostor pro GX-630DB. Po lehké úpravě mojí přecpané police, kde bude zatím bydlet (viz dál), konečně stojí finální stroj.
Čeká mne výroba vysokého zaskleného audio sloupu ..., aby konečně stroje mohly stát bez igelitových pytlíků proti prachu (ošklivost sama ...) v důstojné dřevěné konstrukci s otevíracími skleněnými dvířky v každé pozici ...
Jen nevím, zda bych nemusel expandovat nahoru k sousedům - spočítejte výšku 2 ks B116 (půlstopý a čtvrtstopý) a toho AKAIe. A to rodina by ráda, aby tam byl i zesilovač a gramofon. Gramci se silně bráním, protože ty MGF se přece jen chvějí a gramo to bude asi pěkně štvát. Tomu by slušela ukotvená police na sousední betonové stěně panelu ...
Ale zpět ke GX-630DB: konečně jsem od koupě vyzkoušel až na Dolby všechny funkce. Dokonce jsem připojil můj RC generátor a jen tak orientačně projel stroj na nové Maxell UD25 -120. Výsledek mne vcelku potěšil, dostavení BIAS i NF bude nutné, ale nijak dramaticky. Na to dojde až po mé 14 denní dovolené, kde si hodlám konečně (!) odpočinout po tom maratónu přes celé léto. Ještě přemýšlím, jak s tou poškozenou zadní částí (dřevo) ... dnes jsem na to koukal, ona ta zadní stěna není odnímací, jak jsem po zběžné kontrole po přivezení stroje mylně myslel, ale je zaklíženou součástí dřevěného pouzdra, kam je zasunuto a přišroubováno celé šasi stroje.
jinak řečeno - znamenalo by to vyjmout stroj (raz dva) a vyříznout a vybrousit tu desku ven a pak vyrobit přesně novou a zaklížit ji tam ...
Ono by to mělo vypadat takto ...
Ale napadlo mne, že kdybych vyrobil z vhodně děrovaného plechu přiměřený kryt a černě ho nastříkal, že to funkci splní a ani to nebude blbě vypadat ...

„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.