s499 : bohužel už nemohu sloužit to co z ní zbylo prošlo komínem ale asi TAHLE
to vypadalo
mnozí si vzpomenou, že? Jen ramínko jsem měl v jednodušší verzi -výše na obrázku je ta lepšovka. Já měl toto
s tím ložiskem/talířem u NC440 je to asi pravda, mám doma ještě NC450 a ta hučí dost - jen stále čeká na tuning

Rozhodování jaké ložisko a talíř dát do mého DIY gramofonu jsem měl jednoduché neboť použít talíř z aukrové NC440 byl holý nesmysl. Bylo to z 1/2 dobastlené asi 3kg monstrum s kterým motorek M302 neměl šanci pohnout. Navíc ten subtalíř DIY byl tak "šikovně" vytvořený, že kompletní talíř trčel cca 2,5cm nad deskou a proto ramínko muselo být podložené aby se dalo dát do roviny s deskou (viz foto v prvním mém příspěvku). Hold umělec co tvořil byl asi slabý v počtech. Kdo ví ? Vzpoměl jsem si, že někde odpočívá el.přehazovačka s SMz375 a volba motorku byla vyřešena. Jen po čase jsem původní motorek, který se občas začal točit na druhou stranu, vyměnil za nový, silnější SMz/R - ještě se v Novém Boru vyrábí.
Ta moje SG3 se před odložením do sklepa dočkala Al talíře - Petr jistě pozná - KE. a mě zbývalo si jen pohrát se závěsem motorku.
Takhle to dopadlo.