Nahrávky...?
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nahrávky...?
No já jsem si po Tvém posledním linku projel tvorbu těch 2 šikovných Chorvatů (2Cellos) a stáhl z Youtube jejich celý koncert v Novém Sadu ... Dojem?
Super - kluci fakt umí a nikdo nic neposral ani technicky ...
Super - kluci fakt umí a nikdo nic neposral ani technicky ...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Sorry - bylo to hned pod Tebou ... scarabeo ..ransom píše:Dobře. Akorát že 2cellos jsem určitě nelinkoval já. ...
http://www.repromania.net/forum/viewtop ... &start=420
Tady je ten koncert z Nového Sadu .... https://www.youtube.com/watch?v=CGU2BBeKaXM ... jsou fakt hodně dobrý - od zcela vážné muziky až po rockové pojetí ... AC/DC atd. Ne nadarmo je třeba Elton John vysoko hodnotil ... http://www.2cellos.com/biography/
Samozřejmě nechci nikomu nic vnucovat, já sám jsem o nich ještě před pár týdny nevěděl - ale koukal jsem s otevřenou pusou ...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.
Hle, tohle mne zajímá, neb zvukově "dokurvených" nahrávek z poslední doby jsem slyšel dost. Moc se omlouvám za slovo v uvozovkách, ale fakt nevím, jak to zdvořileji nazvat. Co se dá poslouchat - Suzanne Vega - Tales From the Realm of the Queen of Pentacles (2014), Sade - Soldier of Love (2010) (u obou titulů celkem jedno, jestli z CD, nebo LP), z videí pak Bad Company - Live in Wembley (2010), nebo (světe, div se!) Kabát - Po čertech dobrej koncert 2011
Dost sporů je okolo titulu Black Sabbarth - 13 (2013), kdy někteří tvrdí, že je nahrávka "zkompresorovaná". Poslouchaje je z LP, zvuk se mi líbí a zvuková "stěna" Sabbathů zní nezkresleně. Ale - tady dle vkusu každého soudruha. 

Revox B791, B710 MkII, B750 MkII, B760, A77, B77, PR99 MkIII, Symbol B MkII, Luxman C-02, Pioneer PD-D6-J, Denon DVD-3910, Technics SL-1710 MkII, Dual CS 721, Nakamichi Dragon, Kenwood KX-1100HX, Dual C-844, Sony SL-HF 950, Jo, vintage...
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ale jasně ... neřeším, jak vypadají a taky bych se na to 2x nekoukal ... ale svoje nástroje zvládají dobře ... show ignoruju ...ransom píše:Že nemám co dělat, tak to zrovna ze zvědavosti skoukávám. Nástup zajímavý, ale pak se z toho stala jen dobře technicky zvládnutá výpravná show pro široké publikum, postavená na přehrávání profláknutých melodií. Něčím mi to možná trochu vzdáleně připomíná populární počiny Šporcla, něčím malinko Apocalypticu. Nic k čemu bych se potřeboval v budoucnu vracet.
Na holky to ovšem musí působit jako silné afrodisiakum. Na Eltona tuplem. Dva kukuče jak reklama na Schwarzkopf. Kdo by odolal?
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Na té 13 od BS se shodneme jednoznačně. Dobré je High Hopes od Bruce Springsteena, Long Live Rock´n´Roll od Rainbow ... a špičkový zvuk má japonská verze kompilace
The Essential 3.0 (Japanese SICP-2535) Judas Priest http://www.discogs.com/Judas-Priest-The ... se/5790420
The Essential 3.0 (Japanese SICP-2535) Judas Priest http://www.discogs.com/Judas-Priest-The ... se/5790420
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Da, panimaju ...ransom píše: ... chtěl jsem se věnovat spíš technické stránce a zvukové poslouchatelnosti nahrávek...

Máme stejné zkušenosti i názor na dané tituly. Tady mi nezbývá, než konstatovat, že hudbu, která se mi nelíbí, neposlouchám, ač mi mnoho známých tvrdí, jak je to "fantastické". Zbytečná pro mně ztráta času. A - i s těmi známými se přesto shodnu na jiné muzice, která se nám líbí oběma. Co se týče špatně nahrané jinak výborné muziky - prokleju zvukaře a ostatní, co se podíleli na zvuku, a je pak jen na tom, jak moc je nahrávka raritní a zajímavá. Takovou Posádkovou hudbu Marného Slávy snáším i v nižší zvukové kvalitě (neboť vyšší jsem zatím nikde neobjevil). Platí pro nahrávky s obrazem i bez něj.ransom píše: Občas řeším dilema: Mizerně nahraná dobrá muzika kontra skvěle nahraná nezajímavá. Co s tím? Zkoušel jsem teď dva koncerty na Blu-Ray. Dianu Krall a Hugha Laurie. Oba s výborným zvukem a oba mě zoufale nudily.

Revox B791, B710 MkII, B750 MkII, B760, A77, B77, PR99 MkIII, Symbol B MkII, Luxman C-02, Pioneer PD-D6-J, Denon DVD-3910, Technics SL-1710 MkII, Dual CS 721, Nakamichi Dragon, Kenwood KX-1100HX, Dual C-844, Sony SL-HF 950, Jo, vintage...
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Proto já už NIKDY nepůjdu do O2 arény v Praze. Jedině na koncert pod širákem. Ty přeřvané uzavřené prostory, navržené nikoliv akusticky, ale na kšeft - tam když to trochu vosolej, tak se Ti v hlavě sejde X různej odrazů od různejch konstrukcí haly, zpožděných míň či víc - hnus. Takovej koncert je utrpení a ne zážitek. Když je i zvukař debil - je katastrofa hotová. Já jsem si léta myslel logicky, že ten zvukař sedí hluboko v publiku, aby slyšel, jak s tím hejbe. Některý asi neslyší vůbec 

Nechodíš na správné koncerty. Eagles byli nazvučeni fantasticky, a koncert Sade taky. Zato koncert Nine Inch Nails byla naprostá tragédie, tam bylo přesně to, co popisuješ. Je to jen o profesionalitě zvukařů / dodavatelů aparatury. Když umí - dá se kvalitně ozvučit prakticky jakýkoli prostor. A když neumí, tak udělají odrazy i v bezdozvukové komoře...Petr.116 píše: Proto já už NIKDY nepůjdu do O2 arény v Praze. Ty přeřvané uzavřené prostory, navržené nikoliv akusticky, ale na kšeft - tam když to trochu vosolej, tak se Ti v hlavě sejde X různej odrazů od různejch konstrukcí haly, zpožděných míň či víc - hnus. Takovej koncert je utrpení a ne zážitek. Když je i zvukař debil - je katastrofa hotová. Já jsem si léta myslel logicky, že ten zvukař sedí hluboko v publiku, aby slyšel, jak s tím hejbe. Některý asi neslyší vůbec![]()

- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Já byl tehdy na Aerosmith ... už jsem to tu kdysi psal. Knopflera jsem slyšel v Pakulu (na to, jak se soudruzi prsili, jak je to špičkově navrženo, ani náhodou. A to nebyl hlučný. Prostě nebylo rozumět.