TheLastUnicorn píše:To já mám teď dokonce ještě jeden vstup navíc.

Jinak jeden přepínač mám s těmahle relátkama postavený...řízenej mikroprocákem.

No - řízení jsem ještě nevymyslel - původně jsem uvažoval nějakej posuvnej registr, ovládanej jedním tlačítkem s resetovou prioritou po zapnutí event. s možností pamatovat si poslední volbu.
Je ale fakt, že přecvakávat jedním tlačítkem 8 vstupů kolem dokola mi přijde trochu nepraktické (podobně to bylo v mém starém Technicsu ...). Třeba v situaci, že bude hrát více vstupů (nevypnuté rádio ve chvíli, kdy si chci pustit MGF nebo se bude nahrávat z magiče na druhý a já si budu chtít pustit TV zvuk a při přecvakávání postupně zahrají všechny zdroje, než se tam docvakám ...
Možná, že 8 LED ve vodorovné řadě (bude 8 vstupů) a pod každou tlačítko je elegantnější volba. Ale ta tlačítka by musela být malá ... Neboli zapnutí z nuly na žádaný cílový signál. Ale bylo by chytré, kdyby si ukládal do paměti poslední volbu i tak. Tím by častá volba byla vždy zapnutá. Ale to by chtělo nějakou CMOS paměť s baterií ...
Jak to máš Ty ? P ... případně napiš SZ nebo mail. Dík

BTW: Ty tam tím MCU ošetřuješ taky zákmity tlačítek ? Ono to tedy ideálně jde pomocí RS klopáku, ale chce to mít mikrospínač s přepínacím kontaktem (lajdáci to občas prasí RC členem a za ním Schmitt KO ... ale to je fuj ...)
EDIT:
Já tam použiju přepínaci mikroswitche (teď jsem je objednal) a RS KO a je hotovo. Tím budou všechna relé v klidu vypnuta a zapne se jen to, které se chce zapnout ... kašlu na paměť poslední volby - na nic ...
Takže opět je v jednoduchosti síla
http://cz.rs-online.com/web/p/tlacitkov ... 3637353426 - ta čelní ploška tlačítka má průměr pouhé 4 mm a dle obrázku je zdvih tlačítka jen 1 mm, takže může koukat cca 2 mm z panelu - to bude vypadat dobře.
rozmery.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.