To je samozřejmě pravda, ale to namáhíní je fakt minimální... kdyby byl Petr takovej technik jak prohlašuje, tak tam kovovou cívku s nabem vůbec nedá. Jenže znáš ho, žeTheLastUnicorn píše:Je to tak...všechna zbytečná hmotnost navíc na ose je samozřejmě špatně...a čím je páka větší, tím si to ty motory odnášejí víc. Kovový cívky a šálky na NAB-ech jsou samozřejme moc hezké a efektní... Kdo naběhá na magnetofonu 2h měsíčně, tak ho to pochopitelně nějak zajímat nemusí. Kdo to chce ale drhnout denně, měl by se nad tím zamyslet. Ty motory levný nejsou...
Já v běžným provozu používám plast...takže bez nabů, bez šálků...

Neumím si představit, co by se muselo stát, aby ty železné vrtulky na unašečích někdo strhnul. Akaí naby sice mají kleštiny, které drží za hřídel unašeče, ale zase nemají kleštiny, které drží a středí cívku na nabu - to mají zase ty revoxí. Tak si vyber.Petr.116 píše: Ale o těch vrtulkách je to fakt ...
Moje nabídka, že ti za ty těžké nebezpečné nahovno kovové cívky dám lehké plastové s tridentem stále platí...
Opravdu nezávidím. Mohl jsem je mít za osm stovek oba, ale nechtěl jsem je.Petr.116 píše: Nezáviď ... AKAI NABy jsou stejně technicky nejlepší