Vdaka za info...samozrejme mam prepnute na mensi rozmer cievok,ale pri skusani sa mi zdalo ze paska dostava zabrat...
Seiko ten problem s vypinanim som mal aj ja,ale robili mi to len Basfky DP26,ale tie uz boli dost zodrane a tak som to riesil ako Libor ciernym centrofixom na plosaky
Povodne som sa chcel v tom rypat,ale potom som na jednej diskusii cital ze niektore 19/38 modely boli tak nastavene a ked som kontroloval plosak tak som tam mal pri diode osadeny rezistor s inou hodnotou,ako na scheme tak som to nechal tak...Pravdepodobne sa predpokladalo ze u tychto verzii sa budu pouzivat prevazne "hrubsie" back coated pasy..
Inak na to ze ten magnetofon stal cca 25 rokov v pivnici tak po zbeznej kontrole zdroja lozisk a vymene niektorych kritickych kondenzatorov a preletovani dvoch "studenakov" hra nad moje ocakavanie....a to este neboli skontrolovane vsetky el.parametre...
Som povodne myslel pri kontrole nahravky ze ten prepinac Tape/Monitor asi nefunguje...rozdiel hadam iba v tichych pasazach kde je malinko vyssi sum...
Ked uz som sa rozpisal este otazka da sa "zhruba" urcit podla opotrebovania hlav,kolko hodin ma magnetofon nabehane? Asi len hruby odhad kedze 50u pasy nemaju tak vyhladenu zaznamovu vrstvu a aj vzhladom na 38 rychlost mozu obrusovat hlavy viac...
Mam na hlavach cca 2,5-3 mm drazku...
Respektive kedy sa zvyknu hlavy menit,kedze citam inzeraty kde sa uvadza ze hlavy 3-4mm "good condition"....