Takže pár postřehů a pak obrázky s měřením. Měřil jsem jen v ose, mimo os to ani nemá smysl...leda, že bychom se chtěli zasmát.

1. Již poslechem jsem zjistil, že ta bedna moc nenabasuje, zato je příšerně uvřískaná...
2. Proč nebasuje má dvě příčiny
a) ten basák by potřevoal víc, než těch 40L, které má k dispozici - sice jsem ještě jeho TS-ka neměřil, ale 40L je obecně dost tak pro 8".
b) slabá kompenzace bafflestepu
3. Proč je bedna uvřískaná...no tak graf frekvenční charakteristiky myslím mluví za všechno. Od 1kHz následují Alpy a o nějaký toleranci +-3dB lze asi těžko mluvit.

4. Ty ostrý propady na charce (tzv. difrakce) působí především ty příšerný difrakční kryty na středech a výškách. Vypadají sice hezky, ale dělají bordel - především kryt výškáče je presačina nevyšší kategórie. Hranatá bedna je již jen taková třešnička na dortu, ale to už není tak podstatný.
Co dál? Vymontuju basák, změřím jeho TS-parametry a odsimuluju optimální ozvučnici. Odpojím ostatní repráky a vývody z nich vyvedu ven...no a pak bude následovat změření každýho měniče jednotlivě v ose a mimo os...pak se uvidí, co s tím půjde provést.