Oprava magnetofonu Tesla B444 Super Lux
Oprava magnetofonu Tesla B444 Super Lux
Zdravím, nedávno jsem dostal mgf Tesla B444 Super Lux (ANP240B), a mám s ním malý problém. U přepínače rychlosti je na rameni kolečko, které přenáší pohyb z 'rozdělovače' na setrvačník. Když mám zařazenou jakoukoli rychlost, na kolečku vznikají dost markantní třesy, což se nese celým ramenem, a je to jak permoníček. Nemáte s tím někdo zkušenost? jestli uvolněné táhlo, nebo jak, já už nevím... Jinak mechanika je téměř stejná jako B4 a B400, akorát inovovali kastli. Díík ;)
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Oprava magnetofonu Tesla B444 Super Lux
Ahoj,
opravil jsem Ti název - je potřeba psát věcné a přesné názvy témat - téma "Opravy magnetofonů" je naprosto nic neříkající ...., zejména když se jedná o konkrétní typ ...
Pokud jde o otázku samotnou :
V jakém je stavu obložení mezikola a případně uložení osy mezikola (není vyběhané ?) ?
opravil jsem Ti název - je potřeba psát věcné a přesné názvy témat - téma "Opravy magnetofonů" je naprosto nic neříkající ...., zejména když se jedná o konkrétní typ ...
Pokud jde o otázku samotnou :
V jakém je stavu obložení mezikola a případně uložení osy mezikola (není vyběhané ?) ?
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.
To je právě to, nijak oběhané se mi nezdá... Ani nemůže, magneťák mam ze školy a táta mi říkal, že jestli ho za celou dobu použili desetkrát, tak je to moc. A docela bych tomu i věřil, našel jsem tam jen jednu pásku
Jinak do toho magneťáku se nikdo nevrtal, i gumičky jsou origo, a šrouby polité zelenou barvou. Jediné, co nefunguje je počítadlo, které nějaká učitelka vynulovala a podržela za běhu, takže jsem jen vysypal úlomky a sundal pružinovou gumičku... Dokonce ani filcy nejeví známku opotřebení...
Jinak s tím tématem, já mám těch magneťáků víc, a myslel jsem to tak nějak globálně, aby tu nebylo šedesát témat, jako všude ;)

Jinak s tím tématem, já mám těch magneťáků víc, a myslel jsem to tak nějak globálně, aby tu nebylo šedesát témat, jako všude ;)
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
To jo, ale při odpovědích není možné prohledávat v jedné větvi desítky různých specifických dotazů, které spolu nesouvisí ...krivulak píše:To je právě to, nijak oběhané se mi nezdá... Ani nemůže, magneťák mam ze školy a táta mi říkal, že jestli ho za celou dobu použili desetkrát, tak je to moc. A docela bych tomu i věřil, našel jsem tam jen jednu páskuJinak do toho magneťáku se nikdo nevrtal, i gumičky jsou origo, a šrouby polité zelenou barvou. Jediné, co nefunguje je počítadlo, které nějaká učitelka vynulovala a podržela za běhu, takže jsem jen vysypal úlomky a sundal pružinovou gumičku... Dokonce ani filcy nejeví známku opotřebení...
A to obložení není ztvrdlé ? To Ti síra z ovzduší udělá ... Možná, že bych opatrně zkusil REGUM ...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.
Vyndal jsem ho (dle manuálu kolečko opracované ogumované
a po očištění jsem zjistil, že na některých místech lepí. To bude možná ono...

- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Něco takového jsem čekal ...krivulak píše:Vyndal jsem ho (dle manuálu kolečko opracované ogumovanéa po očištění jsem zjistil, že na některých místech lepí. To bude možná ono...
Možná nejapná otázka, ale co teda s tím?Petr.116 píše:Něco takového jsem čekal ...krivulak píše:Vyndal jsem ho (dle manuálu kolečko opracované ogumovanéa po očištění jsem zjistil, že na některých místech lepí. To bude možná ono...
No to poněkud záleží na tom, čím to lepí ... zkusil bych to demontovat ven (abys to mohl udělat pořádně a neodmastil bys uložení osy atd ...) a pak zkusil nejprve málo agresivní chemií (líh) očistit to kolečko. Pak případně benzín apod.
Pokud by se zjistilo, že ta pryž je sice už kolem dokola očištěná a odmaštěná, ale už je nepružná, zkusil bych REGUM (koupí š občas v drogerii - viz strejda GOOGLE. A uvidíš.
na závěr bych očistil a odmastil vnitřní plochy uložení kolečka a pak je lehce promazal vhodným olejíčkem ...
Zdravím, kolečko jsem vyndal, vzorně očistil lihem, pak jsem zjistil, že jsou zde dvě malé otlačeniny, které to způsobují. Jedna je v místech té dírky a druhá asi o čtvrt otočky vedle, což by odpovídalo vzdálenosti setrvačníku a rozdělovače. Celý kolečko je pružný, bez problému... Má cenu zkoušet ten regum? Nebo už jen vyměnit?

P.S.: Obrázky jsou velké, protože jsem chtěl, aby to bylo vidět.
P.S.: Obrázky jsou velké, protože jsem chtěl, aby to bylo vidět.
-
Někdy částečně pomůže nechat to pár hodin běžet...ale většinou je to na výměnu.
"učitelka" nechala magnetogon zapnutý, kladku přitlačenou a vypínala to tažením ze zásuvky.
Jako nejšetrnější bych zkusil uložit do glycerínu, nechat tam tak den, mělo by to změknout.
Jako nejšetrnější bych zkusil uložit do glycerínu, nechat tam tak den, mělo by to změknout.