Zajímavosti z Aukra, Ebay, atd.

Volná debata na určité téma (obvykle spojené se starou technikou - není ale podmínkou). Hlavně je třeba zachovat lidskou úroveň ... legrace a přiměřená míra ironie není na závadu, ale nesmí dojít k urážení nebo zesměšňování jiných osob ... Diskuse o politice na toto fórum nepatří !
Odpovědět
libor

Re: Zajímavosti z Aukra, Ebay, inzerce...

Příspěvek od libor » ned 15. pro 2013 20:19:57

Dvoustopý Revox za hodně zajímavou cenu... jen teď nemám...

Legendární tangenciál AURA s jakýmsi monstrem zespoda, ale za dobrou cenu (zatím)...

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » ned 15. pro 2013 20:47:35

libor píše:Dvoustopý Revox za hodně zajímavou cenu... jen teď nemám...

Legendární tangenciál AURA s jakýmsi monstrem zespoda, ale za dobrou cenu (zatím)...
Já bych to tak neprožíval - slyšel jsi přece - žádné nakupovací fórum - všichni všechno mají - teď bude zajímavější sehnat dobrou rybičku na Štědrý den, k tomu dobré pitíčko a nepřecpat se cukrovím, že ? :potlesk:

Navíc mně sociálka přidá až v lednu a to jen těch 49,- Kč :shout:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

TheLastUnicorn

Příspěvek od TheLastUnicorn » ned 15. pro 2013 21:34:03

libor píše:Dvoustopý Revox za hodně zajímavou cenu... jen teď nemám...

Dvoustopýho Revoxe za solidní cenu, navíc opravdu krásného a seřízeného Ti můžu furt dohodit i já...Nebo spíš věříš Štofíkovi? :hahahihi:

libor

Příspěvek od libor » ned 15. pro 2013 21:42:16

No samozřejmě Tobě... ale teď to fakt nejde. Uvidíme z jara...

Seiko

Příspěvek od Seiko » ned 15. pro 2013 22:22:32

libor píše:Jinak co se dalšího srazu týče - měl by být možná dvoudenní. Za mne - moc rád bych tam chtěl porovnání Cambridge vs. Actidamp, srazovky vs. sloupky, Denon dl110 vs. Sumiko BP II nebo III, a hodně by mě zajímala i kombinace Revox zesík s C02 vs. Luxman 410. A pokud by vybyl čas, pak porovnání nosičů Dire Straits - Brothers in Arms na mojí orig. desce, Seikovo japonské desce, případně i jinde vyrobené desce, CD staré edice, CD nové edice, SACD... to by taky mohlo být velmi zajímavé...
To srovnávání Dire Straits, nevím, nevím... :fool: Jednak SACD nepatří mezi "staré stroje" (ne, že bych ho nemohl přivézt...), ale když už srovnávání, pak musí být jednotný zdroj zvuku. Pokud gramofonová deska - pak na stejné aparatuře srovnávat různé gramofony a přenosky. Anebo při stejném gramofonu a přenosce různé zesilovače. Už dopředu bych mohl napsat, jaké by bylo pořadí :) Když by se tentýž titul srovnával z digitálních médií - nikdo nevíme, jak "vylepšili" mastering, a pak bychom mohli konstatovat jen v kategoriích "líbí - nelíbí". Objektivní vypovídací hodnotu by to nemělo. Trochu vycházím ze zkušeností - mám rád Rainbow, ale z CD, nebo SACD (i japonských) se nedají poslouchat. Nějaký "odborník" na digitálních formátech uřezal basy (doslova), jsou tupé, nevýrazné, a vůbec nejdou do hloubek. Jediné, co se dá poslouchat, jsou LP. A naopak - mnohá japonská vydání King Crimsonů na LP (záleží na konkrétní desce) hrají s malou dynamikou, zatímco poslední vydání na DVD-Audio hrají podstatně lépe. A tak bychom mohli probírat titul po titulu, které máme oblíbené, a jednoznačného závěru, jestli lépe poslouchat z LP, CD nebo SACD či DVD-Audio, bychom se nedobrali. Bohužel, je to dáno tím, kdo zrovna masteroval a jaký měl zvukový ideál. :fool: Akorát přemýšlím, jestli tenhle příspěvek ještě patří do "starých strojů". :mir:
Revox B791, B710 MkII, B750 MkII, B760, A77, B77, PR99 MkIII, Symbol B MkII, Luxman C-02, Pioneer PD-D6-J, Denon DVD-3910, Technics SL-1710 MkII, Dual CS 721, Nakamichi Dragon, Kenwood KX-1100HX, Dual C-844, Sony SL-HF 950, Jo, vintage...

libor

Příspěvek od libor » ned 15. pro 2013 22:34:29

Já myslel právě porovnávat ty zdroje zvuku - desky. Pustit si stejnou skladbu na deskách, příp. CD různých výrobců, z různých dob. Jestli to bude hrát líp z původní prvotní desky, nebo z japonského lisu, nebo z CD z devadesátých let nebo z CD z let nedávných...

Seiko

Příspěvek od Seiko » pon 16. pro 2013 9:40:10

libor píše:Já myslel právě porovnávat ty zdroje zvuku - desky. Pustit si stejnou skladbu na deskách, příp. CD různých výrobců, z různých dob. Jestli to bude hrát líp z původní prvotní desky, nebo z japonského lisu, nebo z CD z devadesátých let nebo z CD z let nedávných...
Jenže tady máš mnoho proměnných :scare: Jestliže zvolíme nějaký "referenční" gramofon s určitou přenoskou a aparaturu, tak můžeme zhodnotit, který lis (evropský, japonský, americký, český nebo bulharský) stejného titulu hraje nejlépe. Proti tomu nemám námitek :) Ale nemůžeme tohle srovnávat s digitálními formáty - srovnávali bychom to, jak ty jedničky a nuly dokáže daný přístroj převést zpátky na zvuk. A že je sakra rozdíl mezi zvukem různých CD a různých SACD přehrávačů - mohl bych vzít s sebou "plechově" hrajícího Technicse SL-PG277A (CD), velice slušně hrajícího Pioneera PD-D6-J (CD i SACD), dost blbě hrajícího Pioneera DV 565A (CD, SACD a DVD-Audio), výborně hrajícího Denona DVD-3910 (CD, SACD a DVD-Audio). Při srovnávání musí být aspoň jedna věc společná - což u srovnání LP a CD není. Různé principy - různé přehrávače - logicky různý výsledek. A byli bychom v kategorii "líbí - nelíbí". A teď si vem, že bychom srovnávali LP s CD a v gramofonu by byla MM přenoska. Tak CD zvítězí na celé čáře i z horšího přehrávače :nuda: Tím vším neříkám, že jsem proti srovnávání, to určitě ne. Akorát mám pocit, že se není třeba rozpřahovat tak do široka. A třeba i nezapomenout na "staré stroje", což zrovna u SACD a DVD-Audio asi není ten případ... :stop:
Revox B791, B710 MkII, B750 MkII, B760, A77, B77, PR99 MkIII, Symbol B MkII, Luxman C-02, Pioneer PD-D6-J, Denon DVD-3910, Technics SL-1710 MkII, Dual CS 721, Nakamichi Dragon, Kenwood KX-1100HX, Dual C-844, Sony SL-HF 950, Jo, vintage...

TheLastUnicorn

Příspěvek od TheLastUnicorn » pon 16. pro 2013 12:11:06

Seiko píše: Při srovnávání musí být aspoň jedna věc společná - což u srovnání LP a CD není. :stop:
Je...výkonový zesilovač a bedny. :hahahihi:

libor

Příspěvek od libor » pon 30. pro 2013 20:31:26

libor

Příspěvek od libor » stř 08. led 2014 21:26:41

No teda. Na Aukru A277D za tři kila. No jestli se to prodá, vyvalím svoje zásoby. Budu bohatý. Hodně bohatý... :lol:

Odpovědět

Zpět na „Volná diskuse“