MC Denon DL-110 vs Shure M97xE

Sekce, týkající se gramofonů všech typů a značek
Pravidla fóra
Do této sekce pište popisy zařízení, vlastnosti, zkušenosti atd. Nepište sem žádosti o radu s opravou a pod. To patří do skce OSTATNÍ - "Obecné technické dotazy, problémy, rady"
Odpovědět
Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: MC Denon DL-110 vs Shure M97xE

Příspěvek od Petr.116 » stř 04. pro 2013 17:34:28

TheLastUnicorn píše:Co DUAL 604? Jak je na tom? :)
http://www.dual-reference.com/tables/604.htm - nic moc ... starej krám ... ty odstupy žádná sláva ...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

TheLastUnicorn

Příspěvek od TheLastUnicorn » stř 04. pro 2013 18:02:43

No zrovna Jandovi věci bych si moc nezastával...polystyrenový bedny, výhybky osazeny normálníma elytama, zesilovače o 5-ti tranzistorech bez diferáku na vstupu s potlačeným kliďákem, jen aby se ušetřil tranzistor...Ve svý době, klobouk dolu, člověk mohl mít na daný poměry relativně slušně hrající věci za facku...ale dnes bych asi na transiwattu nehrál. A právě proto věřím ložiskám v jeho gramofonech úplně stejně jako tomu, co mám v NC500. :)

Igor: Tak mně poloautomat nevadí, vzhledem k tomu, že doteď funguju na full manuálu. :hahahihi:

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » stř 04. pro 2013 18:14:02

S499.1023 píše:Petr.116:
1) Jak už jsem říkal, u low compliance přenosek NENÍ snaha, aby bylo rameno co nejlehčí.
2) Jaký drahý dvoudílný talíř? Janda neměl technologii na lití těžkých talířů, tak holt soustružil hliník. Nenech se plést nedodržování technologie tam, kde lili talíře pro Litovel - těžký zinkalovy talíř je lepší řešení, než lehký hliníkový.
3) Dual CS 604 - asi jsi zapomněl na smajlíka, ne? Ten odstup je lepší, než u toho Tvého krámu a zaručen pod hranicí slyšitelnosti. Nebo už zase neposloucháme ale měříme?
Neslyším Unweighted: < 45dB Weighted: < 65dB ? Teď jsi zase zapomněl smajlíka Ty ... Jestli tohle neslyšíš, to teda ... Ale je fakt, že Tesla NC450 přes filtr A měla fuj hodnotu <= 40 dB, to ano - máš pravdu, že byl horší než ted DUAL, ale jinak existují stroje výrazně lepší : například Technics SL1200 má nefiltrovaných 56 dB ... atd.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

TheLastUnicorn

Příspěvek od TheLastUnicorn » stř 04. pro 2013 18:40:11

NC500 má 35dB...
Ano, Technics 1200 je stroj parametrově výrazně lepší...ale taky výrazně dražší. Ten asi nekoupím za cenu 100€+- nějaká dvacka. :hahahihi:

libor

Příspěvek od libor » stř 04. pro 2013 21:35:18

S499.1023 píše:Petr.116:
1) Jak už jsem říkal, u low compliance přenosek NENÍ snaha, aby bylo rameno co nejlehčí.
2) Jaký drahý dvoudílný talíř? Janda neměl technologii na lití těžkých talířů, tak holt soustružil hliník. Nenech se plést nedodržování technologie tam, kde lili talíře pro Litovel - těžký zinkalovy talíř je lepší řešení, než lehký hliníkový.
3) Dual CS 604 - asi jsi zapomněl na smajlíka, ne? Ten odstup je lepší, než u toho Tvého krámu a zaručen pod hranicí slyšitelnosti. Nebo už zase neposloucháme ale měříme?
Chudák Petr... teď vezme sekeru a s PS4500 na chatě zatopí :lol: Ale jinak souhlas - ten lehký hliníkový talíř jsem hned říkal, že je na prd, že původní NC450 by byl lepší. Ale byl jsem rázně okřiknut :yes:

Ale je fajn, že si dost věcí nechal vysvětlit a osahal si je, a že je mění za věci mnohem lepší :good:

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » stř 04. pro 2013 21:45:58

libor píše:Chudák Petr... teď vezme sekeru a s PS4500 na chatě zatopí :lol: Ale jinak souhlas - ten lehký hliníkový talíř jsem hned říkal, že je na prd, že původní NC450 by byl lepší. Ale byl jsem rázně okřiknut :yes:

Ale je fajn, že si dost věcí nechal vysvětlit a osahal si je, a že je mění za věci mnohem lepší :good:
Už zase kecáš blbiny a ve velkým - teď jsem zrovna doladil gramofon, udělal nové kratší vedení kvalitním stíňákem k preampu Cambridge - odtud do Luxíka na AUX, nastavil na DL-110 přesně 1,8 gramů a hraje to špičkově :hahahihi: :lol:
Trochu jsou slabší basy (moje staré bedny), ale to je samozřejmost - nové bedny to vyřeší. Ale celkově to podání a rozlišení :music: SUPEEEERRRR.

A ty kecy o hliníkovém talíři si klidně nech a až dodělám bedny, pozvu Tě na kafe, aby sis poslechl pořádnou muziku - je to dál než do OPAVY (na Cabasse zvukově nemám, to je jasné), ale i tak Ti to bude stát za tu cestu :hahahihi: :drinking: :mir:

libor

Příspěvek od libor » stř 04. pro 2013 22:44:49

Petr.116 píše: A ty kecy o hliníkovém talíři si klidně nech a až dodělám bedny, pozvu Tě na kafe, aby sis poslechl pořádnou muziku - je to dál než do OPAVY (na Cabasse zvukově nemám, to je jasné), ale i tak Ti to bude stát za tu cestu :hahahihi: :drinking: :mir:
Já si ty kecy teda nechám, ale řekni mi jediný argument, v čem je ten hliníkový talíř lepší než origo NC450.

To pozvání beru, zrovna dnes jsme probírali to pražský školení. Jakmile budu vědět termín, dám vědět. Vezmu si ssebou svý vlnitý Straitsy, ať po mé návštěvě můžeš lepit membrány zpátky do beden :yes: :mir:

Ještě mi prosímtě napiš, jestli jsi porovnával MC preamp v Cambridgi a Luxmanu a s jakým výsledkem.... :help:

Seiko

Příspěvek od Seiko » stř 04. pro 2013 22:46:07

libor píše: Ale je fajn, že si dost věcí nechal vysvětlit a osahal si je, a že je mění za věci mnohem lepší :good:
Při pohledu na změny Petrovy aparatury oceňuji, že nevyslovuje kategorické závěry vůči ostatním, jen tak "mimochodem" mu přibývají věci, o kterých se přesvědčil, že zlepší zvuk doma, a je s tím spokojený :)

Dneska jsem doma srovnával přítomné MM přenosky, mnohé jsem si ještě na Luxmanu C-02 nepustil. Byl jsem překvapený, vyšlo mi pořadí:
1. Pickering UV-15 2000Q (hrot Quadrahedral - přenoska pro kvadrofonní desky CD-4)
2. Technics 207C
3. Shure (jedno, jestli V15 III, nebo V15 V)

Na to, jaký jsem v MM zastáncem Shurek to vypadá na tristní výsledek :dash: , ale spíše je to dané tím, jak si přenoska "rozumí" s konkrétním předzesilovačem. Ověřené mám, že předzesilovače ProJect jsou "naladěné" na Ortofon a jejich zvuk zlepší minimálně o dvě třídy... :nuda: Holt, a Luxman je na Japonce :)

O zvuku z MC raději nepíši nic, neb to je jiná kategorie :playboy:
Revox B791, B710 MkII, B750 MkII, B760, A77, B77, PR99 MkIII, Symbol B MkII, Luxman C-02, Pioneer PD-D6-J, Denon DVD-3910, Technics SL-1710 MkII, Dual CS 721, Nakamichi Dragon, Kenwood KX-1100HX, Dual C-844, Sony SL-HF 950, Jo, vintage...

TheLastUnicorn

Příspěvek od TheLastUnicorn » stř 04. pro 2013 22:50:20

No jo...stejně, jako si japonský magnetofony nejlíp rozumí s japonským záznamovým materiálem, tak si japonský zesilovač rozumí s japonskými přenoskami. :)

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » stř 04. pro 2013 23:02:58

libor píše:
Petr.116 píše: A ty kecy o hliníkovém talíři si klidně nech a až dodělám bedny, pozvu Tě na kafe, aby sis poslechl pořádnou muziku - je to dál než do OPAVY (na Cabasse zvukově nemám, to je jasné), ale i tak Ti to bude stát za tu cestu :hahahihi: :drinking: :mir:
Já si ty kecy teda nechám, ale řekni mi jediný argument, v čem je ten hliníkový talíř lepší než origo NC450.

To pozvání beru, zrovna dnes jsme probírali to pražský školení. Jakmile budu vědět termín, dám vědět. Vezmu si ssebou svý vlnitý Straitsy, ať po mé návštěvě můžeš lepit membrány zpátky do beden :yes: :mir:

Ještě mi prosímtě napiš, jestli jsi porovnával MC preamp v Cambridgi a Luxmanu a s jakým výsledkem.... :help:
Ad Hlinik (z Humpolce): no kdybych si nebyl jistej, ze I. mi hned namítne, že "kdyby Zinkaly měly dodrženou technologii", tak bych napsal že protože NC měly díky tomuto průseru talíře na h...., že ten hliník je v poho.
Jenže z různých důvodů souvislostí nesdílím široce šířený highend názor, že talíř musí mít bezpodmínečně 5 kg a výše - houby. Nemusí, ale je to o spoustě dalších věcí, zejména o ložisku. Nicméně já netvrdil obecně něco o Al versus ZnAl.
Já jen říkám, že můj (Jandův) talíř je lepší než Zinkal. Kondičně určitě.
Daleko důležitější jsou hluky pohonu. Samozřejmě asi není spor o tom, že dobrý direct drive neí k zahození (se stabilní elektronikou). A že NC řada stojí za houby, je asi taky fakt. Jediné, co mně osobně se zdá (a proto jsem do té přestavby šel), je skutečnost, že NC440 s motorkem M302 má smysl díky klidnému 3F točivému poli. A to je sakra znát. Zkus si připomenout, jak mám zatím nic moc odpružené závěsy motoru a není to nějak výrazně slyšet. Mám i pocit, že hluk z drážky je občas horší ... Jak Litovel nahradila tento motorek krokáčem, už to je na nic. Prostě krokový motor nepatří do gramofonu. Přenese se to i řemínkem na talíř ...

Takže můj postup bude takový, že až budu chtít trochu poladit PS4500, tak vylepším odpružení motoru a udělám ten tachosystém, aby to necouralo ...

Já zapomněl na testy L-410: protože jsem dnes zkrátil kablíky od grama, už mi to nedosáhne k L-410, takže jsem netestoval. To bych musel Luxíka a PS-500 dát vedle sebe na stůl (protože zařadit tam cnch produžku by byla prasárna). :hahahihi:

Napiš termín, kdy budeš pracovně v Praze - vyladíme to.

Odpovědět

Zpět na „Gramofony“