Tak dnes se věnuju gramofonům... je čas, beru léky na nachlazení tak sedím doma a poslouchám. Vytáhl jsem asi po dvou, možná i déle, letech
MC600Q- doteď jsem poslouchal na
Duala a na
Sharpa - protože jsem objevil, že mám do něj koupenou novou jehlu a zkusil jsem porovnávat. MC600Q je osazena OM10E, Dual je osazen Shurkou M71 a Sharp firemní vložkou. MC600Q i přes pověry místního členstva fungoval na první zapnutí, po výměně jehly za novou se zlepšil i trošku zvuk. Co se týče zvukového projevu zvítězil Sharp - je lepší ve středech i basech, Shurka v Dualu a Ortofonka v MC600Q je trošku slabší, Ortofonka asi hraje o něco líp, ta Shurka má dost najeto. Co se týče odstupu hluku pohonu, jednoznačně vítězí MC600Q. Hluk drážky je hlasitější. Na druhém místě je Dual, také téměř bez známek hluku. Sharp hlučí nejvíc - ale to jsem říkal už jak jsem ho koupil... Žádný z gramofonů nepumpuje basákem u té Petrem prokleté desky (což může být nikoliv vložkou a ramenem, ale i reprodukčním řetězcem - výsledek asi rozetneme na jarním srazu

) Mohl bych zkusit vysilážovat v garáži NC440, ale co si pamatuju, dstup hluku měla horší než MC600Q, takže zatím to nechám u ledu. Zkoušeno na AZS224, který má v sobě poměrně slušný preamp a symetrický konec, bedny 1PF06767 a sluchátka Shure SRH240. Zatím. Na zásadním vylepšení celého řetězce se usilovně pracuje