Zajímavosti z Aukra, Ebay, atd.
Re: Zajímavosti z Aukra, Ebay, inzerce...
Dvoustopý Revox za hodně zajímavou cenu... jen teď nemám...
Legendární tangenciál AURA s jakýmsi monstrem zespoda, ale za dobrou cenu (zatím)...

Legendární tangenciál AURA s jakýmsi monstrem zespoda, ale za dobrou cenu (zatím)...
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to tak neprožíval - slyšel jsi přece - žádné nakupovací fórum - všichni všechno mají - teď bude zajímavější sehnat dobrou rybičku na Štědrý den, k tomu dobré pitíčko a nepřecpat se cukrovím, že ?libor píše:Dvoustopý Revox za hodně zajímavou cenu... jen teď nemám...

Navíc mně sociálka přidá až v lednu a to jen těch 49,- Kč

„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.
						- 
				TheLastUnicorn
Dvoustopýho Revoxe za solidní cenu, navíc opravdu krásného a seřízeného Ti můžu furt dohodit i já...Nebo spíš věříš Štofíkovi?libor píše:Dvoustopý Revox za hodně zajímavou cenu... jen teď nemám...

No samozřejmě Tobě... ale teď to fakt nejde. Uvidíme z jara...

To srovnávání Dire Straits, nevím, nevím...libor píše:Jinak co se dalšího srazu týče - měl by být možná dvoudenní. Za mne - moc rád bych tam chtěl porovnání Cambridge vs. Actidamp, srazovky vs. sloupky, Denon dl110 vs. Sumiko BP II nebo III, a hodně by mě zajímala i kombinace Revox zesík s C02 vs. Luxman 410. A pokud by vybyl čas, pak porovnání nosičů Dire Straits - Brothers in Arms na mojí orig. desce, Seikovo japonské desce, případně i jinde vyrobené desce, CD staré edice, CD nové edice, SACD... to by taky mohlo být velmi zajímavé...
 Jednak SACD nepatří mezi "staré stroje" (ne, že bych ho nemohl přivézt...), ale když už srovnávání, pak musí být jednotný zdroj zvuku. Pokud gramofonová deska - pak na stejné aparatuře srovnávat různé gramofony a přenosky. Anebo při stejném gramofonu a přenosce různé zesilovače. Už dopředu bych mohl napsat, jaké by bylo pořadí
  Jednak SACD nepatří mezi "staré stroje" (ne, že bych ho nemohl přivézt...), ale když už srovnávání, pak musí být jednotný zdroj zvuku. Pokud gramofonová deska - pak na stejné aparatuře srovnávat různé gramofony a přenosky. Anebo při stejném gramofonu a přenosce různé zesilovače. Už dopředu bych mohl napsat, jaké by bylo pořadí   Když by se tentýž titul srovnával z digitálních médií - nikdo nevíme, jak "vylepšili" mastering, a pak bychom mohli konstatovat jen v kategoriích "líbí - nelíbí". Objektivní vypovídací hodnotu by to nemělo. Trochu vycházím ze zkušeností - mám rád Rainbow, ale z CD, nebo SACD (i japonských) se nedají poslouchat. Nějaký "odborník" na digitálních formátech uřezal basy (doslova), jsou tupé, nevýrazné, a vůbec nejdou do hloubek. Jediné, co se dá poslouchat, jsou LP. A naopak - mnohá japonská vydání King Crimsonů na LP (záleží na konkrétní desce) hrají s malou dynamikou, zatímco poslední vydání na DVD-Audio hrají podstatně lépe. A tak bychom mohli probírat titul po titulu, které máme oblíbené, a jednoznačného závěru, jestli lépe poslouchat z LP, CD nebo SACD či DVD-Audio, bychom se nedobrali. Bohužel, je to dáno tím, kdo zrovna masteroval a jaký měl zvukový ideál.
  Když by se tentýž titul srovnával z digitálních médií - nikdo nevíme, jak "vylepšili" mastering, a pak bychom mohli konstatovat jen v kategoriích "líbí - nelíbí". Objektivní vypovídací hodnotu by to nemělo. Trochu vycházím ze zkušeností - mám rád Rainbow, ale z CD, nebo SACD (i japonských) se nedají poslouchat. Nějaký "odborník" na digitálních formátech uřezal basy (doslova), jsou tupé, nevýrazné, a vůbec nejdou do hloubek. Jediné, co se dá poslouchat, jsou LP. A naopak - mnohá japonská vydání King Crimsonů na LP (záleží na konkrétní desce) hrají s malou dynamikou, zatímco poslední vydání na DVD-Audio hrají podstatně lépe. A tak bychom mohli probírat titul po titulu, které máme oblíbené, a jednoznačného závěru, jestli lépe poslouchat z LP, CD nebo SACD či DVD-Audio, bychom se nedobrali. Bohužel, je to dáno tím, kdo zrovna masteroval a jaký měl zvukový ideál.   Akorát přemýšlím, jestli tenhle příspěvek ještě patří do "starých strojů".
  Akorát přemýšlím, jestli tenhle příspěvek ještě patří do "starých strojů".  
Revox B791, B710 MkII, B750 MkII, B760, A77, B77, PR99 MkIII, Symbol B MkII, Luxman C-02, Pioneer PD-D6-J, Denon DVD-3910, Technics SL-1710 MkII, Dual CS 721, Nakamichi Dragon, Kenwood KX-1100HX, Dual C-844, Sony SL-HF 950, Jo, vintage...
Já myslel  právě porovnávat ty zdroje zvuku - desky. Pustit si stejnou skladbu na deskách, příp. CD různých výrobců, z různých dob. Jestli to bude hrát líp z původní prvotní desky, nebo z japonského lisu, nebo z CD z devadesátých let nebo z CD z let nedávných...

Jenže tady máš mnoho proměnnýchlibor píše:Já myslel právě porovnávat ty zdroje zvuku - desky. Pustit si stejnou skladbu na deskách, příp. CD různých výrobců, z různých dob. Jestli to bude hrát líp z původní prvotní desky, nebo z japonského lisu, nebo z CD z devadesátých let nebo z CD z let nedávných...
 Jestliže zvolíme nějaký "referenční" gramofon s určitou přenoskou a aparaturu, tak můžeme zhodnotit, který lis (evropský, japonský, americký, český nebo bulharský) stejného titulu hraje nejlépe. Proti tomu nemám námitek
  Jestliže zvolíme nějaký "referenční" gramofon s určitou přenoskou a aparaturu, tak můžeme zhodnotit, který lis (evropský, japonský, americký, český nebo bulharský) stejného titulu hraje nejlépe. Proti tomu nemám námitek  Ale nemůžeme tohle srovnávat s digitálními formáty - srovnávali bychom to, jak ty jedničky a nuly dokáže daný přístroj převést zpátky na zvuk. A že je sakra rozdíl mezi zvukem různých CD a různých SACD přehrávačů - mohl bych vzít s sebou "plechově" hrajícího Technicse SL-PG277A (CD), velice slušně hrajícího Pioneera PD-D6-J (CD i SACD), dost blbě hrajícího Pioneera DV 565A (CD, SACD a DVD-Audio), výborně hrajícího Denona DVD-3910 (CD, SACD a DVD-Audio). Při srovnávání musí být aspoň jedna věc společná - což u srovnání LP a CD není. Různé principy - různé přehrávače - logicky různý výsledek. A byli bychom v kategorii "líbí - nelíbí". A teď si vem, že bychom srovnávali LP s CD a v gramofonu by byla MM přenoska. Tak CD zvítězí na celé čáře i z horšího přehrávače
  Ale nemůžeme tohle srovnávat s digitálními formáty - srovnávali bychom to, jak ty jedničky a nuly dokáže daný přístroj převést zpátky na zvuk. A že je sakra rozdíl mezi zvukem různých CD a různých SACD přehrávačů - mohl bych vzít s sebou "plechově" hrajícího Technicse SL-PG277A (CD), velice slušně hrajícího Pioneera PD-D6-J (CD i SACD), dost blbě hrajícího Pioneera DV 565A (CD, SACD a DVD-Audio), výborně hrajícího Denona DVD-3910 (CD, SACD a DVD-Audio). Při srovnávání musí být aspoň jedna věc společná - což u srovnání LP a CD není. Různé principy - různé přehrávače - logicky různý výsledek. A byli bychom v kategorii "líbí - nelíbí". A teď si vem, že bychom srovnávali LP s CD a v gramofonu by byla MM přenoska. Tak CD zvítězí na celé čáře i z horšího přehrávače   Tím vším neříkám, že jsem proti srovnávání, to určitě ne. Akorát mám pocit, že se není třeba rozpřahovat tak do široka. A třeba i nezapomenout na "staré stroje", což zrovna u SACD a DVD-Audio asi není ten případ...
 Tím vším neříkám, že jsem proti srovnávání, to určitě ne. Akorát mám pocit, že se není třeba rozpřahovat tak do široka. A třeba i nezapomenout na "staré stroje", což zrovna u SACD a DVD-Audio asi není ten případ...  
Revox B791, B710 MkII, B750 MkII, B760, A77, B77, PR99 MkIII, Symbol B MkII, Luxman C-02, Pioneer PD-D6-J, Denon DVD-3910, Technics SL-1710 MkII, Dual CS 721, Nakamichi Dragon, Kenwood KX-1100HX, Dual C-844, Sony SL-HF 950, Jo, vintage...
						- 
				TheLastUnicorn
Je...výkonový zesilovač a bedny.Seiko píše: Při srovnávání musí být aspoň jedna věc společná - což u srovnání LP a CD není.

Krásný zachovalý čisťounký gramofon za pouhé 3000,- kup teď  

No teda. Na Aukru A277D za tři kila. No jestli se to prodá, vyvalím svoje zásoby. Budu bohatý. Hodně bohatý...