autor a zakladatel stránek je Vilém Mitlöhner - aktuální administrace Petr.116

Tento Blog již není udržován, doporučujeme jeho modernějšího nástupce. Klikněte ZDE

II. sraz lidí stránek StareStroje

14. září 2012 v 0:03 | Petr.116 |  FÓRUM
Usmívající se DRUHÝ SRAZ STRÁNEK STARÉ STROJE Usmívající se
pořádaný ve dnech 20. - 21. října 2012 v brněnském hotelu MYSLIVNA

Zdravím všechny přátele krásných starých strojů :-)

Takže nám zvolna skončila doba dovolených a někomu i prázdnin. Ale to, že už nás zase čeká každodenní práce, ještě neznamená, že bych si nemohli udělat radost troškou volna a na 1 den si vyčistit hlavu a uši od denních starostí a sejít se a pokecat na téma, které nás určitým způsobem spojuje.

První, letošní únorové setkání se uskutečnilo v brněnském hotelu Myslivna
(http://starestroje.blog.cz/1112/sraz-lidi-stranek-starestroje), kde se k nám všichni (vedení i personál) chovali velice přátelsky a poskytli nám jednak slušné bydlení a dobré jídlo i pivo, ale hlavně ten salonek neměl chybu. Ten byl pro tento účel jako dělaný - viz fotky http://www.ps-service.cz/stroje/

Někteří jsme dokonce chtěli akci zopakovat ještě před letními prázdninami, ale nakonec se domluvilo, že to posuneme po prázdninách, že to bude pro většinu lidí z různých důvodů praktičtější ...

Stejně tak jako v zimě se rád ujmu organizace celé akce a protože vím, že např. jednání s hotelem o termínu a cenových relacích chce čas a z pohledu hotelu v určitém časovém předstihu taky jakousi jistotu, že přijede relativně dost lidí na to, aby nám dali slušnou cenu, chce to už zvolna si dělat jasno a vzájemným dolaďováním termínu vytvořit finální termínový consensus a ten já pak projednám s hotelem.

Proto bych rád začal vzájemně domlouvat termín již teď, aby na to byl čas. Většina veletrhů v Brně běží v září, to by asi byl trochu problém (všechny brněnské hotely budou plné), takže bych to viděl reálně na říjen 2012.

Pro ty z Vás, kdo jste v únoru na akci nebyli, jedno vysvětlení : Brno jsme zvolili proto, že v rámci topologie našich bydlišť vychází to Brno jako určitý střed oblasti. A následná zkušenost nám dala za pravdu, že to byla dobrá volba. Klid, v lesích nad městem, kousek od dálnice atd atd.

Časová dispozice: z organizačních a pracovních důvodů se jeví jako ideální SOBOTA (v únoru jsme dorazili asi v 16:00) s posezením (prohlídka exponátů, spousta debat a diskusí atd.) - proloženo dobrou večeří, pivíčkem a spát se šlo po půlnoci. Pak příjemné vyspání a klidný návrat do našich domovů. Samozřejmě jsou možné jakékoliv doladění, rozšíření apod. Například se množí nápady, že bychom mohli dorazit v tu sobotu již dříve apod.

Takže to je na úvod asi vše a očekávám Vaše reakce a první návrhy.

Krásný a pohodový konec týdne :-)

Starým krásným strojům zdar PETR (PETR.116)

Zde je odkaz na galerii z druhého setkání přátel starých strojů:
http://www.ps-service.cz/stroje2/
 


1 člověk ohodnotil tento článek.

Anketa

Jak se vám tu líbí??

Pěkné stránky 47.6% (2130)
Dobrý 16.9% (756)
Dá se to 16.5% (741)
Hnus 19% (851)

Komentáře

Zobrazit vše (480)
Zobrazit starší komentáře

401 Standoch Standoch | 18. října 2012 v 22:48

Koukám už se to tu pěkně domlouvá tak ať nám všechno dobře dopadne.

Já jsem taky pro zabrat salonek až po obědě,ale víc se dohodne na místě.

Teď jsem si vzpoměl,že tady mám nějaké pásky 8 Cm které se dříve hojně využívali jako zvukový dopis tedy Phonopost,s původními nahrávkami tak je vezmu taky sebou.Věechny jsem je neposlouchal,ale řeší se tam něco kolem Hi-Fi klubu a ČS Fonoamatér.
Tak je vezmu jen tak pro zajímavost ;-)

402 audiotechnika-libor audiotechnika-libor | Web | 18. října 2012 v 22:51

Nechte toho obhajování škodovek - nebo se vzteknu :-D Já začínal na S105, dávno tomu, byla tedy jako nová, najeto 37 tis. - a dodnes na to pluju. Auto co tak zoufale nejede, nebrzdí, žere jak dvě podobné západní, o bezpečnosti nemluvím.. raději nekomentovat. O 1000MB psali už tehdy v západních časopisech, že sice designem se velice povedla, vyhrála snad i nějakou setěž za design, ale hned dodávali, že použitá technika je již zastaralá (v 60 letech!!!). Jinak měl jsem i pár západních aut z 80 let - a v porovnání se škodovkou byly vždy o deset tříd lepší - menší spotřeba, jízdní vlastnosti úplně jinde, motor natočil třikrát tolik než škodováckej než začal mít problémy, a hlavně tam nebyly takové fičury jako maznice na přední nápravě, domazávaná vodní poumpa a podobně. Podle mě není S105--120 zajímavá ani jako veterán. Vyrobilo se jich tolik, že jich stále je a bude mezi lidma hodně, a to auto ničím zajímavým nevyniká - a nevynikalo ani v době vzniku. Vždyť horší byl snad už jen Trabant.
Jinak auta mě baví, a dnes i živí (technik SME) - aut jsem dodnes vystřídal taky spoustu, tak snad vím co říkám :-)

403 audiotechnika-libor audiotechnika-libor | Web | 18. října 2012 v 22:52

baleno: Start je náhodou krásnej. Možná proto že to byl můj první magič od úplného malého děcka :-) Blues je tedy hnusnější.

404 Westfan Westfan | 18. října 2012 v 22:54

[400]: Co vím, tak říkal, že se do deseti litrů vejde, když jí víc dupe na krk, tak si vezme i dvanáct, ale jede to fakt luxusně, lehká karosérie a pětikvalt z LRka s tím autem solidně cvičí. :-D
S tou kvalitou bych Ti to i věřil, když jsem četl, v jakých podmínkách ta auta vznikala, tak se vůbec nedivím. Erka v Kvasinách zpočátku vznikala vlastně jako vedlejší produkt, hlavní slovo měla tehdy ještě dobíhající výroba Octavií Combi, takže Erka se montovala mimo hlavní linku, díky váznoucím dodávkám některých dílů a příslušenství zůstávala nedokončená auta stát venku pod širým nebem, atd.
Spíš bych se sklonil nad obětavostí a fandovstvím lidí, kteří tam dělali, že se jim podařilo Ero vůbec dostat do výroby, protože původně se počítalo s tím, že Kvasinská továrna bude po skončení výroby kombíků sloužit jen jako výrobna náhradních karosérií pro vyběhlé typy škodovek...
Mno, myslím, že tohle téma můžeme obšírně probrat na srazu, tady už mě pomalu padají oči, jdu spát, ráno vstávám do práce. [:tired:]

405 audiotechnika-libor audiotechnika-libor | Web | 18. října 2012 v 22:55

baleno: To mi připomnělo - na firmě máme Vento z roku 1994 - najeto 1 200 000km, sice už moc nechytá, kouří a nejede (na nákupy do města pro mechoše to stačí) ale motor je původní... čili životnost asi jako 12 škodovek, kouří a nechytá zhruba stejně :-D :-D :-D

406 Petr.116 Petr.116 | 18. října 2012 v 23:57

libor[402]:
Snad jsi postřehl, že já i na tu moji Š110R nadával - já ho nechválil (a to bylo v porovnání s těmi srandami jako Š100-120 přece jenom auto).
Ta moje 110 byla krásná, ale motoricky a hlavně karosářsky a podvozkově sračka.
To ti musím dát za pravdu.

407 balenoGLX balenoGLX | 19. října 2012 v 6:43

No je pravda, že mercedes a škodovku srovnávat nemohu...ale srovnávám stejný rok. Ten motor 300D, nebo tedy řada OM60x-912 (200D, 250D, 300D) pochází konstrukčně z roku 1981, kdy započala výrobu modelu W201 (190-ka, neboli "kinderbenz"). A proč to srovnávám? Protože když se všude říká, jaká byla škodovka dobrá a co všechno uměla, tak jí tedy zkuste postavit vedle západoevropský špičky...ale to bohužel nejde, že? :-)
Tak jo...zkusíme něco jinýho...FIAT 131 Mirafiori? Asi ne...Opel Rekord...hmmm...taky ne...Peugeot 604...taky ne...Simca 1510...ne...Takže ještě jednou. Kterýpak západní automobil střední třídy byl v roce 1978 horší, než Š105? :-)
Dál to myslím nemusím rozvádět. S rukou na srdci, blbá Lada 2106 byla oproti Š105/120 naprosto luxusní vůz a lepší asi ve všem, krom jízdních vlastností v zimě.

408 audiotechnika-libor audiotechnika-libor | Web | 19. října 2012 v 7:34

[407]:  Blbá Lada byl opajcovanej Fiat. Nutno udělit rusům pochvalu za to, že když něco neuměli, nesrali se do toho a zakoupili licenci... :-)

[406]: Petře a v čemže byla 110R proti ostatním S100-120 lepší? Krom toho že se do ní blbějc lezlo a kolem bezrámových oken fučelo, případně teklo? :-)

409 balenoGLX balenoGLX | 19. října 2012 v 9:20

[408]:Pajc to nebyl, byla to licence. :-) Ta se ale v zásadě týkala jen designu, protože všechno ostatní již měli Rusové svoje. Motor, převodovka, nápravy, brzdy - to už byla ruská záležitost. Nutno podoknout, že ruský moderní OHC motor byl na tom líp, než původní italské OHV-čko. Obecně nelze ruským OHC-čkám nic vytknout.Vynikající byli jak žigulácký 1.2-1.6, tak moskvičácká 1.5 (výrobce UZAM), který ale byl tak nějak celkem zdařilou kopií starý 1.5-ky od BMW.

410 Westfan Westfan | 19. října 2012 v 10:47

Pánové, náplň vašich posledních příspěvků mě už opravdu začíná docela štvát a vážně začínám uvažovat, že se nakonec srazu nezúčastním, protože abych na cokoliv, co mám rád, od vás hned četl jen samé oponující příspěvky,ve kterých jsem mezi řádky za pitomce, který tomu nerozumí, skutečně přestávám mít náladu. :-?
Nedělám si naprosto žádné iluze, že by to při osobním setkání bylo jiné, jelikož si dovedu jasně představit, že kdybych se zmínil o škodovkách, B5tkách, či čemkoliv jiném, co mě zajímá, nebo mám rád,a vám nejde pod vousy, okamžitě budu zdvořila, leč jasně považován za blba a primitiva, kterého je nutno řádně a odborně poučit o tom, že tohle  všechno byl jen shit, o kterém se bavit je jen totální ztráta času.
Já jsem se těšil, že poznám lidi, jako Vilda, kteří mají jakékoliv staré stroje rádi a je úplně jedno, jaké byly technické úrovně a odkud pocházely, ale vidím, že bych se dostal do společnosti vysoce odborných profesionálů, pro které existují jen dokonalé západní výrobky a jen o nich je možno se bavit a kdo má jiný názor je automaticky u vás třech hlupák, protože vy všechno znáte nejlíp, všechno jste viděli a všude jste byli.
Nejlépe je to vidět na tom, jak se neustále strefujete do Vildy, ať po stránce magnetofonů, nebo se neopomenete otřít o jeho auto. Vilda je ale naštěstí dost splachovací, i když se mi svěřil, že už ho to taky pěkně sere, čemuž se vůbec nedivím.
Takže opravdu mám sto chutí zůstat doma, protože to natěšení, které jsem prožíval, se začíná vytrácet a místo toho nastupuje nepříjemný pocit. :-|

411 Petr.116 Petr.116 | 19. října 2012 v 11:02

Westfan[410]:
To snad ne !
Já jsem se moc těšil, že si s Tebou popovídám o historii Vaší super  fabriky GZ a v nejmenším nemám potřebu se na srazu bavit o řadě B5 nebo autech.

A rád si s Tebou i ostatními popovídám i o čemkoliv jiném - to se neboj. A bez jakýchkoliv rozdělování na dobré, špatné.

Jsme spolek lidí, kteří ty krásné staré stroje mají rádi (mluvím o magičích atd.). Rozhodně se ale nemusíš obávat, že bychom se hodlali dělit na skupiny podle míry zkušeností a považovali někoho, kdo zrovna nějakou drobnost neví, za něco méně ... každý víme něco a já se vždy rád dozvím něco zajímavého ...

ALL: pánové - asi bychom se měli VŠICHNI na ty zmíněné šťouchance vybodnout - nedělá to dobrý dojem :-)

TĚŠIM SE NA VÁS VŠECHNY - NA KAŽDÉHO Z VÁS !!! UŽ ZÍTRA :-)  :-)  :-)

412 audiotechnika - libor audiotechnika - libor | Web | 19. října 2012 v 11:09

[410]: Westfan: To jsi špatně pochopil :-) Nikdo nikoho nesortuje, nikdo se na někoho nedívá jako na blbce, to se pleteš :-) Jde spíš o to, přiznat si skutečnost - a to je někdy u někoho problém (tebe tím teď nemyslím). Příklad - mám rád a líbí se mi magnetofon Start - ale beru, že někomu se líbit nemusí a vím, že je to technicky ten největší low-end co existuje (už jenom kvůli tomu magnetu na špagátu místo mazací hlavy). To samé auta - mám taky škodovku :-) Roomstera HTP - a je mi jasné, že kdejaké jiné auto může být lepší a nehájím ho do krve. Spíše to beru tak, že mi vyhovuje a moje požadavky splňuje a co jsem chtěl to od něj dostávám. A taky uznávám, že na dálnici  je to utrpení - nejede a žere (Nicméně na městský provoz je výbornej, a to je hlavní jeho úkol). Takže si rozhodně nějak nemysli, že by měl někdo na srazu problém jak s B5 tak se škodovkama - i pokecat můžeme o původním hliníkovém bloku OHV :-)

413 Petr.116 Petr.116 | 19. října 2012 v 11:48

WESTFAN:

A nezapomeň to DVD o GZ - to může být zajímavé.
Doufám, že Libor vezme zase dataprojektor - já vezmu NTB.

414 audiotechnika - libor audiotechnika - libor | Web | 19. října 2012 v 12:01

[413]: Jasně že vezmu. A Petr musí vzít NB - já v něm nemám cd-romku :-) Jinak projektor má VGa a videovstup, takže by neměl být problém.

415 Standoch Standoch | 19. října 2012 v 14:58

[410]: WESTFAN:

Neblbni a pojeď.Já osobně bych tě rád taky poznal,protože si myslím,že si pokecáme taky dobře.Jsme na tom podobně taky nejsem žádný odborník jsem naprostý amatér a magnetofony mě prostě baví.O autech se moc nebavím,protože tomu nerozumím,ale můžu ti říct,že když vidím někde projet vymazlenou škoduli,nebo favorita (moje první auto-tudíž moje srdcovka) tak se jako laik se závistí a zájmem ohlídnu.Těším se na Vildovu škodověnku viděl jsem naživo jen tu jeho modrou.Takže tě prosím za sebe pojeď.
Kluci nejsou vážně špatní akorád souhlasím s tebou,že to někdy s tím strefováním přehánějí :-?
Osobně jsou v pohodě.Věř mi a přijeď uděláš si osobní názor a příště buď s radostí přijedeš (jako já teď) nebo ne ;-)

Jinak mám k tobě dotaz:Neměl by jsi zájem o radio Tesla Spirituál na revanž za tu Unitru?
Radio je funkční,akorád prskají potenciometry.Mělo skončit ve sběru,ale bylo mi ho líto tak mi leží ve sklepě a psal jsi tady někde že sbíráš i radia.

Tak dej mi sem do večera určitě vědět nabo na mail jak chceš.

Mail: stkr@seznam.cz

A ještě jednou-NEBLBNI A PROSÍM POJEĎ !!! :-)

416 Standoch Standoch | 19. října 2012 v 15:01

[415]: WESTFAN:

Oprava mailu stkr81@seznam.cz

417 Standoch Standoch | 19. října 2012 v 15:18

Všem:

Už dost hádek o tom jáká je škodovka sračka a neni atd....

Mě jako laika škoda 120 a jiné nic neříká.
Líbí se mi až favorit,proto jsem si ho tenkrát koupil a nelituju toho.Jezdil perfektně a já byl spokojený.
A dá se říct,že to bylo ještě naše ČESKÉ auto ČESKÉ značky Škoda.

Ukažte mi co je dneska NAŠE ČESKÉ !!!
VELKÝ HOVNO !!!! ani ta škodovka.Ty dnešní auta by se měla spíš jmenovat třeba Schade Octavia :-?

A dál budu radši držet hubu,protože kdybych se rozepsal tak moje názory by asi hodně lidem nevoněli :-?  :-?  :-?

418 Standoch Standoch | 19. října 2012 v 15:19

"nevoněly"

419 balenoGLX balenoGLX | 19. října 2012 v 15:43

Na rovinu: mě občas zase sere ten přehnaný český patriotismus k věcem, které sice existovali a byli vyrobeny v CR, ale stáli za h...o. Kdyby radši kurva lidi vyjádřili ten patriotismus a úctu k zemi jinak, než velebením kdejakých průmyslových výrobků podprůměrné úrovně. Klidně mně můžete za tenhle příspěvek ukamenovat a taky na sraz nemusím vůbec jít.

420 Standoch Standoch | 19. října 2012 v 16:01

[419]: A proč bys nejel? Jen proto,že máš svůj názor?To je snad v pořádku ne?

Každý máme na různé věci svůj názor.Nemá cenu se o tom tady dohadovat.
Nejlepší je to osobně a ne se tady dohadovat jako kašpaři.
Teď ti napíšu já co jsi napsal ty mě někde výše:
Pojeď a nekecej :-D  ;-)

Nebudem se tu hádat jak haranti :-?

421 Enter Enter | 19. října 2012 v 16:23

[409]: Ten OHC motor dělali Rusům Italové, bylo to původní italské OHV-čko, první série s italským blokem tam ještě měly i záslebku po původní spodové vačce :-).

422 Petr.116 Petr.116 | 19. října 2012 v 16:36

Libor[414]:
... teda já myslel, že když píšu, že vezmu NTB, že je to jasné :
NB = NTB :-D  :-D  :-D

423 Enter Enter | 19. října 2012 v 16:56

Tak si to tam pánové užijte a nepoperte se. Já si jdu trošku odfouknout.

424 Petr.116 Petr.116 | 19. října 2012 v 16:56

Libor[414]:
BTW - nemá Tvůj dataprojektor vstup pro USB (už jsem to na nějakém viděl ...), mám totiž i externí USB DVD ...

balenoGLX[419]:
opovaž se nepřijet !!!

Tak on ten server je o vztahu ke krásným starým strojům, ale pravda je, že nikde se nepíše nic o tom, že se na tomto blogu smí mluvit jen o audiotechnice z tuzemska (myšleno ČR+SR).
V tom směru má balenoGLX pravdu.

Ale asi je totální OFF TOPIC se tu dohadovat o autech. Ale ani to nevadí. Stačí, když se nenaserete ten či onen po nějakém negativním příspěvku někoho jiného ... Tím se zdejší server lišil doposud od těch ostatních ... že jsme vůči sobě tolerantní.

Buďme sběratelé, technici nebo kombinace, ale zachovejme si KLIDNÝ nadhled nad těmi zařízeními. Vyměňujme si zkušenosti a neurážejme se, když někdo o našem milovaném kusu hlučítka řekne, že nic moc ... že je něco jiného lepší. Vždyť přece může mít pravdu.

Ale chtějme tomu zařízení rozumět, umět ho udržovat, optimálně seřídit atd. O toho jsem kamarádi a radíme si, co a jak. A kritika do toho patří taky.

S balenoGLX souhlasím a není důvod ho za to jakkoliv případně napadat. Kdyby nebyly názorové rozdíly, NIC by nehnalo techniku vpřed :-)

425 Petr.116 Petr.116 | 19. října 2012 v 16:58

Enter[423]:
Ahoj - myslíš, že se situace nezměnila aspoň do té míry, že by ses tam na chvilku objevil ? Chápu, že máš teď spousta starostí, ale třeba pojedeš okolo ...
Rádi bychom Tě viděli. :-)

426 Petr.116 Petr.116 | 19. října 2012 v 17:11

balenoGLX[39]:
Takže inventura techniky:

beru dle domluvy RC-GEN a asi vezmu i ten malý milivoltmetr + asi multimetr.
Máš (nebo někdo z ostatních) nějaké další speciální požadavky ?

... nevím, jestli se ty nastavovací práce pro Vildu (nebo někoho jiného) omezí jen na vnější měření, nebo zda budete hrabat i dovnitř.
Můžu vzít ještě ty malé procesorové měřáky (ESR, měřič součástí, měřič LC) ... jak moc hodláte "servisovat" ?

Max. ještě mininářadí ...
Mikropájku neberu ani žádnoui jinou. :-)

427 Petr.116 Petr.116 | 19. října 2012 v 17:11

balenoGLX[39]:
Takže inventura techniky:

beru dle domluvy RC-GEN a asi vezmu i ten malý milivoltmetr + asi multimetr.
Máš (nebo někdo z ostatních) nějaké další speciální požadavky ?

... nevím, jestli se ty nastavovací práce pro Vildu (nebo někoho jiného) omezí jen na vnější měření, nebo zda budete hrabat i dovnitř.
Můžu vzít ještě ty malé procesorové měřáky (ESR, měřič součástí, měřič LC) ... jak moc hodláte "servisovat" ?

Max. ještě mininářadí ...
Mikropájku neberu ani žádnoui jinou. :-)

428 audiotechnika-libor audiotechnika-libor | Web | 19. října 2012 v 17:13

[427]:  A hlavně kluci plochý a křížový šroubovák.....

nesmějte se, už se mi to stalo :-D

Petr.: projektor USB nemá, je to stařeček. Ani nevím, jestli má USB ten co mám pod stropem. Asi taky ne.

429 Standoch Standoch | 19. října 2012 v 17:26

Takže chlapci už žádný hádky a spory.Petr to napal dobře.Jsme tu parta a už jedeme na druhej sraz a určitě ne poslední.
Copak jsme ženský,by jsme se nedohodli?

A teď text od jedný mojí oblíbený skupiny:

Vobčas sen sejde,
všechno se sesype,
potom je nejlepší
na všecko se vykašlat.

Žádný problémy
za to vůbec nestojej,
nejlepší rada je
si z toho hlavu nedělat.

Tak jak z toho vybruslit,
to je nad slunce jasný:
úplně nejlepší je vypít se jak hovado,
úplně nejlepší je vypít se jak hovado,
úplně nejlepší je vypít se jak hovado,
úplně nejlepší je vypít se jak hovado.

:D  :D  :D  :D  :D  :D

430 Westfan Westfan | E-mail | 19. října 2012 v 18:10

[419]: Tak tohle mi stačí.
Něco bych napsal, ale jak říká Petr, nebudu dělat tady žádné spory.

Takže si to tam hezky užijte.

431 Petr.116 Petr.116 | 19. října 2012 v 18:41

Westfan[430]:
Napsal jsem Ti mail ...

432 Vilda Vilda | 19. října 2012 v 19:00

VŠEM:

Kurva chlapi, co blbnete :-( To se tu budeme hádat jako malí? Domluvili jsme si, že se zítra sejdeme, tak proč tohle handrkování. Já osobně se na vás všechny těším, tak se tu přeci nerozhádáme. O nic přeci nejde. Plánujeme ten sraz hodně dlouho, tak to přeci teď neztroskotá. Opravdu bych byl moc rád, abychom se tam zítra všichnisešli a společně si popovídali. Minulý sraz byl super, tak si to přeci nenecháme pitomýma hádkama zkazit ještě teď. No tak sakra, jsme dospělí lidi.

Píšu z práce, takže pomalu ani nevím co se tu děje... Volal mi Standa a Petr, že Marián nechce jet, proč? :-( Společně se všichni vidíme sotva jendou za rok...

Doufám, že se tam teda zítra všichni potkáme, tak neblbněte a vykašlete se na tyhle hádky. Fakt mě to mrzí, co se tu teď děje. :-|

433 Vilda Vilda | 19. října 2012 v 19:02

Dnes se sem už nedostanu, tak snad se zítra všichni uvidíme. :-|

434 Petr.116 Petr.116 | 19. října 2012 v 19:11

Vilda[432]:
To není pravda - já Ti jen říkal, že Westfan nechce jet - že si přečetl rozumný názor balanoGLX, který byl určen nám všem, ne jen Westfanovi.

VŠICHNI

Co chlapi blbnete ? Skáču tu kolem organizace takovou dobu, doma se 14 klepu, abych překonal virozu a mohl jen a abyste byli všichni zdraví a teď tohle ...

435 Petr.116 Petr.116 | 19. října 2012 v 19:12

[434]:překlep:
" ...překonal virozu a mohl jet ..."

436 Petr.116 Petr.116 | 19. října 2012 v 19:35

ALL:

všichni jedou - mám radost :-)

Takže chlapi - pěkný večer a těším se zítra :-)

Kdyby něco bylo třeba, pište mail, volejte, nebo to hoďte sem (v klidu).

Zítra ve 12:00 BRNO !!!

437 balenoGLX balenoGLX | 19. října 2012 v 19:56

Chlapi, to, že se tady občas rejpne a vymění nějakej názor neznamená, že si na srazu nepokecáme a všechno budeme tahat do nějaký špičko-profesionální roviny. To zase ne. A taky se přeci nebudeme tady na sebe ofukovat pro nějakou kravinu. Nerad bych, aby to tady vypadalo jako na audiowebu, slovanetu nebo mercedes-classic jen proto,že lidi mají na některý věci odlišný pohled. Vždycky jsme se tady uměli rozumně domluvit, na srazu to bylo úplně supr a nevidím důvod rozbíjet partu kvůli takovýmu nesmyslu, jako jsou auta, nebo B5. Sice jsem napsal, že "nemusím jet", ale to znamenalo jenom to, že pokud by vám můj názor moc vadil a nemáte zájem o mou maličkost, tak to respektuju a nebudu se vnucovat.

Ale je třeba brát fakt ohled na Petra, který to už podruhý organizuje, vybavuje a smlouvá o lepší ceny. Trochu se vžít do jeho role, že by si někdo z nás dal tu práci a pak by se tady lidi porafali skrz naprostou pitomost, půlka by se ofoukla a řekla, že nepřijde. To zamrzí a taky nasere. Můžeme být rádi, že se Petr o všechno postará. A když ho naštveme, tak může říct "příště si to dělejte, kdo chcete". :-)

Westfan: Kašli na ty kecy o autech a jedˇ. A fakt neměj obavy. Na mercedes-classicu jsme s jedním členem (jmenoval se AdamW140) měli fakt vyhrocenej vztah - on mi řekl, že na céčku (MB W202) "se vozí jenom kokoti a dementi" (já mám jedno céčko taky) a prostě jsme se nikdy nemuseli. A pak jsme byli na srazu v Radotíně na motokárách a zjistili jsme, že jsme si perfektně pokecali a neskutečně nesmáli na těch dětinských sporech o céčku. ;-)

438 audiotechnika-libor audiotechnika-libor | Web | 19. října 2012 v 20:28

[437]:  Ještě mi vysvětli, když teda jezdíš nalepenej v medu, proč máš nick balenoGLX? :-D

439 Standoch Standoch | 19. října 2012 v 20:30

Takže když všichni jedete tak já nejedu......

Neeeee dělám si prdel :-D jsem rád,že tu "pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí" :-D  :-D  :D

Už se na Vás těším kluci paťatý ;-)

440 balenoGLX balenoGLX | 19. října 2012 v 21:41

[438]:To je spíš na takový povídání u piva...ale jedno suzuki baleno pořád mám...no mám...jezdí s ním přítelkyně. je to 3-dveřák 1.3GS 16V. :-)

441 balenoGLX balenoGLX | 19. října 2012 v 21:42

[439]:Lež a nenávist? Já tady nic takovýho neviděl. 8-)

442 Standoch Standoch | 19. října 2012 v 21:48

[441]:

A víš,že já taky ne ;-)  :-)

443 Petr.116 Petr.116 | 19. října 2012 v 23:04

[441]:
[442]:

Kluci, jdu do hajan - vše už mám sbaleno - tak, aby na mne ráno Standík na nádraží nečekal :-)

AKCE KULOVÝ BLESK 9:35 a pak DRANG NACH BRNO !

Dobrou - ahoj zejtra ! :-P

444 Enter Enter | 19. října 2012 v 23:08

[425]: Tak to bohužel ani omylem. Teď jsem si dal v knajpě tři piva, ulehnu a budu do poledne chrápat. A pak musím s dětma ven, aby mě ještě poznaly, pak nějaké nutné dlouho odkládané nákupy a pak zase spát, v pondělí k doktorovi, na služebku, v úterý dohonit v kanclu resty z pondělka...

445 Petr.116 Petr.116 | 19. října 2012 v 23:13

Enter[444]:

už jsi měl (asi ne - v kontextu minulých dní) čas zkusit tu SHURE ?

446 Enter Enter | 20. října 2012 v 14:59

[445]: To víš, že ne. Stále leží v kanclu na stole, jak jsi mi ji tam přinesl.

447 Enter Enter | 21. října 2012 v 10:09

Kua chlapi, to nebude žádná reportáž?

448 Standoch Standoch | 21. října 2012 v 16:55

Tak koukám,že jsem první co přispívá po srazu :-D

Chlapi moc se mi to líbilo,ten minulý sraz byl jen slabej odvar ;-)
Doufám že na příště mi to zase vyjde.

Myslel jsem,že tu Unitru někde zahodim,to byla štreka,ale dones jsem jí v pohodě.Teď tu na svojí ZK Unitře poslouchám ten pásek co byl na ní jsou tam nějaký 80tky a vypadá to taky na Slovenskou hitparádu Triangel,nebo "Zapnem telku potom chvilka a oběví sa Miro Žbirka a teraz už sa pozeráte na Rytmic!" :D  :D  :D

Jinak dělat srázek tak o 2 dny později tak bych asi nedorazil,protože mě co jsem dorazil domů rozbolela palice,mám plnej rypák a začíná mě bolet v krku :-(  :-(

Jsem zvědavej jak od zítřka začnu s tou upravou bytu :-?

449 Standoch Standoch | 21. října 2012 v 16:56

[447]: Musíš chvilku vydržet ;-)

450 balenoGLX balenoGLX | 21. října 2012 v 17:16

[448]:Problém asi bude v tom, že jsi odbíhal ven kouřit...

451 balenoGLX balenoGLX | 21. října 2012 v 17:17

Petr.116 oznamuji, že počítač jsem podle Tvýho návodu rozchodil. Díky. :-)

452 Petr.116 Petr.116 | 21. října 2012 v 18:54

balenoGLX[451]:
Ahoj, tak to mám radost :-)

ALL:
Tak jsem hned po zapnutí stroje (odpoledne jsem si po dojezdu trošičku zchrupnul) stáhnul fotky od Libora, zkopíroval ty z NTB od Vildy a přidal moje z foťáku.
Zatím to šoupu do jedné složky v PC a až budou všechny od Vás všech, tak v tom udělám nějakou redakci a vyrobím galerii na WEB.
Kdo chcete poslat svoje fotky, asi to pošlete přes www.uschovna.cz na můj mail (ten všichni máte - viz poslané pokyny před srazem). Kdo nemá zkušenosti s USCHOVNOU : je optimální si napřed vytvořit ze všech fotek ZIP soubor (ne z důvodu komprese - obvyklé JPG již dále komprimovat nemá smysl, ale vytvoříte pouze jeden soubor a nebudete z disku přidávat desítky souborů). Kdybyste měli fotek více než 300 MB, rozdělte to do více souborů. Pouze verze do 300 MB max je zdarma ...

Jinak SRAZ taky považuju za perfektní - moc děkuju, že jste všichni dorazili :-)  :-)  :-)

453 Petr.116 Petr.116 | 21. října 2012 v 19:03

Enter[447]:
Ahoj, to víš, že bude - fotky viz výše a jinak doufám, že všichni napíšou komentář. Já z něj pak případně zpracuju nějakej výběr a vytvořím WEB stránku s textem a galerií na mém externím WEBu (jako v zimě - jen ten popis může být detailnější), protože předpokládám, že  tato sekce bude následně po určité době jako jednoúčelová Vildou zamčena pro další příspěvky a komunikace BLOGu Staré stroje bude opět pokračovat na standardních sekcích ...

454 Petr.116 Petr.116 | 21. října 2012 v 19:45

ALL:

na základě požadavků některých z Vás jsem teď všem přítomným na včerejším SRAZU 10/20012 poslal mailové adresy všech z Vás pro potřeby vzájemné komunikace. Doufám, že je to v pořádku.

455 Westfan Westfan | 21. října 2012 v 20:12

ALL: chtěl bych všem zúčastněným poděkovat za nádherné setkání, při kterém jsem si bezvadně pokecal s lidmi stejné "krevní skupiny" a naživo poznal lidi, které jsem doteď znal jen díky příspěvkům v diskuzi a jsem moc rád, že jsem nakonec nepodlehl své páteční hlouposti, za kterou se dodatečně všem omlouvám, a vyrazil.
Zároveň bych při této příležitosti rád poděkoval Vildovi a jeho Estellce, že nás společně a bezpečně dopravili tam i zpět a že jsem si po letech zase užil parádní jízdu ve stodváce, která opravdu stála za to. :-)  :-D  8-)

456 balenoGLX balenoGLX | 21. října 2012 v 20:22

Já tedy musím říct, že po cestě domů jsem se dozvěděl docela nepříjemnou zprávu...
Tátův parťák a zároveň můj dobrý známý nabral nadránem v tý mlze kamionem osobní auto VW Passat (který zhodou okolností řídil taky jeden známý), ve kerým bylo 6 lidí. Passat nedal kamionu přednost, když odbočoval z vedlejší na hlavnou. Tři umřeli na místě, další tři jsou na ARU v kritickým stavu a co jsem se teď dovzvěděl, tak prý zemřel další.Bylo to i ve zprávách. Tak mám celý den takový divný pocit. :-(
Omlouvám se, že vás tím zatěžuju a kazím radost.

457 Westfan Westfan | 21. října 2012 v 20:26

[448]: Jo a díky Stando za to předvedení Starta a pokus o oživení Bluesu, aspoň jsem ho viděl poprvé v chodu a slibuju, že na příští sraz už ho přivezu funkční, moc jsem zvědavý, jak bude znít hudba z jeho reproduktorku. :-D

458 Petr.116 Petr.116 | 21. října 2012 v 21:44

balenoGLX[456]:
To je hrozné ...
Samozřejmě z faktů plyne, že ten řidič kamionu za to asi nemůže (apoň to podle toho, co píšeš), ale stejně to musí být hrozný pocit, to vidět před očima ...

459 audiotechnika-libor audiotechnika-libor | Web | 21. října 2012 v 22:27

ALL: nevím jak ostatní, ale tu hnusnou mlhu jsem měl až domů, takže s vykoukanýma očim jsem dojel domů, snědl oběd (při něm poslal fotky Petrovi) a padnul hubou do pěřin. Před chvíli jsem vybalil auto a jdu zase spát :-)

Jinak sraz byl perfektní, lidi perfektní, staré stroje perfektní, spokojenost 101%.

[456]:  S tím nic nenaděláš... ale ta mlha byla hnusná. I v rádiu během cesty hlásili bouračky na D1.

460 Vilda Vilda | 21. října 2012 v 22:54

VŠEM: Píšu z telefonu, tak opět jen ve stručnosti. Sraz byl perfektní, jsem moc rád, že jsme se všichni sešli, pokecali a předvedli pár kousků ze svých sbírek. Dávám 100% a pevně věřím, že se opět sejdeme. Pokud jde o cestu na sraz, také jsme potkali jednoho kreténa, který si to vzal přes dva pruhy mě před čumák. Cesta zpět byla v pohodě. Viděl jsem jen jednu zdechlou modrou Octavii směrem na Prahu a naopak směrem na Brno byla jedna bouračka, ale už to řešili příslušníci VB :-D Všechny exponáty cestu přežily bez úhony. :-) Až budu mít PC, budu psát víc, ale z mobilu to je nic moc.

461 Petr.116 Petr.116 | 21. října 2012 v 22:57

Libor[459]:
Jenom 101% ? Ty skrblíku :-) Dělám si srandu ...
Ale určitě to bylo fakt super !

V každém případě díky za fotky - zpracování - viz výše ... až se sejdou ostatní ...

462 Petr.116 Petr.116 | 22. října 2012 v 0:57

ALL:

Na mailech máte odkaz a pokyny na stažení té prezentace od Vaška ... :-D

463 Petr.116 Petr.116 | 22. října 2012 v 12:12

ALL:

Pokud jde o to stahování té Vaškovy prezentace, musíte mít trpělivost. Dat je moc a server (neovlivníte, ledaže byste si zaregistrovali placený rychlý přístup - při tom objemu cca 100,- kč)neumožní rychlé stahování a bude to výrazně víc, než můj údaj o více než 2 hodinách (to hlásily Woknous chybně).

Ale ten dokument je tak skvělý (díky Vašku !), že se na to vyplatí počkat.

Bude-li mít někdo následný problém s následným zpracováním, ať napíše mail - poradím. Ale poslané pokyny by měly stačit ... :-)

464 Petr.116 Petr.116 | 22. října 2012 v 13:51

Jirka mne upozornil na terminologický překlep v mém mailu - DVD musí být samozřejmě DVOUVRSTVÉ a ne DVOUSTRANNÉ :-)
Prostě DOUBLE LAYER (DL) ...

Pokud máte někdo obavu, že máte pomalé připojení na stažení toho velkého souboru :

buďte v klidu, rychlost je tam omezená, takže se to bude plížit téměř nezávisle na tom, jakou máte Vy rychlost DOWNLOADu :-)

465 Petr.116 Petr.116 | 22. října 2012 v 17:48

FOTKY SRAZ FOTKY SRAZ FOTKY SRAZ
================================

Budete mi ještě někdo posílat fotky z Brna do Galerie 10/2012 ? Zatím mám od Libora, Vildy, Vaška a moje ...

466 Standoch Standoch | 22. října 2012 v 20:48

[465]: Zdravím.Já ti fotky pošlu,ale měj chvilku strpení.Pokusím se zítra,já jsem teď padnul po tom blbnutí v bytě.Maloval jsem dětský pokoj a k tomu nějaký stěhování a to nejhorší mě teprve čeká na víkend :-?
Takže jsem se sem dostal až teď.Zítra bych to poslal k večeru jestli vydržíš :-D  ;-)

467 Standoch Standoch | 22. října 2012 v 20:53

[457]: Rádo se stalo :-D
Jsem na ten Blues taky zvědavý a myslím,že bude hrát možná líp než ten Start,protože má větší reprák ;-)
Jinak držím palce ať co nejdřív seženeš poslední přírůstek do zbírky a to toho Starta ;-)

468 Standoch Standoch | 22. října 2012 v 20:59

[456]: Určitě tím nikoho nezatěžuješ.Je to strašná věc a člověk to nerad v sobě dusí tak držím palce ať se z toho vzpamatuješ a zraněným přeju brzké uzdravení.
Mě se stalo něco podobného s jedním hodně dobrým známým,jeden den jsem s ním mluvil samá sranda a smích a druhý den večer jsem se dozvěděl,že ho přejel vlak.Nikdo neví do dnes jestli to udělal sám a nebo to byla nehoda :-(

469 Petr Novák Petr Novák | E-mail | 22. října 2012 v 21:59

Tak to je skutečně dlouhé vlákno...
Jsem jej pročetl prozatím do poloviny, druhá polovina mne očekáná zítra...
Chtěl bych ještě jednou ocenit sumu práce, kterou měl Petr116 s organizací setkání a se sledováním tak košaté diskuse, kdy se mu podařilo prakticky ON-LINE reagovat na aktuální vývoj situace..
Snad jsem nepřispěl k jeho zanneprázdněnéí více, než by bylo snesitelné !
Ještě jednou děkuji a zdravím !
Petr Novák

470 Petr.116 Petr.116 | 22. října 2012 v 22:45

Standa[466]:
... jasně, že vydržím ... to byla jen organizační otázka, kdy - co - jak ...

Já mám teď stejně OTEP práce, kleju tu jako pohan nad tím NTB DELL, jak jsem o něm mluvil v autě.
Mně by tahle značka (DELL VOSTRO 1510) nesměla do baráku. Má to SLOT-IN DVDRW mechaniku, která teď nečte DVD, jen CD.
Asi rozhozenej nebo zasratej laser, jenže u tohohle "vynálezu" to jde vyjmout dost blbě. Demontáž větčí části NTB.
A už na to nemám čas - zejtra to chtějí vrátit. Mám hotovou reinstalaci, data  jsou zpět, už "jen" ta mechanika.
Ale asi jim koupím externí. To snad ani nemá cenu rozebírat.

Takže s fotkami v klidu, musí se i trochu pracovat na jiných věcech :-)

471 Petr.116 Petr.116 | 23. října 2012 v 0:36

Petr Novák[469]:
Rádo se stalo - dělal jsem to pro kamarády :-)

472 audiotechnika - libor audiotechnika - libor | Web | 23. října 2012 v 11:09

[469]: Petr Novák: Tak druhou půlku doporučuju raději nečíst :-D Jinak díky za rady s tou AZS224, o víkendu na to chci mrknout.

473 Petr Novák Petr Novák | E-mail | 23. října 2012 v 11:52

[472]:
Nemáte zač...
Pokud byste nedával tu 224, stavte se u mně v práci, až konečně uchodíme nový newsroom Rž. Věřím, že zesilovač opravíme.

474 Vilda Vilda | E-mail | Web | 23. října 2012 v 13:45

VŠEM:

Zdravím... píšu z práce. Zkoušel jsem už nahrávat na B73 po seřízení od Petra a Mariána a naprostá spokojenost ;-) Takže příště beru zbytek sbírky :-D

475 Enter Enter | 23. října 2012 v 17:06

[473]: Pane Nováku, takový off-topic dotaz k vaší práci - Radka Řezníčka z Olomouce neznáte?

476 Standoch Standoch | 23. října 2012 v 20:59

Petr:

Tak jsem ti zaslal ty fotky přez uschovnu tak snad ti to dorazí v pořádku ;-)

477 Petr.116 Petr.116 | 23. října 2012 v 22:42

Vilda[474]:
To jsem teda zvědav, jak Ti dají volno v práci už v úterý ... abychom to Tvoje muzeum rozchodili ... :-)  

Standa[476]:
Fotky dorazily OK. Už je mám na HDD.

478 Petr Novák Petr Novák | E-mail | 24. října 2012 v 9:38

[475]:
Teď jsem se podíval na náš Intranet a vidím že pan Řezníček pracuje v útvaru technického náměstka v Olomouci. Nicméně, vzhledem k tomu, že jsou krajovky dost samostatné, tak nemám potěšení se s ním znát osobně.
Zdravím !

479 Petr.116 Petr.116 | 24. října 2012 v 20:40

Vilda:

Ahoj, asi bys měl zamknout tuto větev a lidi by pokračovali psát na BLOG do běžných větví (obecné nebo speciálních).

Takhle je z toho nepřehledný binec ...

Ty jednoúčelové větve jako SRAZ I, Sraz II by měly fungovat před srazem pro zpřehlednění a ulehčení jeho organizace a velmi krátce po srazu pro jeho vyhodnocení. A pak zamknout ...

Takhle píšou všichni všechno sem a je to k ničemu ... V tom souhlasím s Petrem Novákem, že je to velice "dlouhé vlákno", což napsal velmi decentně :-)

480 Vilda Vilda | E-mail | Web | 25. října 2012 v 14:42

Petr.116 [479]:

OK, toto fórum uzavírám. 8-)

Komentáře jsou uzavřeny.