AKAI GX-630DB

Sekce, týkající se magnetofonů všech typů a značek
Pravidla fóra
Do této sekce pište popisy zařízení, vlastnosti, zkušenosti atd. Nepište sem žádosti o radu s opravou a pod. To patří do skce OSTATNÍ - "Obecné technické dotazy, problémy, rady"
libor
Příspěvky: 566
Registrován: pon 29. črc 2013 22:01:25
Bydliště: ..

Re: AKAI GX-630DB

Příspěvek od libor » pon 18. lis 2013 22:36:51

A Petr už má na YOUTUBE video s oběma... :good: :hahahihi:

Uživatelský avatar
Petr.116
Administrátor
Příspěvky: 1573
Registrován: pon 29. črc 2013 14:08:21
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AKAI GX-630DB

Příspěvek od Petr.116 » pon 18. lis 2013 22:40:11

libor píše:A Petr už má na YOUTUBE video s oběma... :good: :hahahihi:
Já mám GX-630DB :hahahihi:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

libor
Příspěvky: 566
Registrován: pon 29. črc 2013 22:01:25
Bydliště: ..

Re: AKAI GX-630DB

Příspěvek od libor » čtv 21. lis 2013 12:39:19

Nepasovalo by to do toho remote konektoru u Akaie? Tohle bych dokázal sehnat.
konektor.jpg

Uživatelský avatar
Petr.116
Administrátor
Příspěvky: 1573
Registrován: pon 29. črc 2013 14:08:21
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AKAI GX-630DB

Příspěvek od Petr.116 » čtv 21. lis 2013 13:59:47

libor píše:Nepasovalo by to do toho remote konektoru u Akaie? Tohle bych dokázal sehnat.
konektor.jpg
Zatím nevím přesně míry : http://www.akai-remotes.com/
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

Uživatelský avatar
Petr.116
Administrátor
Příspěvky: 1573
Registrován: pon 29. črc 2013 14:08:21
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AKAI GX-630DB

Příspěvek od Petr.116 » pát 14. bře 2014 3:00:38

... stejně je to krasavec http://www.youtube.com/watch?v=J1uw3Z27Ano :good2:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

bourvil
Příspěvky: 1
Registrován: stř 26. úno 2014 13:52:40

Re: AKAI GX-630DB

Příspěvek od bourvil » čtv 26. bře 2020 13:14:09

Zdravím,

dovolím si oživit toto vlákno. Mám též onen stroj a potřeboval bych poradit/pomoci s jeho nastavením. Mám servisní manuál a popravdě v postupu docela tápu. Na mechanické nastavení všech hlav nikdo nešahal a tudíž počítám, že tady nebude potřeba nic dělat. V elektronice proběhla výměna všech tranzistorů a kondenzátorů v reprodukčním a nahrávacích zesilovačích. Kvůli bídné kvalitě došlo i na výměnu všech trimrů, jelikož docházelo k různým výpadkům a rušení. Pro začátek jsem se snažil nové trimry nastavit na stejnou hodnotu jako původní ale do budoucna to nejspíš nebude stačit, minimálně z důvodu různých vlastností pásek.

A teď k samotným krokům, které je třeba udělat ale se kterými si nevím rady:
  • Jak mám správně nastavit rychlosti hlavního motoru v obou rychlostech, předpokládám, že poslech známé nahrávky asi nemusí postačit? Přehrávám pásku s určitou frekvencí a na výstupu ji měřím (a také srovnávám mezi oběma kanály)?
A pak dále:
  • Nastavení úrovně výstupního signálu potřebuju pásku s nahranou frekvencí 700 (nebo 1000) Hz která odpovídá výstupu 0,775V - jak tohoto docílím? Předpokládám, že potřebuju záznam o takových parametrech, který si pořídím na jiném stroji? Nebo to někam pustím z tónového generátoru? a Těch 0.775V měřím na hlavě nebo na LINE OUT?
  • Nastavení VU metrů je po splnění předchozího kroku hračka
  • Nahrávací úroveň (Wide a low noise) - signál 1000Hz (z tónového generátoru napojeného na LINE IN?) nahrávám na pásku (podle typu low noise a nebo wide) a nastavuji trimr tak aby VU metr ukazoval 0Db? Hodnota 0.775V je napětí vstupního signálu a nebo napětí na záznamové hlavě?
Věci související s Dolby zřejmě nemá smysl řešit...

Díky za pozornost a předem děkuji za jakoukoliv pomoc při údržbě téhle krásné strojovny

Uživatelský avatar
Petr.116
Administrátor
Příspěvky: 1573
Registrován: pon 29. črc 2013 14:08:21
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: AKAI GX-630DB

Příspěvek od Petr.116 » pát 27. bře 2020 6:55:49

V první řadě si opatři úrovňový měřicí pásek na nastavení snímacího kanálu. Ale protože o rom nevíš vůbec nic (viz věta o 0.775 V na hlavě),doporučuji ten poklad svěřit odborníkovi ...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

Odpovědět

Zpět na „Magnetofony“