Základní providla diskusního serveru STARÉ STROJE

Tuto sekci čtěte nejdříve. Najdete zde popis, jak vkládat obrázky, kam se co píše atd. Příspěvky o Vašich potížích se zařízeními a žádost o pomoc NEPATŘÍ do sekcí přístrojů, ale do rubriky OSTATNÍ - Obecné technické dotazy, problémy, rady. To samé se týká příspěvků typu sháním, nabízím atd. - to patří do rubriky KOUPÍM - PRODÁM - VYMĚNÍM !!! Jinde to bude smazáno ! Prostudujte si aktualizovaná zákl. pravidla tohoto fóra, zejména část o grafických a jiných souborech z cizích webů !
Zamčeno
Uživatelský avatar
Petr.116
Administrátor
Příspěvky: 1629
Registrován: pon 29. črc 2013 14:08:21
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Základní providla diskusního serveru STARÉ STROJE

Příspěvek od Petr.116 » sob 14. zář 2013 19:07:07

PRAVIDLA OBECNÁ

1) Diskusní fórum STARÉ STROJE je služba, která je poskytována zdarma a nepožadujeme žádné členské příspěvky nebo poplatky.

2) Údaje, které zadá uživatel při registraci, musí obsahovat platné a pravdivé údaje !

3) Příspěvky uživatele by měly být věcné, na téma dané diskuse v konkréním fóru. Pokud to administrátor uzná za nutné, může smazat jakýkoliv příspěvek.

4) Při zakládání témat s žádostmi o pomoc se snažte vystihnout jeho název odpovídající vašemu problému. Témata typu "Prosím pomóc!", Pomozte", "POMOOOC!!", "Poraďte" a podobně budou nemilosrdně mazána.

5) Jak se říká: Co člověk, to názor. Jakákoliv výměna názorů by ale neměla překračovat hranice slušnosti. Důležitá je objektivnost a pohled z více úhlů.

6) Diskuze má být plodná a užitečná. Hlavně je třeba zachovat lidskou úroveň ... legrace a přiměřená míra ironie není na závadu, ale nesmí dojít k urážení nebo zesměšňování jiných osob ...
Jakékoliv debaty a diskuse na politická témata budou mazány. Jedná se o technické fórum. Jakmile lidé začnou debatu o politice, obvykle dojde ke ztrátě sebekontroly diskutujících a o urážky a napadání není bohužel často nouze.

7) Administrátor si vyhrazuje právo jakýkoliv příspěvek, který nesplňuje pravidla slušnosti a věcnosti, vymazat bez uvádění důvodů. Pokud někdo objeví nějaký příspěvek který hrubě odporuje dobrým mravům, případně se zdá, že naplňuje podstatu trestného činu, prosíme o info na SZ administrátora

8) Informace o nelegálně získaném software do příspěvků zásadně nepište. Totéž se týká software, prodávaného v síti internet za "úžasnou cenu". Ve většině případů jde o rovněž nelegální činnost. Pokud takovou informaci zveřejníte, bude z příspěvku vymazána nebo příspěvek smazán celý.

9) Příspěvky pište stručně a věcně (viz bod 7.). Jinak se hlavní myšlenka příspěvku ztratí v tom balastu kolem.

10) Pokud bude příspěvek obsahovat urážky, vulgarismy, napadání dobrého jména serveru STARÉ STROJE nebo jeho členů, bude rovněž smazán a autor upozorněn !

11) Při hrubém nebo opakovaném výskytu mu bude zablokován přístup a při dalším prohřešku zrušen přístup zcela.

12) Zákaz napadání jakéhokoli uživatele na tomto fóru; sprostých a vulgárních projevů; rasové, náboženské, sexuální a jiné diskriminace a porušování platných zákonů České republiky a mezinárodního práva.

13) Administrátor si vyhrazuje práva kdykoliv vyloučit uživatele, smazat jeho příspěvky, popř. jinak omezit uživatele, při porušení jakéhokoliv z uvedených bodů.

14) Je striktně zakázáno používat na tomto webu obrázky, videa a jiné multimediální soubory, pocházející z jiných webových stránek. K tomu, abyste je zde mohli legálně použít, musíte prokázat souhlas majitele těchto souborů. Je ale daleko snazší a logičtější na ně dát pouze link (odkaz). Plnit diskový prostor webu soubory v řádu megabytů, na které stačí odkaz řádu kilobytů, je slušně řečeno kravina a plýtvání prostorem. Takové soubory budou bez komentáře mazány. Rovněž budou mazány stránky s erotickým, reklamním a podobným charakterem. Nejsme server tohoto druhu.

15) Obrázky a texty publikované na tomto WEBu je zakázáno volně kopírovat a používat ve svých prezentacích, na Aukru při prodeji předmětů a zařízení atd. Máte-li zájem použít některý z obrázků nebo textů obdobným způsobem, napište na SZ autora, event. na SZ administrátora s uvedením odkazu na tento zdroj (pošlete link na danou stránku).

16) Není povoleno zveřejňování podnikatelských nabídek formou SPAMU, které směřují výhradně z zajištění zisku inzerenta ! Takové příspěvky budou mazány a uživatel, který toto pravidlo opakovaně poruší bude zablokován! Komerční inzerce je standardně zakázaná. Výjimku je možné po zvážení udělit jen dlouhodobějšímu uživateli fóra, který pomáhá ostatním členům. Taková inzerce nejdříve musí projít schválením administrátora.

17) Inzerce - sekce KOUPÍM - PRODÁM - VYMĚNÍM: tyto rubriky jsou prioritně určeny pro členy diskusního fóra, kteří přispívají do fóra, pomáhají ostatním apod. Pokud se někdo zaregistroval POUZE proto, že tady chce inzerovat a nadále nevyvíjet jiné aktivity, může být jeho činnost omezena nebo i zrušen přístup. Nejsme inzertní fórum ! Rovněž si přečtěte poznámky k inzerci a řiďte se jimi ... viz viewtopic.php?f=41&t=378

PŘÍSPĚVKY

a) Odpovídat na příspěvek není povinnost. Debata je debatou, je-li o něčem. Nemáte-li skutečně něco věcného k danému tématu, NEPIŠTE NIC. Reakce typu "taky si myslím" nebo rozvíjení úvah o ničem bude mazáno.

b) Příspěvky se zbytečným formátováním (tučný, veliký nebo barevný text) mohou být upraveny a formátování z nich odstraněno.

c) Obrázky vkládejte do textu v takovém rozlišení, aby se vešly do šířky textu. Máte-li potíže, napište na SZ administrátora. Máte-li speciální požadavek nebo nevíte-li si rady s přidáním obrázku, napište SZ administrátorovi ten se s Vámi domluví, jak mu obrázek zašlete a sám jej umístí na server.

Máte-li připomínky (doplňující nebo i kritické) k těmto pravidlůn, napište SZ administrátorovi. :hi:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

Zamčeno

Zpět na „Základní informace administrátora o provozu fóra“