Rada ohledně tesla nc 440-50, 500
Rada ohledně tesla nc 440-50, 500
Zdravím jsem tady nový a potřebuji poradit, mám doma pár starších desek českých pop a rock 70-80 léta. A pár nových hard and heavy a mám v plánu pořídit si něco jako tesla nc 440 nebo 450 nebo třeba 500 a zajímalo by mě který je pro mě jako začátečníka v analogu nejvhodnější a jaká se například hodí k poslechu této hudby přenoska? Do teď jsem poslouchal desky na nevhodném dárku nějaký roadstar. A dále jestli mám i pořídit zesilovač, nebo to můžu připojit do svého hi-fi systému. Jeden ten starší sony má přímo vstup PHONO na cinch a repro nějakých 60w a 6ohmů a ten novější phllips který používám teď má vstup aux a výkon 2x110w RMS a taky 6ohnů, AUXin 500mV/1V. Předem děkuji za rady a vhodná řešení.
Re: Rada ohledně tesla nc 440-50, 500
A které přístroje zahraniční produkce by kvalitou odpovídaly nebo převyšovaly tyto tesly je to třeba PIONEER,Thorens nebo Dual, Lenco, Technics. První investice je jasná gramo a asi i přenoska a pak se uvidí dál a pokud mi nebude vyhovovat stávající repro a zesilovač tak to budou další investice. A jak jsou dostupné nd na tyto zahraniční přístroje a servis?
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Úplně obráceně.
Z předchozího moudrého konstatování Ransoma by sis měl uvědomit, že základ všeho je konec řetězce, ze kterého zvuk do uší přichází. Tedy kvalitní zesilovač a reprosoustavy. Když budeš mít toto a následně budeš testovat jednotlivá zařízení, které signál do zesilovače a repro posílají, velice dobře poznáš případné rozdíly mezi nimi.
Představ si situaci - budeš mít nekvalitní konc. zesilovač a/nebo reproduktory. Koupíš si jakýsi gramofon a budeš ho poslouchat ... Zvuk se Ti bude zdát nic moc a budeš naštvanej, budeš se dohadovat s prodejcem, že Ti dodal aušus a ono to bude tím zbytkem ... A může jít o gramofon velmi vysoké třídy jakosti.
Tudy cesta rozumně nevede.
Napiš sem detailně, jaký máš zesilovač a repro a pak se můžeme bavit o kvalitě dál ...
Z předchozího moudrého konstatování Ransoma by sis měl uvědomit, že základ všeho je konec řetězce, ze kterého zvuk do uší přichází. Tedy kvalitní zesilovač a reprosoustavy. Když budeš mít toto a následně budeš testovat jednotlivá zařízení, které signál do zesilovače a repro posílají, velice dobře poznáš případné rozdíly mezi nimi.
Představ si situaci - budeš mít nekvalitní konc. zesilovač a/nebo reproduktory. Koupíš si jakýsi gramofon a budeš ho poslouchat ... Zvuk se Ti bude zdát nic moc a budeš naštvanej, budeš se dohadovat s prodejcem, že Ti dodal aušus a ono to bude tím zbytkem ... A může jít o gramofon velmi vysoké třídy jakosti.
Tudy cesta rozumně nevede.

Napiš sem detailně, jaký máš zesilovač a repro a pak se můžeme bavit o kvalitě dál ...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.
Zesilovač
2x220W MPO
2x110W RMS
Poměr signál/šum 67dBa
Frekvenční přenos50 - 15 000 Hz
Vstupní citlivost 500mV/1V
Reproduktory 6 Ohmu
Sluchátka 32-1000 Ohmu
Reproduktory
3cestný dvoubránový basový reflex
Impedance 6 Ohmu
Basový reproduktor 1x6,5 palce
Výškový reproduktor1x2,5 palce.
2x220W MPO
2x110W RMS
Poměr signál/šum 67dBa
Frekvenční přenos50 - 15 000 Hz
Vstupní citlivost 500mV/1V
Reproduktory 6 Ohmu
Sluchátka 32-1000 Ohmu
Reproduktory
3cestný dvoubránový basový reflex
Impedance 6 Ohmu
Basový reproduktor 1x6,5 palce
Výškový reproduktor1x2,5 palce.
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Informace k ničemu. Napiš značky těch zařízení s přesným označením modelu.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.
Je to toto Minisystém Philips FW-M399 stojí to v prvním příspěvku.
A nemůžete mi jen pro představu nějakou sestavu gramo zesilovač a reprobedny nastínit v nějaké cenové relaci třeba do 10 tis. Nebo napsat pár základních parametrů co by tyto přístroje měly mít jako nutné minimum.

A co tohle http://www.vinylengine.com/library/dual/601.shtml a nebo tento http://www.vinylengine.com/library/technics/sl-3.shtml ale ten se mi moc nelíbí. K tomu nějaké bedny http://www.excelia-hifi.cz/inzerce/jamo-ajm-112/648 a nebo http://aukro.cz/regalove-reprosoustavy- ... 18930.html a ještě zesilovač http://www.hifiengine.com/manual_librar ... e700.shtml a další http://www.hifiengine.com/manual_librar ... 9rds.shtml ale tento druhý asi není moc vhodný.
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Asi nemá foťák či co nebo si říká, ať si to najdeme sami, když už chceme pomáhatransom píše:To je bohužel neproveditelné. Technické parametry totiž neřeknou vůbec nic o tom, jak ta či ona věc hraje. Můžeme ti tady leda postupně házet návrhy na konkrétní přístroje z Aukra nebo bazarů, které by mohly posloužit. Nemusí to být nic extra drahého, jako základní ozvučení pro start klidně poslouží třicet roků starý HiFi zesilovač za dva tisíce. A k tomu nějaké použitelné bedny a gramofon. Deset tisíc by mělo při troše štěstí stačit.
Třeba někdo z místních hodí něco do placu z vlastních zásob?
Napiš taky konkrétní typy těch tvých HiFi systémů. Ono to většinou nebývá nic moc, ale kdyby náhodou. Nebo to nafoť.

Ty hodnoty výrobce o frekvenční charce jsou spíše kombinace markeingových žvástů se zbožným přáním vývojáře, než něčím reálným. No jak může kus plastu hrát, že ....
Před 11 lety se to prodávalo mezi 4,5 - 6 tisíci korun ...
SPEAKERS
System .............................................. 3-way; double port bass reflex
Impedance ......................................... 6 ohm
Woofer.............................................. 1 x 6.5"
Tweeter............................................. 1 x 2.5"
Dimensions (w x h x d) ........................... 247 x 320 x 218 (mm)
Weight .............................................. 3.36 kg each
AMPLIFIER
Output power ...................................... 2x 240W MPO, 2x 120W RMS (6 ohm, 1 kHz, 10% THD) uživatel žasne a že to je blbost, netuší

Signal-to-noise ratio .............................. > 67 dBA (EC)
Frequency response ............................... 50 - 15.000 Hz
Input sensitivity AUX/CDRIn ..................... 500 mV/1V
Output
Speakers ............................................ > 6 ohm
Headphones ........................................ 32 ohm - 1000 ohm
Ale třeba to někomu stačí. Do té doby, než uslyší zvuk reproduktorové soustavy ...
No právě že ten zvuk nestoji za nic, mě osobně přijde že nová televize co mám doma má lepši zvuk a zesilovač než ten mini systém a když pominu to repro a posloucham to přez sluchatka AKG 77 tak je tam poznat rozdil na basech a hlavně na výškách, ale je dost možný že až se dopracuju ke koupi gramofonu tak ho nejakaj tyden možná budu poslouchat přes ten systém a nebo si počkám na komplet. Teď hlavně dobře vybrat.
odstraněna zbytečná citace ... admin
odstraněna zbytečná citace ... admin