Seiko píše:Nevím, zda neřešíš něco, co se aktuálně ještě nestalo, byť v teoretické rovině máš určitě pravdu. Aparaturu mám zapojenou na stejný okruh, jak jsou zapojené všechny spotřebiče v kuchyni, včetně pračky ve sklepě (a rozkutat si zdi kvůli zapojení na jiný okruh mne zatím nic nemotivovalo). Nepozoruji žádné rušení ve zvuku, ať se používá jakýkoli přístroj. Asi už domácí technika pokročila tak daleko, že jsou spotřebiče slušně odrušené

Ono to Jirko bylo prioritně dáno jinou věcí: zatížením obvodů (HLAVNÍ JISTIČ BYTU JE 25 a):
1) 16A pračka
2) 20A zásuvka kuchyň (myčka, mikrovlnka), zásuvka linka, zásuvka pokoj u shrnovacích dveří, zásuvka předsíň dole mezi WC/koupelnou, infra, zásuvka koupelna
3) 16A sporák
4) 16A zásuvka předsíň za dom. dveřmi, pokojíček, ložnice, kuchyň (lednička)
5) 10A kotel Dakon
6) 16A obývací pokoj všechny zásuvky kolem, poslední je v kuchyni pod kráječem
7) 10A světelný okruh celý byt
Já mám starší myčku Siemens s odběrem ve špičce 17A (umyje to rychle, ale to topné těleso má výkon ...). Už kdysi byl konflikt, že starý vstupní jistič 25A se vyhřál a postupně odešel, protože když se sešlo praní a mytí nádobí, začalo to lítat.
Teď mám nové všechny jističe včetně hlavního a je klid. Jenže já jsem úplně zapomněl na to že ta zásuvka vedle audiocentra (zásuvka pokoj u shrnovacích dveří), kam jsem tu audio sestavu chtěl zapojit, je připojená na sousední kuchyňský
(zejména) okruh č. 2. A to jsem tedy nechtěl. Ty možné souběhy provozu typu myje se nádobí, v koupelně se někdo koupe a běží 700 W infrazářič a třeba ještě někdo pracuje s mixérem na kuchyňské lince atd. jsou pravděpodobné. Do takového uzlu už bych audiocentrum nerad připojoval.
Tak jsem hledal varianty. Třeba napojit se na obyvákový relativně klidný okruh (i když občas tu kromě TV běží několik počítačů současně ...) atd atd. Jenže to připojení mělo svá úskalí v tom, kudy přívody (znovu pod prahem nmebo ošklivá lišta nad dveřmi (audiocentrum má z obou stran dveře).
Nakonec jsem si vzpomněl na samostatný 10A okruh pro kotel. A bylo rozhodnuto (připojení přes šachtu za AC, pak za kuchyňskou linkou do předsíně (všude skryto a dobře přístupné). Už je to skoro hotovo ...
A proč jsem to sem v předstihu napsal ? No proto, že mám jisté negativní zkušenosti s podobnými zařízeními (je pravda, že starší konstrukce ... a asi hůře odrušené), ale i tak zůstává problém spínání komplexní zátěže (elmag ventily a motor čerpadla). A nedomnívám se, že v kotli Dakon (i když deska elektroniky je tuším Siemens) by se vzhledem k ceně používalo bezkontaktní spínání triakem s řízení spínání a vypínání v okamžiku, kdy síť prochází nulou, že ...
Tak mne jen zajímalo, zda jste někdo něco takového neřešil ...

„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.