TheLastUnicorn píše:Nemáš vůbec zač.
Jinak ještě napíšu, že bafflestep je jedním z kritérií, proč by se měla dodržet šířka bedny. Čím je bedna širší, tím se tahle difrakce posouvá níž a naopak, takže i proto je vhodná úzká bedna - bafflestep se posouvá poměrně vysoko a není pak nutná tak velká cívka. Proto taky není vhodný, když má originál šířku třeba 20cm a kopie 30cm. Rozdíly 2cm nic moc neovlivní, ale taková 1,5-násobná šíře již kompenzaci rozhodí celkem dost.
Tak za co děkovat určitě je (poskytnuté podklady, trpělivá průběžná komunikace - občas jsem se ptal na různé detaily, ale hlavní důvod byl snaha zachovat důležité parametry, abychom pak mohli vyhodnotit rozdíly a jejich závislost na změnách).
Cosi, čemu se ve vývoji říká reprodukovatelnost konstrukce + vliv variace parametrů na výsledek ...

Myslím si, že pokud Ti minule ti Templáři chutnali, přivezu Ti do Brna další exemplář
No proto jsem se snažil vše dodržet - zejména ty kritické věci (vzdálenosti mezi roeproduktory atd.), abychom následně kontrolním změřením originálu a kopie, jak přesně se dá kopie vyrobit. Moje šířka je 290 mm (komplet včetně sražení hrany), zatímco Tvoje 270 mm ... moje čistá šířka předku (ozvučnice za sražením) je 257 mm, Tvoje (vycházím-li za výkresu a předpokládám-li, že to sražení je tam v měřítku ...) cca 251 mm. Mám tlustší stěny (MDF 25 mm).
Takže z hlediska diskutovaných vlivů na bafflestep naprosto zanedbatelné rozdíly. Pouze je o u mne celé posunuto nahoru (bedna je 618 mm vysoká proti Tvým 500 mm) se zachováním vzdálenosti výšky od horní hrany a vzdáleností repro mezi sebou. Jinak skoro stejné (moje vnější míry 618 x 290 x 290).
Detaily ukáže měření ...

„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.