Postupně se mi k B77 scházejí nezbytnosti. Povedlo se mi koupit origo NABy ve velice pěkném stavu. Jen nevím, zda takhle vypadají originály (udivily mne horní plochy, které vypadají, jako by je někdo stříkl Nextelem ... nebo ne ?
Podstatné ale je, že technicky fungují perfektně.
Pokud by někoho překvapilo, že jsem k Revoxu nekoupil taky AKAI adaptéry, když jsou technicky lepší (zejména z důvodu kleštinového sevření tridentu, tudíž to vše nemusí na tridentu držet pouze "vrtulka"), důvodem je to, že talíře unašečů u Revoxu nemají tvarované zapuštění pro spodní plech NABu jako AKAI. U AKAIe to slouží k optimalizaci posazení cívky nad talířem, s možností přizpůsobení rozdílné tloušťky čela plastové cívky a kovové cívky. U Revoxe je potřeba, aby cívka seděla přímo na talíři - aby byl pásek ve středu mezi čely. Nebýt tohoto efektu, koupil bych raději NAB adaptéry AKAI i pro Revoxe.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.