Mimochodem, celý víkend hraju na mk2 s osazením Texas Instruments, ta mk2 - za tu cenu součástek co to stojí - hraje neuvěřitelně

Jirko, začínám si pohrávat s myšlenkou vyzkoušet nějakou MC LO. Máš k tomu nějakou zkušenost? Co je jinak? Díky.

Nicméně Jirka má pravdu - na takovéto úrovni kvality je už zásadní jako první srovnání parametrů - aspoň těch kritických. Ty změřit jdou jednoznačně. Tím, co píšou na fórech, bych se asi moc nezabýval (leda tak jako doplňková informace).libor píše:Papírové parametry Actidampu mk4 neznám, ale na všech fórech kde se tohle řeší píšou, že ta mk4 hraje špičkově a oproti mk2 je to o hodně lepší. Jak hraje mk2 víš, hraje hodně slušně, ten Azur není nijak extra výrazně lepší. Parametry se můžou změřit až to (někdy) postavím. Prostě to zkusím, stejně jako s mk2. Když se mi to nebude líbit, za náklady to prodám vždy, urvou mi ruce
Mimochodem, celý víkend hraju na mk2 s osazením Texas Instruments, ta mk2 - za tu cenu součástek co to stojí - hraje neuvěřitelně
Jirko, začínám si pohrávat s myšlenkou vyzkoušet nějakou MC LO. Máš k tomu nějakou zkušenost? Co je jinak? Díky.
To jolibor píše:Abych mohl něco měřit, musím to napřed postavit ne...
 Ale třeba už ty parametry někdo změřil ...
 Ale třeba už ty parametry někdo změřil ...Tady máš nabídku ... http://aukro.cz/actidamp-mk-4-i4300762401.htmllibor píše:Abych mohl něco měřit, musím to napřed postavit ne...
Jinak je hlavně výstupní signál z přenosky, je LO místo HOlibor píše: Jirko, začínám si pohrávat s myšlenkou vyzkoušet nějakou MC LO. Máš k tomu nějakou zkušenost? Co je jinak? Díky.
 Mám Ortofon Rondo Red, ta je MC LO. Nemá ráda rockovou muziku, naopak je vynikající na vážnou hudbu (kterou poslouchám velmi zřídka, obvykle tehdy, když známí potřebují převést LP do počítače, neb na CD nevyšla). Ale je otázka, zda na posouzení kvalit MC LO mám dostatečně dobrou aparaturu (teď si doopravdy nedělám legraci), ti, kteří chválí zvuk z MC LO přenosek mají aparatury objektivně o pár tříd výše než to, na čem poslouchám. Včetně vyladěných poslechových místností.
  Mám Ortofon Rondo Red, ta je MC LO. Nemá ráda rockovou muziku, naopak je vynikající na vážnou hudbu (kterou poslouchám velmi zřídka, obvykle tehdy, když známí potřebují převést LP do počítače, neb na CD nevyšla). Ale je otázka, zda na posouzení kvalit MC LO mám dostatečně dobrou aparaturu (teď si doopravdy nedělám legraci), ti, kteří chválí zvuk z MC LO přenosek mají aparatury objektivně o pár tříd výše než to, na čem poslouchám. Včetně vyladěných poslechových místností.  
Za CA651 jsem dal - protože jsem nespěchal a sehnal ho vpodstatě nový jen rozbalený a odzkoušený vč. záručního listu z hifi studia Opava - nějakých 2900,- kč. Co se Actidampů týče, pár (fakt pár :D ) jsem jich postavil a umím si spočítat, kolik jsou náklady a za kolik se prodávají hotové. Rozdíl je dost velký na to, abych si ho sletoval sámS499.1023 píše:libor: Mně ta cena za pěkně provedený MkIV nepřijde až tak krvavá - kolik jsi dal za CA 651?
 a nemalou částku ušetřil. Navíc taky - když si ho udělám sám - je tam ten pocit z povedeného díla, vím, co jsem si tam nacpal za součástky a jak jsem si to celé provedl i mechanicky atd...
 a nemalou částku ušetřil. Navíc taky - když si ho udělám sám - je tam ten pocit z povedeného díla, vím, co jsem si tam nacpal za součástky a jak jsem si to celé provedl i mechanicky atd...