Nové repro (ARN669 + ARE5808 + 5DR51441)

Skupina, určená pro amatérsky postavená zařízení a jejich modernizace event. DIY úpravy továrních zařízení
Odpovědět
libor

Re: Nové repro (ARN669 + ARE5808 + 5DR51441)

Příspěvek od libor » ned 12. led 2014 18:03:03

Petr.116 píše:
libor píše:A proč by k tomu panelu vedlo šest drátů? :scare: To spoj v bedně paralelně ne?
Proudová nezávislost všech tří větví ... na společném přívodu by vznikal úbytek napětí průchodem proudu výkonnější částí (basy)
a ten by ovlivňoval ostatní větve ... Samozřejmě můžeš namítnout, že k bedně vede i tak společná dvoulinka ... jo, vede.
Ale kdybych se někdy rozhodl to natáhnout už od Luxmana extra, mám připraveno. Jen bych vyměnil konektor ... :hahahihi:
Asi je to vzhledem k délce vedení od zesu fakt zbytečné, ale díky tomu, že jsem z praktických důvodů a pohodlné montáže dal výhybky pár cm od konektorů, neřeším to. Dělalo se to dobře. Vše je venku líp přístupné ... a až tam budu cpát to tlumení, bude se to dělat líp ...

Tak teď už fakt honíš duchy :hahahihi: za chvíli tu bude bi-wiring, pak bi-amping, pak kabely z bezkyslíkaté mědi se zlacenými banánky... :hahahihi:

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » ned 12. led 2014 18:15:22

libor píše:
Petr.116 píše:
libor píše:A proč by k tomu panelu vedlo šest drátů? :scare: To spoj v bedně paralelně ne?
Proudová nezávislost všech tří větví ... na společném přívodu by vznikal úbytek napětí průchodem proudu výkonnější částí (basy)
a ten by ovlivňoval ostatní větve ... Samozřejmě můžeš namítnout, že k bedně vede i tak společná dvoulinka ... jo, vede.
Ale kdybych se někdy rozhodl to natáhnout už od Luxmana extra, mám připraveno. Jen bych vyměnil konektor ... :hahahihi:
Asi je to vzhledem k délce vedení od zesu fakt zbytečné, ale díky tomu, že jsem z praktických důvodů a pohodlné montáže dal výhybky pár cm od konektorů, neřeším to. Dělalo se to dobře. Vše je venku líp přístupné ... a až tam budu cpát to tlumení, bude se to dělat líp ...

Tak teď už fakt honíš duchy :hahahihi: za chvíli tu bude bi-wiring, pak bi-amping, pak kabely z bezkyslíkaté mědi se zlacenými banánky... :hahahihi:
Už zase rejpeš - jak je u Tebe zvykem! Nech to plavat.

To co píšeš, dělat nebudu. Nevím, proč bych to měl spojovat někde v bedně a drbat se pravou rukou za levým uchem a lámat si hlavu při práci uvnitř bedny ...

Pokud víš, žádal jsi mne na začátku parací o postupné dokumentování postupu práce včetně fotek ... a když to na Tvé přání dělám, reješ do mne. Tak se na to vyser - já tu jako blb fotím každý krok a k čemu, abych se zase dověděl, co zase dělám blbě. Proč takhle, proč ne jinak a když chvíli nic neuveřejňuju, napíšeš, jestli mi náhodou nedošly hřebíky.

Běž už s tím věčným rejpáním do prdele :shit: Určitě tam nebudu mít žádné MADE IN ... Prostě to bude jen hrát ...

Taky jsem to mohl postavit, přivézt na sraz a dost ... žádné fotky, nic. :byego:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

libor

Příspěvek od libor » ned 12. led 2014 19:30:41

OK.

TheLastUnicorn

Příspěvek od TheLastUnicorn » ned 12. led 2014 19:39:12

Petře , nenech se znechutit. Ta bedna je provedená a zpracovaná naprosto perfektně. Kam se hrabou tovární bedny do 50 000 Kč... :good2:
Až mi je líto, že tam nemáš o něco lepší osazení, když už si do toho investoval tolik času a prostředků... :) Já se u srazovek snažil stáhnout náklady na minimum...neřekl bych sice, že to nějak úplně ošidit, ale prostě v maximální míře využít, co dům dal. Svitky vymontovaný z různých průmyslových zařízení, v basový části bipoláry, basáky a střeďáky ze smetiště, terminály za 0,80€ z výprodeje v AERIAL, minimální možná bedna z 18mm DTD...Kupoval jsem jen výškáče (ty jsem taky vybíral tak, aby to vyšlo co nejlevněji), DTD (spolu s nařezáním), cívky a Warnex. Prostě celý ty bedny mě stály kolem 3000Kč. :hahahihi:
Co jsem vlastně chctěl říct? Vlastně jen to, aby Tě po brzké době nepřestaly bavit, nezatoužil jít alepsoň do tý střední třídy měničů a nelitoval pak čas, práci a peněz, který si investoval do tohodle projektu. :cervenamse:

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » ned 12. led 2014 19:52:18

TheLastUnicorn píše:Petře , nenech se znechutit. Ta bedna je provedená a zpracovaná naprosto perfektně. Kam se hrabou tovární bedny do 50 000 Kč... :good2:
Až mi je líto, že tam nemáš o něco lepší osazení, když už si do toho investoval tolik času a prostředků... :) Já se u srazovek snažil stáhnout náklady na minimum...neřekl bych sice, že to nějak úplně ošidit, ale prostě v maximální míře využít, co dům dal. Svitky vymontovaný z různých průmyslových zařízení, v basový části bipoláry, basáky a střeďáky ze smetiště, terminály za 0,80€ z výprodeje v AERIAL, minimální možná bedna z 18mm DTD...Kupoval jsem jen výškáče (ty jsem taky vybíral tak, aby to vyšlo co nejlevněji), DTD (spolu s nařezáním), cívky a Warnex. Prostě celý ty bedny mě stály kolem 3000Kč. :hahahihi:
Co jsem vlastně chctěl říct? Vlastně jen to, aby Tě po brzké době nepřestaly bavit, nezatoužil jít alepsoň do tý střední třídy měničů a nelitoval pak čas, práci a peněz, který si investoval do tohodle projektu. :cervenamse:
Díky za uznání a pochvalu - vždyť mne znáš - nejsem žádnej "Franto, to je dobrý ...". Prostě když něco dělám, snažím se nic neošmelit ... a nejlíp, jak to za daných okolností jde ... :music:

Už se těším na výsledek ... jak se budou bedýnky kámošit s Luxíkem ... teď tu u připevňování gum. nožiček z Prodance poslouchám Marka Knoflera z výběrového CD Phonogram/Supraphon (AAD)
http://www.discogs.com/Dire-Straits-Mon ... se/3479552

Luxík válí i přes staré bedny moc dobře ... a při poslechu MK si člověk uvědomí, že ten člověk vůbec není doceněný ... ten neumí nahrát špatnou desku. A skoro bych i věřil tomu, že si s tím kamarádem, co to mixuje, hlídá i zvuk nahrávky. Tomu se fakt nedá nic vytknout.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » ned 12. led 2014 20:00:07

libor píše:OK.
Ahoj, za to OK díky ... máš u mne velké plus :good2: :drinking:

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » ned 12. led 2014 21:13:59

S499.1023 píše:TLU: Já si myslím, že i já i libor se snažíme říct Petrovi totéž - staví socka bedny ale investuje do toho času, peněz a energie, jako kdyby stavěl Dynaudia.
Nestavím socka bedny - to už vyplývá mj. i z toho, že tam budou Tvoje pěkné (díky) ARN669 :lol: Myslím si, že ty použité repráky (ARN 669 + ARE 5808 + 5DR51441) nejsou špatné - pokud vím, srazovky se Vám líbily v Brně všem ... A já je dělám tak, aby hrály minimálně stejně dobře jako Majovy srazovky. Je možné, že se to tou 25 mm MDF ještě pozdraví ...

Samozřejmě třeba někdy v budoucnu bude něco jinak - to ale teď neplánuju - teď tu mám zatím stále ještě na krku "mama hotel" ... až tu budeme se ženou sami a nebudu muset řešit a financovat spousta jiných věcí, a dojdu-li k závěru,
že se mi to už nelíbí ... budu to řešit.
Byl jsem nasranej na svoje v mládí odfláknuté bedny podle tehdejšího stadardu počítané výhybky (i když jsem doufal, že KE bedny byly měřené ...), které jsem postavil za málo studenstských peněz ... Navíc jim po x desítkách let odešly některé MP bloky (to už jsem tu psal). Tak jsem to začal řešit - ale ne stylem, že bych šel a koupil třeba Cabasse - na to teď nemám ... Navíc mi tu zbude něco z dobře udělaného DIY. Mít úplně vše koupené by mne nebavilo.

Takže není nezbytné jim říkat SOCKA. Nejsou ... Je to poctivý vývoj z toho nejlepšího, co bylo z produkce Tesly k mání + dobrý výškáč ... Ale nejsem háklivka - pokud jim tak hodlá někdo říkat a potěší ho to, ať si poslouží :hahahihi:

Zbytek ukáže čas. Asi je Vám všem jasné, že až tu v bytě budeme jen dva, že např. odstěhuju do bývalého dětského pokoje moje firemní věci a i ten obyvák přestane plnit roli pracovny (na to se nesmírně těším, páč tu kvůli "nezbytným" televizním programům mnohdy nemohu pracovat...) a bude v něm značně víc místa a třeba tam budou moct být i někdy sloupové bedny. Všichni jste ty obrázky návrhů pokoje viděli ... někdo i fyzicky. Teď tu mohou být tak leda kvalitní regálovky. A to ještě po šíleném šachování - vypukne asi v úterý, pokud včas dorazí z Budějek ty 4 skřínky ...

Zatím jsem s bednami spokojen - a navíc budou dobře vypadat.

mirek

Příspěvek od mirek » ned 12. led 2014 22:08:20

Nevím proč to špičkování a tato debata, která se mi nelíbí. Libor i Petr a taktéž i Marián tady předvádějí co v domácích podmínkách vyrábějí. Jsou to výrobky na vysoké technické a estetické úrovni , které svědčí o odbornosti a zanícení pro danou věc u svých tvůrců. Připomínám Petrův gramofon a repra, reprosoustavy Mariána nebo Liborovy doplňky k Revoxům. Musel jsem to napsat i když se tomu možná budete smát.Vzájemná úcta a respekt se tady tak nějak vytrácejí.
Různé stroje zvukové a to točivé i netočivé a k tomu všemu jedna HiFi žena.

TheLastUnicorn

Příspěvek od TheLastUnicorn » ned 12. led 2014 22:24:11

Jo, Mirek má absolutně pravdu. Každý, kdo něco dělá a má to hlavu a patu si zaslouží tu trochu uznání. :)

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » pon 13. led 2014 0:02:11

Díky kluci - já to tak taky myslím a beru - člověka těší i práce na věcech, které nejsou High - Tech ...
Možná o to víc, protože máte v ruce součástky za pár korun a po X hodinách práce to zní jako věc daleko dražší ... a když se ještě povede i vzhled, je radost veliká :music:

BTW - z následujícího obrázku je možná i vidět, proč na zadní desku a proč zrovna takto ...

ten červený a modrý jde na dno k basové výhybce - ještě se k oběma výhybkám připájí vodiče od střeďáku a od výškáče ...

... jinak nikde žádnej drátovej zmatek, kabeláž je ufixovaná ...

Jinak pasivní prvky jsou taky ufixované lepičkou (komentováno již dříve), aby nevibrovaly ve skříni ...

Odpovědět

Zpět na „DIY a modernizace (event. úpravy továrních zařízení)“