kemo87 píše: Já jsem právě myslel že to myslíš ve špatném smyslu. (Myšleno lisování v Loděnicích).
U nových LP je to prostě sázka do loterie, a občas se stane, že prohraju.
Proti lisování v Loděnicích nemám sebemenší námitky, myslím si, že dělají nejkvalitnější vinyly z těch vysokonákladových, řekněme spotřebních. Jak reedice zajímavých titulů z minulosti, tak nové tituly námi oblíbených skupin. Pokud není zmršený master ve studiu, pak výsledek na vinylu je výborný. Ti, kteří v Loděnicích převádějí master na pokyny pro rycí nůž, jsou sakra odborníci, a mají moji hlubokou úctu. Jiné věc jsou HighEndové tituly lisované na "virgin" vinylu - MFSL, MoFi - to je jiná kategorie za jiné peníze. Lisovalo se v Japonsku, teď snad poslední MoFi tituly i v Americe - ale - nesrovnávejme BMW s Rolls Roycem. Obojím dojedeme bez problémů do kýženého cíle, akorát v tom druhém případě zřejmě s větším komfortem. Pokud bychom dostali stejný titul z Loděnic a vydaný MoFi, věřím, že na aparatuře za dva melouny rozdíl uslyšíme. Jestli bude adekvátní pořizovací ceně aparatury a daného LP nechám na úvaze každého z nás.
Co se týče nových LP (myšleno jak nové tituly, tak reedice starých přes různé Music on Vinyl, či Back in Black) - bohužel tady prohrávám, osm z deseti nových lisů jsou dost hrozné, a někdy i úplně neposlouchatelné. Kdo má "Demonds & Wizards" od Uriah Heep na modrých vinylech, ví, o čem je řeč. Hrůza a děs, už se těším, až tohle prodám.
A k "výkřiku do tmy" - nic jiného, než, že je to pravda, a mám stejný názor, napsat nemůžu.
Pro Petra - ti Dire Straits mne vyšli na 1.250,- Kč i s poštovným. Jednou za měsíc si můžu udělat radost

Jestli odpovídá poměr kvalita / cena... To neřeším. Levněji ji v tom stavu nekoupím, radost z poslechu vyváží i větší peníze za pořízení. Škoda, že to máš ke mně tak daleko, jinak bych Ti napsal, ať si přijedeš poslechnout

Revox B791, B710 MkII, B750 MkII, B760, A77, B77, PR99 MkIII, Symbol B MkII, Luxman C-02, Pioneer PD-D6-J, Denon DVD-3910, Technics SL-1710 MkII, Dual CS 721, Nakamichi Dragon, Kenwood KX-1100HX, Dual C-844, Sony SL-HF 950, Jo, vintage...