S499.1023 píše:No jo, mnoho psů - zajícova smrt. Obývák + poslechovka + pracovna + jídelna v jednom, tam se moc nevymyslí a poslechovka z toho utrpí nejvíc, protože je z pohledu rodiny nejpostradatelnější...
Tak to je největší pravda tohoto týdne

Bohužel ... myslím, že to vymýšlení skončím - raději si půjdu dodělat účto ... - a až audiocentrum dorazí, udělá se nějaký operativní kompromis ...
Ale asi to skončí jako obrázek vlevo.
To já už to vymyslel ledacos - viz obrázek vpravo:
... rozebrat komponenty stěny, jeden díl dát za dveře do kuchyně (hluboká šatní skříň 60 cm), audiocentrum místo sedačky, vedle tu původní levou vysokou, co byla vedle stěny, sedačku viz obrázek,
tudíž prostor pro stůl a židle velkej, prostor pro mou oživovnu zákaznických PC (1. část vedle dveří na lodžii) taky docela v pohodě.
Trochu hloupé je, že je ten obyvák tak obdélníkový - mít více čtvercový by vyřešilo dost věcí ... Ještě jsou problém ty židle - mají vysoká čalouněná opěradla (asi 105 cm výška) a jsou ve směru zvuku. proto jsem to truchu natočil (ale to řeší spíše problém vidět na TV ...
Jenže : už slyším ženu a ostatní, jak chodí s jídlem těmi šikanami kolem křesel a audiocentra ...
Mně by se to i líbilo:
bedny vedle zúžené stěny, poslouchatelné skoro odkudkoliv (trošku užší báze ...). O mé pracoviště vpravo dole nejde - já si tam v klidu prokličkuju ... navíc se mi povedlo v návrhu nahradit ten hnusný policový regál na moje díly (otevřený) nižší asi zavřenou širší skřínkou - to by měla rodina uznat, že je hezčí ... Ale jsem si skoro 100% jist, že to narazí na to kličkování s talíři ke stolu ... Máš pravdu Igore

Tohle samotář Libor asi hůř pochopí, ale my s rodinami víme, bohužel, své ... Priority ostatních jsou jinde ...
Zřejmě lepší to bude, až vyletí děti z hnízda, já zaberu jeden pokoj jako pracovnu a pak těch 27 m
2 obyváku už bude stačit na lepší uspořádání ...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.