Nové repro (ARN669 + ARE5808 + 5DR51441)

Skupina, určená pro amatérsky postavená zařízení a jejich modernizace event. DIY úpravy továrních zařízení
Odpovědět
Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nové repro (ARN669 + ARE5808 + 5DR51441)

Příspěvek od Petr.116 » úte 07. led 2014 3:11:24

Lépe už to asi nerozmístím - ten pokoj je krátkej ...

To si jako Igor budu radši v případě mňam mňam poslechu šoupat židli, než aby se v běžném provozu nedalo jakž takž procházet :hahahihi: :music:

Ta křesle jsou oproti stolu ujetá, ale to je detail ... kdybych chtěl sedačkou šoupnout doprava, tak zablokuju průchod z kuchyně (vpravo dole ...) ... a opět ty dveře na balkón vypadají trochu jinak (bílá plastová s jedním sklem vcelku ... , ale to už jsem línej opravovat v simulaci - vlevo nahoře) ...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

libor

Příspěvek od libor » úte 07. led 2014 6:46:11

Hele a co kdybys mamuta šoupl více doprostřed té stěny co je teď, a tu bednu u balkonových dveří dal ke dveřím do kuchyně. Tak bys měl bedny u kratší stěny místnosti, pro poslech by sis jen vytočil jedno to zelený křeslo o 90° a do té nábytkové stěny by sis pak časem třeba mohl dát dvě malý bedýnky pro 5.1 (nenatahuj hned chobot, SACD v 5.1 bude čím dál víc a Dire Straits v 5.1 zní teda famózně)... Pro zvuk by asi bylo lepší mít bedny u kratší stěny a při poslechu bys neměl hned za hlavou zeď, a taky bys na aparaturu při poslechu viděl, což není pro zvuk důležité, ale mě to dělá radost :)

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » úte 07. led 2014 10:11:20

libor píše:Hele a co kdybys mamuta šoupl více doprostřed té stěny co je teď, a tu bednu u balkonových dveří dal ke dveřím do kuchyně. Tak bys měl bedny u kratší stěny místnosti, pro poslech by sis jen vytočil jedno to zelený křeslo o 90° a do té nábytkové stěny by sis pak časem třeba mohl dát dvě malý bedýnky pro 5.1 (nenatahuj hned chobot, SACD v 5.1 bude čím dál víc a Dire Straits v 5.1 zní teda famózně)... Pro zvuk by asi bylo lepší mít bedny u kratší stěny a při poslechu bys neměl hned za hlavou zeď, a taky bys na aparaturu při poslechu viděl, což není pro zvuk důležité, ale mě to dělá radost :)
... tak špatnej nápad to není, ale to by bylo chození kolem stolu (toho 4 židlového) obývákem úplně zablokované. Nedokážu ho totiž dát víc doleva do středu pokoje a např. já bych na moje hlavní pracoviště (vpravo nahoře) musel chodit kolem celého obyváku zleva ... Ten pokus s tím natočením stolu byl právě proto, abych ty "uličky" zvětšil ... mně tak ještě komplikuje život ta OKI barevka, co je teď na obrázku vpravo za tím L prac. stolem ... je na zemi, jen na nízké skřínce tak, aby její horní hrana byla v podstatě s rovinou právé větve toho L. Aby zvuk z pravé bedny neměl "na cestě" 26 cm vysokou laserovku ... Ten oválný stůl a ty 4 židle je problém. Nemám jídelnu a tak se jí v obyváku u něj (a já u něj bastlím jemnější věci - elektroniku a tak.)
Ta reprobedna je půdorysně 29 x 29 cm ... když ji trochu natočím, ta to bude chtít cca 40 cm prostoru ... nevím, nevím. Ta díra by tam byla, ale jak píšu: ta ulička my v podstatě zmizela - ledaže by se stolem se židlemi popojelo doleva do pokoje, ale to už mě zabije celá rodina :hahahihi: Navíc praxe je taková, že právě to křeslo (dost těžké) je průběžně otočeno směr TV (ve stěně nalevo - cca 0,5 m od středu stěny doleva). takže bych tu obludu těžkou každou chvíli otáčel o 180° NEBO si otáčel to druhé křeslo ...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

libor

Příspěvek od libor » úte 07. led 2014 12:24:40

A nešlo by to šoupnout třeba jen o 50 cm doleva? A do mezery dát bednu a pod ni třeba tu laserovku? BTW: Zkus si poslechnout chvíli když sedíš a máš hned za hlavou zeď a chvíli kus od zdi. Já to doma teda poznám a dost. Proto by bylo lepší sedět v křesle v prostoru...

(BTW: Na co máš v obyváku dva PC a hlavně dvě laserovky?)

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » úte 07. led 2014 12:58:07

S499.1023 píše:No jo, mnoho psů - zajícova smrt. Obývák + poslechovka + pracovna + jídelna v jednom, tam se moc nevymyslí a poslechovka z toho utrpí nejvíc, protože je z pohledu rodiny nejpostradatelnější...
Tak to je největší pravda tohoto týdne :good2: Bohužel ... myslím, že to vymýšlení skončím - raději si půjdu dodělat účto ... - a až audiocentrum dorazí, udělá se nějaký operativní kompromis ...

Ale asi to skončí jako obrázek vlevo.

To já už to vymyslel ledacos - viz obrázek vpravo:

... rozebrat komponenty stěny, jeden díl dát za dveře do kuchyně (hluboká šatní skříň 60 cm), audiocentrum místo sedačky, vedle tu původní levou vysokou, co byla vedle stěny, sedačku viz obrázek,
tudíž prostor pro stůl a židle velkej, prostor pro mou oživovnu zákaznických PC (1. část vedle dveří na lodžii) taky docela v pohodě.
Trochu hloupé je, že je ten obyvák tak obdélníkový - mít více čtvercový by vyřešilo dost věcí ... Ještě jsou problém ty židle - mají vysoká čalouněná opěradla (asi 105 cm výška) a jsou ve směru zvuku. proto jsem to truchu natočil (ale to řeší spíše problém vidět na TV ...

Jenže : už slyším ženu a ostatní, jak chodí s jídlem těmi šikanami kolem křesel a audiocentra ...

Mně by se to i líbilo:
bedny vedle zúžené stěny, poslouchatelné skoro odkudkoliv (trošku užší báze ...). O mé pracoviště vpravo dole nejde - já si tam v klidu prokličkuju ... navíc se mi povedlo v návrhu nahradit ten hnusný policový regál na moje díly (otevřený) nižší asi zavřenou širší skřínkou - to by měla rodina uznat, že je hezčí ... Ale jsem si skoro 100% jist, že to narazí na to kličkování s talíři ke stolu ... Máš pravdu Igore :dash: Tohle samotář Libor asi hůř pochopí, ale my s rodinami víme, bohužel, své ... Priority ostatních jsou jinde ...

Zřejmě lepší to bude, až vyletí děti z hnízda, já zaberu jeden pokoj jako pracovnu a pak těch 27 m2 obyváku už bude stačit na lepší uspořádání ...

libor

Příspěvek od libor » stř 08. led 2014 12:41:07

Je středa, co nového s bednama? Už hrajou? Nebo ti došly hřebíky? :hahahihi:

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » stř 08. led 2014 13:57:40

libor píše:Je středa, co nového s bednama? Už hrajou? Nebo ti došly hřebíky? :hahahihi:
Jestli Ty si ten důchod nepředstavuješ jako BIG DAY, po kterém už člověk nemusí nic dělat, jan snídat, obědvat, večeřet, spát a ve zbytku času si hrát :scare: U mne se dnes vstupu do důchodu NIC nezměnilo ...

Já musím taky pracovat !! A to o to víc, jak jsem ve 4.Q 2013 utrácel, že ...

Dovolím si parafrázi slavného výroku D´Artagnana směrem k mylady de Winter, když vylezl z její postele:
"Je ráno a slovo má politika ..."

na moji verzi (nejsem zaplaťbůh politikem)

"Je leden, válení skončilo a slovo má zas ta otravná práce ..."

Takže ano - chystám se na další kroky, ale zatím má bohužel prioritu běžná práce, účto 2013 (to navíc k té práci ...) a tak.

Včera jsem sehnal vhodnou černou barvu na natření košů (uší - které budou venku) ARN 669 ... jinak snad mám vše.

libor

Příspěvek od libor » stř 08. led 2014 15:58:01

Musíš holt začít v práci fušovat :hahahihi: Když se nikro nedívá, hned namontuju reprák, ne? :hahahihi: Já si dnes ufušoval panely pro DAC:
panely.JPG
A neboj se, když tě chytne šéf, tak ti nic neudělá, je hodnej... :hahahihi: :good:

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » stř 08. led 2014 18:29:35

libor píše:Musíš holt začít v práci fušovat :hahahihi: Když se nikro nedívá, hned namontuju reprák, ne? :hahahihi: Já si dnes ufušoval panely pro DAC:
panely.JPG
A neboj se, když tě chytne šéf, tak ti nic neudělá, je hodnej... :hahahihi: :good:
Až na to, že když mne (já) chytne šéf (já), tak nevím, co se stane ... hlavně ho nesmím nasrat :lol:

Ale náhodou - hlásím pokrok - v prvním kole jsem prosadil toto :

BTW: když přijde víc lidí (třeba všichni ze SS na zájezdu do Prahy), otočí si i křesla ...

Byla to politická práce v domácnosti (to Libor nezná, viď Igore :hahahihi: ), já mmch. odstraním ten zub 20 cm na tom stole, co navazuje na moje pracoviště dole a místnost se tím rozšíří o těch 20 cm.
Na prac. stole holt bude muset být minimální bordel (to chci v praxi vidět - znám se ... hahahaha), ale tímto projektem se posouvají priority směrem k AUDIU :music: :music: :music: :music: :drinking:

Bude se muset :

Postup:

1) odstraní se původní skřínka vlevo dole (kde původně mělo být audiocentrum)
2) do uvolněného prostoru se přesune pravý díl nábytkové stěny - šatní skříň 60x50cm (na aktuálním obrázku vlevo dole)
3) nábytková stěna (její zbytek) se posune o cca 30 cm doprava) - to bude prdel ... všecko vyrovnat
4) sedačka se se stolečkem i křesly otočí do prostoru směrem ke zbytku nábytkové stěny
5) skřínka, co byla vedle sedačky se přesune vlevo vedle nábytkové stěny
6) k levé stěně do uvolněného prostoru umístí (levá skřínka, co stále vedle nábytkové stěny) a vedle ní nové audiocentrum
7) zkrátí se hloubka stolu pod lampami (je to ve skutečnosti jeden kus) o 20 cm
8) malá skřínka pod pravou reprobednou se musí pořídit nebo nechat udělat na míru (původně tam byl policový regál 50x180x25
s mými díly do počítačů - ty se přesunou do nové nízké širší skřínky

Snad jsem na nic nezapomněl :hahahihi:

Tato varianta i odpovídá (lépe než ty předtím) názorům, že centrum bude víc při ruce posluchače ...

libor

Příspěvek od libor » stř 08. led 2014 20:40:08

No tohle je rozhodně nejlepší z toho cos zatím navrhnul. Dobré rozmístění, posluchač bude v prostoru a ne hlavou u zdi... dobrý. Jinak nevím, jak ti vycházejí hloubky toho nábytku, ale nešlo by prohodit nábytkovou stěnu s mamutem?

BTW: Ty máš televizi kde - na tom stolku pod oknem? Nebo v té stěně? Na tom stolku je v tom případě co?

Odpovědět

Zpět na „DIY a modernizace (event. úpravy továrních zařízení)“