Ahoj,
Pro vsechny, co uprednostnuji klasicky vzhled ramenka, ale libilo by se jim tangencialni usporadani, pro ne
Je tu opet nase oblibena firma Luxman (to zase bude reci ...)

Tak tobě se pěkný věci obecně nelíbíS499.1023 píše:Mně se teda zdá bejt hnusnej. Ale zaujal mě ten systém nastavování svislé síly, stejný má historická TESLA NC 410, která ho ve své řadě obšlehla od Perpetuum Ebner.
Mne spíš na tom tangenciálu zarazilo dlouhé raménko. Trochu to popírá výhody řešení (dlouhé raménko může mít rezonance), a u krátkého raménka se podstatně rychleji koriguje chyba snímacího úhlu. Tím nic proti panu Luxmanovi, toho si vážím velice.libor píše:Je hezkej... kdybych z určitýho důvodu nechtěl přímo Revoxe, určitě bych s ním dokázal žít.
No, vyměnit vložka se dá i u Revoxe. Tedy - taková, která se dá přišroubovat "zespoda". Navíc si na výměnu doporučuji pořídit očko M2,5 , protože když jsme vyměňovali vložku u Petra, tak jsme zjistili, že šroubky dodávané s přenoskami mají závit M2,55. A takové nešly do matiček zašroubovat (jako technici jsme nepoužívali hrubého násilí). Co se týče gramofonu AuRa - rád bych ho někdy měl doma a otestoval si ho. Nikoli na MM přenoscelibor píše:Ramenko je zhruba stejně dlouhé, jako u toho mého Sharpu. Akorát tohle bude těžší, a má vyměnitelnou vložku.
Pro zajímavost - prohlížel jsem si, jak je udělaný posuv u tangenciálu AURA - a on tam žádný není! Prostě to tu přenosku tlačí po takovém silonovém lanku tlakem jehly v drážce... taky tam kvůli tomu nejde dát vložka s vysokou poddajností. Je to takové opravdu zvláštní řešení...
No mně to přijde šílené pro jakoukoliv vložku (natož pro MM a už vůbec ne MC) ... přece je nepřijatelné cokoliv táhnout nebo tlačit za chvějku ... tuhle dobytčárnu naposledy dělala Tesla u vypínačů na starých krystalových pluzíchSeiko píše:No, vyměnit vložka se dá i u Revoxe. Tedy - taková, která se dá přišroubovat "zespoda". Navíc si na výměnu doporučuji pořídit očko M2,5 , protože když jsme vyměňovali vložku u Petra, tak jsme zjistili, že šroubky dodávané s přenoskami mají závit M2,55. A takové nešly do matiček zašroubovat (jako technici jsme nepoužívali hrubého násilí). Co se týče gramofonu AuRa - rád bych ho někdy měl doma a otestoval si ho. Nikoli na MM přenoscelibor píše:Ramenko je zhruba stejně dlouhé, jako u toho mého Sharpu. Akorát tohle bude těžší, a má vyměnitelnou vložku.
Pro zajímavost - prohlížel jsem si, jak je udělaný posuv u tangenciálu AURA - a on tam žádný není! Prostě to tu přenosku tlačí po takovém silonovém lanku tlakem jehly v drážce... taky tam kvůli tomu nejde dát vložka s vysokou poddajností. Je to takové opravdu zvláštní řešení...
Protože si myslí, že najdou dost blbců od konce háje, kterým to udají jako převratnost ...S499.1023 píše:A že to nevěděli blbci u Clearaudia, protože neznali chladnokrevného racionálního technika Petra.116 a ta ramena od Jandy nakupovali.
Tak to nikdo netvrdí - byl to borec ... pěkné čtení o něm od člověka, který s ním chvíli pracoval, je tadyS499.1023 píše:Jo. A Lou Souther byl taky blbec.