Nové repro (ARN669 + ARE5808 + 5DR51441)

Skupina, určená pro amatérsky postavená zařízení a jejich modernizace event. DIY úpravy továrních zařízení
Odpovědět
Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nové repro (ARN669 + ARE5808 + 5DR51441)

Příspěvek od Petr.116 » sob 21. pro 2013 21:13:37

Výhybka hotova - ještě se musí ufixovat většina prvků lepicí pistolí, aby případně nedrnčely ...

Plná velikost fotografie celku je zde : vyhybky/all.jpg

Plná velikost basové výhybky je zde : vyhybky/basy.jpg

Plná velikost středové výhybky je zde : vyhybky/stredy.jpg

Plná velikost výškové výhybky je zde : vyhybky/vysky.jpg

A po fixaci lepicí pistolí instalace do boxů ... Ty se ale ještě napřed musí naválečkovat Warnexem - ach jo, jde to pomalu ... ale finále se blíží ... :music: :drinking:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

Seiko

Příspěvek od Seiko » sob 21. pro 2013 21:39:00

Petr.116 píše:A po fixaci lepicí pistolí instalace do boxů ... Ty se ale ještě napřed musí naválečkovat Warnexem - ach jo, jde to pomalu ... ale finále se blíží ... :music: :drinking:
Petře, prosím, nezlob se za off-topic, ale začínám mít pocit, že moje Revox Symbol B Mk III byly vzhledem k nákladům a vykonané práci levnější :mir: Tím nechci jakkoli snižovat bastlířské úsilí... :cool:
Revox B791, B710 MkII, B750 MkII, B760, A77, B77, PR99 MkIII, Symbol B MkII, Luxman C-02, Pioneer PD-D6-J, Denon DVD-3910, Technics SL-1710 MkII, Dual CS 721, Nakamichi Dragon, Kenwood KX-1100HX, Dual C-844, Sony SL-HF 950, Jo, vintage...

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » sob 21. pro 2013 21:49:53

Seiko píše:
Petr.116 píše:A po fixaci lepicí pistolí instalace do boxů ... Ty se ale ještě napřed musí naválečkovat Warnexem - ach jo, jde to pomalu ... ale finále se blíží ... :music: :drinking:
Petře, prosím, nezlob se za off-topic, ale začínám mít pocit, že moje Revox Symbol B Mk III byly vzhledem k nákladům a vykonané práci levnější :mir: Tím nechci jakkoli snižovat bastlířské úsilí... :cool:
To je v pohodě, mě to baví, a zase tak drahé to nebylo ... a ten pocit z dobré práce ... Ale máš pravdu - na kšeft bych to nedělal. Jinak ty fotky sem dávám na základě slibu Liborovi, abych průběžně dokumentoval postup prací (fotky).
Teď jsem čekal kravál, protože jsem ženě vytáhl ze skříně ten zelenej sváteční ubrus - kvůli focení ... :diablo: Ale prošlo to ... :hahahihi:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

libor

Příspěvek od libor » sob 21. pro 2013 21:54:04

Ještě pořád máš možnost změnit povrchovku... když to olepíš samolepící tapetou v imitaci dřeva, třeba se strukturovaným povrchem, bude to pořád rychlejší, levnější a čistší práce než ten šílený Warnex... a hlavně vzhledově by to vypadalo líp...

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » pon 23. pro 2013 16:05:40

libor píše:Ještě pořád máš možnost změnit povrchovku... když to olepíš samolepící tapetou v imitaci dřeva, třeba se strukturovaným povrchem, bude to pořád rychlejší, levnější a čistší práce než ten šílený Warnex... a hlavně vzhledově by to vypadalo líp...
Asi budeš mít radost a já asi taky, ale změna programu - žádný váleček, ale nástřik a provedení od truhláře s vlastní lakovnou a zkušenostmi (a asi ne WARNEX, ale to bude polyuretanová černá s profi udělaným základem - uvidím vzorky). Blbé je, že asi hned po novém roce. Teď nestíhá ...

Ale já budu jedině rád, protože :

a) tu nemám na to prostředí a možnosti (ta kuchyň zase až tak multifunkční není) a hlavně dost místa ...

b) udělá to profík - představa, že to po té pečlivé práci zku.r.vím finální úpravou je děsivá (s barvami jsem kamarád leda se sprayi při stříkání různých kovových panelů zařízení), jinak mne barvy nebaví ...
:music: :drinking:

libor

Příspěvek od libor » pon 23. pro 2013 18:00:53

Tak radost... ono je to tvoje věc, jestli si chceš do obýváku postavit kus podvozku... na druhou stranu, když se celou dobu tak drbeš s přesností jako na klavírní lak, byl by to hřích napatlat Warnexem - tyhle rapatice se dávají právě proto, že to skryje kdejaký hrb. Jinak s Warnexem jsem nikdy nepracoval, ale předpokládám, že to bude podobná práce jako s Body nebo Wurthem - nemám strach, že ty bys to nezvládl.

Ale každému se líbí asi něco jiného.

Taky ještě máš čas přemýšlet, jestli to má být černé.

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » pon 23. pro 2013 19:03:00

libor píše:Tak radost... ono je to tvoje věc, jestli si chceš do obýváku postavit kus podvozku... na druhou stranu, když se celou dobu tak drbeš s přesností jako na klavírní lak, byl by to hřích napatlat Warnexem - tyhle rapatice se dávají právě proto, že to skryje kdejaký hrb. Jinak s Warnexem jsem nikdy nepracoval, ale předpokládám, že to bude podobná práce jako s Body nebo Wurthem - nemám strach, že ty bys to nezvládl.

Ale každému se líbí asi něco jiného.

Taky ještě máš čas přemýšlet, jestli to má být černé.
No černá určitě ... imitace dýhy ne ... ale lak. Ale když jsem tak koukal po PA výtvorech ošetřených Warnexem, nějak mi začalo připadat, že pro bednaře od bigbeatu OK (tam je výhodou jeho obrovská odolnost proti oděru ...), ale jak píšeš - obývák je obývák ... i když náš obývák je všechno, jen ne takovej ten sterilní obývák, kam se člověk bojí sednout, natož aby tam udělal bordel ... jak známo, je to i moje pracovna a dílna - hrubé věci v kuchyni, ale běžné prasení => obyvák ...
Děti zatím ještě stále využívají služeb mama-hotelu, takže extra pracovna zatím nehrozí ... :hahahihi:

Nicméně fakt nechám finále povrchovky na profi truhlářovi = lakýrník (má to integrované ... :-) . Mně úplně stačí, že jsem od truhláře sklidil uznání za kvalitu prací na skeletech až doteď :good2: Toho si cením :)

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » sob 28. pro 2013 20:00:05

Bedny předány profi truhlářovi na dobroušení a lak ... až budou hotové, ozvu se s fotkami ... pak už to bude raz dva ...

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » sob 04. led 2014 12:11:50

Petr.116 píše:Bedny předány profi truhlářovi na dobroušení a lak ... až budou hotové, ozvu se s fotkami ... pak už to bude raz dva ...
Zítra večer budou tu - tak doufám, že už to pak dokopu do rychlého konce. Osadit, zapojit, postavit ...
Fotky pošlu ... :good2:

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » ned 05. led 2014 16:25:10

Přebroušeno a perfektně nalakováno :

Teď už jen nainstalovat výhybky, repráky, zadní konektorový panel, propojit, nacpat tlumení, a je to :music: :drinking:

Odpovědět

Zpět na „DIY a modernizace (event. úpravy továrních zařízení)“