MC Denon DL-110 vs Shure M97xE

Sekce, týkající se gramofonů všech typů a značek
Pravidla fóra
Do této sekce pište popisy zařízení, vlastnosti, zkušenosti atd. Nepište sem žádosti o radu s opravou a pod. To patří do skce OSTATNÍ - "Obecné technické dotazy, problémy, rady"
Odpovědět
libor

Re: MC Denon DL-110 vs Shure M97xE

Příspěvek od libor » úte 26. lis 2013 19:03:55

TheLastUnicorn píše:Došlo k tomu, co jsem si od začátku myslel...bude to zakopaný v kombinaci vlžky a preampu - potažmo těch step-up trafech. Zajímalo by mě, co by to udělalo u mýho L-410, který přepnutí na MC má...že bych se stavil v Hranicích i s Luxem? :hahahihi:
Tak jistěže to bude v preampu, i Seiko psal, že Denonka na MM preampu hraje jako dobrá MM vložka- ale kvality MC se projeví až po přepnutí preampu na MC. Zkoušet u mně Luxmana s mýma bednama je zbytečnost, ale on ti brzo napíše Petr, jak to hraje :)
S499.1023 píše:libor: Jak ti sedí na MC 600 Q geometrie? Přenoska se zdá být výrazně vyšší než VM, dá se u MC 600 seřizovat výška ramene? A přesah souhlasí s VM?
Výška, resp. špička hrotu je ve stejné výšce jako u VM, a poloha hrotu plusmínus půl milimetru taky. S VM je poloha hrotu u Denonky blíže než s Ortofonkou.

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » úte 26. lis 2013 19:24:57

libor píše:
TheLastUnicorn píše:Došlo k tomu, co jsem si od začátku myslel...bude to zakopaný v kombinaci vlžky a preampu - potažmo těch step-up trafech. Zajímalo by mě, co by to udělalo u mýho L-410, který přepnutí na MC má...že bych se stavil v Hranicích i s Luxem? :hahahihi:
Tak jistěže to bude v preampu, i Seiko psal, že Denonka na MM preampu hraje jako dobrá MM vložka- ale kvality MC se projeví až po přepnutí preampu na MC. Zkoušet u mně Luxmana s mýma bednama je zbytečnost, ale on ti brzo napíše Petr, jak to hraje :)
S499.1023 píše:libor: Jak ti sedí na MC 600 Q geometrie? Přenoska se zdá být výrazně vyšší než VM, dá se u MC 600 seřizovat výška ramene? A přesah souhlasí s VM?
Výška, resp. špička hrotu je ve stejné výšce jako u VM, a poloha hrotu plusmínus půl milimetru taky. S VM je poloha hrotu u Denonky blíže než s Ortofonkou.
No on to I. asi myslel tak, zda máš dodrženu geometrii raménka - v tomto případě vodorovnou rovinu mínus nějakých 30´... Ale musíš nastavit i otočení vložky v držáku podle šablony ...
Jinak moje Denonka je už na cestě taky - za podobnou cenu, ale nová ... (doufám).
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » úte 26. lis 2013 19:27:39

Já Ti vyzkouším oboje (až DL-110 dorazí ...): jednak přímo s preampem L-410 a pak s cambridge ...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

libor

Příspěvek od libor » úte 26. lis 2013 21:31:43

Petr.116 píše:No on to I. asi myslel tak, zda máš dodrženu geometrii raménka - v tomto případě vodorovnou rovinu mínus nějakých 30´... Ale musíš nastavit i otočení vložky v držáku podle šablony ....
MC600Q má pevnou polohu vložky, nelze ji v headshelu posouvat a natáčet. Nicméně vzhledem k tvaru a poloze hrotu je to s VMkou téměř shodné, takže ok. Navíc MC600Q tu vložku hostí jen dočasně...

Jinak hraje to teda parádně, do sluchátek je ten rozdíl poznat víc jak do beden, s MC preampem to bude super. Jinak je to háklivé na čistotu hrotu - dal jsem tam špinavější desku a při přehrávání druhé strany to začalo zkreslovat, myslel jsem že je po vložce... tak jsem ji vymontoval a jak jsem ji vyndal, vidím kuličku prachu na jehle (ono na tu jehlu není moc vidět, u takové Sumiko BP Evo III je to jiné kafe :good: ) tak jsem ji očstil a je to ok... asi věděli, proč k tomu přibalujou štěteček na čištění hrotu :hahahihi:

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » úte 26. lis 2013 21:33:41

libor píše:
Petr.116 píše:No on to I. asi myslel tak, zda máš dodrženu geometrii raménka - v tomto případě vodorovnou rovinu mínus nějakých 30´... Ale musíš nastavit i otočení vložky v držáku podle šablony ....
MC600Q má pevnou polohu vložky, nelze ji v headshelu posouvat a natáčet. Nicméně vzhledem k tvaru a poloze hrotu je to s VMkou téměř shodné, takže ok. Navíc MC600Q tu vložku hostí jen dočasně...

Jinak hraje to teda parádně, do sluchátek je ten rozdíl poznat víc jak do beden, s MC preampem to bude super. Jinak je to háklivé na čistotu hrotu - dal jsem tam špinavější desku a při přehrávání druhé strany to začalo zkreslovat, myslel jsem že je po vložce... tak jsem ji vymontoval a jak jsem ji vyndal, vidím kuličku prachu na jehle (ono na tu jehlu není moc vidět, u takové Sumiko BP Evo III je to jiné kafe :good: ) tak jsem ji očstil a je to ok... asi věděli, proč k tomu přibalujou štěteček na čištění hrotu :hahahihi:
U M97xE je taky přibalenej.

TheLastUnicorn

Příspěvek od TheLastUnicorn » stř 27. lis 2013 18:23:33

Tak mám na příští týden (pokud stihnu servis dvou RT-909) přislíbený Technics 1310MKII a 1410MKII spolu s asi 10-ti různými MM a MC přenoskami (krom toho i novou DENON DL-110), tak se těším, co mi z toho testu vyleze, jak si bude Luxman L-410 vést ve srovnání s Actidampem MKII a jak obstojí NC500 ve srovnání s techničema...Jeden z těch Technicsů (ten horší) mám pak vyřadit a můžu si jej odkoupit (pokud rozdíl mezi NC500 bude stát zato)...no a samozřejmě poreferuji, k čemu jsem dospěl a zda má pro Libora vůbec smysl ten actidamp pro MC-čko stavět. :music:
Servis tý hromady starých přístrojů mě občas neskutečně sere, žere mi čas a nervy, ale na druhou stranu má člověk možnost odzkoušet si doma na svým zbytku železa houfy přístrojů, který by musel jinak kupovat a pak prodávat, nebo kdejakým složitým způsobem půjčovat. :)

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » úte 03. pro 2013 14:50:46

Tak už je tu:

Mám radost ... :-) Bohužel teď mám tolik práce, že ji teď nestíhám hned namontovat a otestovat ... ale to už počká ... :music:

libor

Příspěvek od libor » úte 03. pro 2013 15:14:29

No super, a teď mi jako odborník prosímtě vysvětli, jestli ji tam mám mít přidělanou s tím stříbrným plechem nebo bez. Já to z manuálu nepochopil. Ten plech tam teď mám. Díky.

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » úte 03. pro 2013 15:45:43

libor píše:No super, a teď mi jako odborník prosímtě vysvětli, jestli ji tam mám mít přidělanou s tím stříbrným plechem nebo bez. Já to z manuálu nepochopil. Ten plech tam teď mám. Díky.
To je jednoduché - páč je moc lehká, tak se případně pro určité raménko použije alternativní závaží (ten plech apod.) navíc .... http://www.avforums.com/threads/dl-110- ... me.841257/

:hahahihi:

libor

Příspěvek od libor » úte 03. pro 2013 17:39:24

Prosímtě můžeš to nějak rozvést? Do MC600Q, NC450, NC500 by se to dát mělo? Já si ten odkaz nepřeložím...

Odpovědět

Zpět na „Gramofony“