Akai GX635D - nenahrává
Akai GX635D - nenahrává
Dobrý den, ahoj,
minulý týden jsem se stal hrdým majitelem vysněného kotoučáku Akai GX635D.
Kupoval jsem jej za účelem nahrávaní zapůjčených LP od mého známého, který sbírá Japonské LP.
V sobotu jsem se dostal konečně k tomu, že si vše zapojím a zkusím jen tak něco nahrát než my dojdou nové pásky.
Po propojení gramofonu přes předzesilovač mi prostě nejde do Akai signál. Dle návodu jak k předzesilovači tak i ke kotoučáku si nemyslím, že by byl problém se zapojením.
Po poslání signálu se VU metry vůbec nepohnou. Zkoušel jsem i propojit předzesilovač s kotoučákem přímo přes OUT předzesilovače. Při klasickém přehrávání vše funguje...
Za případné rady či zkušenosti děkuji.
Popř. jsem z Olomouce, TIP na nějakého osvědčeného servisáka v okolí?? Asi bych chtěl pro svůj klid nechat přístroj vyčisti a seřídit na nové pásky.
Kupoval jsem jej za účelem nahrávaní zapůjčených LP od mého známého, který sbírá Japonské LP.
V sobotu jsem se dostal konečně k tomu, že si vše zapojím a zkusím jen tak něco nahrát než my dojdou nové pásky.
Po propojení gramofonu přes předzesilovač mi prostě nejde do Akai signál. Dle návodu jak k předzesilovači tak i ke kotoučáku si nemyslím, že by byl problém se zapojením.
Po poslání signálu se VU metry vůbec nepohnou. Zkoušel jsem i propojit předzesilovač s kotoučákem přímo přes OUT předzesilovače. Při klasickém přehrávání vše funguje...
Popř. jsem z Olomouce, TIP na nějakého osvědčeného servisáka v okolí?? Asi bych chtěl pro svůj klid nechat přístroj vyčisti a seřídit na nové pásky.
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Akai GX635D - nenahrává
Ahoj,Brooss píše:Dobrý den, ahoj,
do Prahy nejezdíš ?
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.
Ahoj,
jezdívávám :o)
Nějaký TIP?
Nějaký TIP?
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
No že bych se Ti na to podíval ... pokud máš zájem, napiš mi SZ. Ale říkám dopředu, že na to nesmíš moc pospíchat. S časem na tom nejsem nijak dobře ... ale nějak to zvládneme ...Brooss píše:Ahoj,
Nějaký TIP?
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.
.... .. a vytočeny regulátory záznamové úrovně ?
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pánové, nepodezřívejte majitele z takových věcí ... Mám to tu právě na servis ... následně podám raport.
Ale je to překrásný stroj, to se tedy musí uznat ...
Ale je to překrásný stroj, to se tedy musí uznat ...

Zdravím všechny.Jsem tu nový,hodně jsem se tady už dřív díval jen tak pro potěšení,až jsem se nakonec registroval a měl bych jeden dotaz ohledně Akai GX 635D.Na jakém principu funguje autorevers.Jak dlouhý by měl být ten kousek vodivého pásku,aby se to přeplo.Používám pásky Maxell a tam je jen asi 3cm vodivé folie a moc se tomu nechce.