Příspěvek
od libor » úte 14. led 2014 13:16:28
Ale to neuděláš, krom toho různého napájení, které se mění podle polarizace, tam taky tečou bůhvíjaké data pro řízení motoru... signál z konvertoru je v gigahertzích (satelit přijímá na 12GHz a konvertor to elektronikou v sobě převádí na cca 900-1200MHz, které jdou koaxem do přijímače), jak to chceš převádět ? Mimo jiné tam může k těm gigahertzům být také 22kHz pro další řízení atd. to prostě nejde. Nehledě na to, že dnešní signál ze satelitu jsou data, analog vypli už před lety. Spíš by měl TLU říct, zda má koaxiál někde přizeměný (leda v motoru, jinak to jinde přizemněné není) a zda by to v tom případě nešlo "odzemnit", případně to zkusit zda to vůbec vrčí (podle příspěvku chápu, že to ještě nezkoušel). Já motor nemám, mám to řešené jinak (4 konvertory, 2 paraboly, diseq) a od toho cca 10m koaxu (diseq u parabol, z něj po cca 1 metru koaxu ke konvertorům), a se zemní smyčkou problém nemám - protože ten koax nikde přizeměný není. Problém mám akorát s kabelovkou, kde by ten tebou uvedený filtr pomohl určitě.