Akai GX635D - nenahrává

Skupina. kde je možno vznést specializovaný dotaz na potíže s určitým zařízením a získat radu "jak na to" od jiného člena ...
Odpovědět
Brooss
Příspěvky: 2
Registrován: stř 26. říj 2016 14:27:08
Bydliště: Olomouc

Akai GX635D - nenahrává

Příspěvek od Brooss » stř 26. říj 2016 15:31:02

Dobrý den, ahoj,

minulý týden jsem se stal hrdým majitelem vysněného kotoučáku Akai GX635D.
Kupoval jsem jej za účelem nahrávaní zapůjčených LP od mého známého, který sbírá Japonské LP.
V sobotu jsem se dostal konečně k tomu, že si vše zapojím a zkusím jen tak něco nahrát než my dojdou nové pásky.
Po propojení gramofonu přes předzesilovač mi prostě nejde do Akai signál. Dle návodu jak k předzesilovači tak i ke kotoučáku si nemyslím, že by byl problém se zapojením.
Po poslání signálu se VU metry vůbec nepohnou. Zkoušel jsem i propojit předzesilovač s kotoučákem přímo přes OUT předzesilovače. Při klasickém přehrávání vše funguje...

Za případné rady či zkušenosti děkuji.

Popř. jsem z Olomouce, TIP na nějakého osvědčeného servisáka v okolí?? Asi bych chtěl pro svůj klid nechat přístroj vyčisti a seřídit na nové pásky.

Uživatelský avatar
Petr.116
Administrátor
Příspěvky: 1615
Registrován: pon 29. črc 2013 14:08:21
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Akai GX635D - nenahrává

Příspěvek od Petr.116 » stř 26. říj 2016 23:33:17

Brooss píše:Dobrý den, ahoj,

minulý týden jsem se stal hrdým majitelem vysněného kotoučáku Akai GX635D.
Kupoval jsem jej za účelem nahrávaní zapůjčených LP od mého známého, který sbírá Japonské LP.
V sobotu jsem se dostal konečně k tomu, že si vše zapojím a zkusím jen tak něco nahrát než my dojdou nové pásky.
Po propojení gramofonu přes předzesilovač mi prostě nejde do Akai signál. Dle návodu jak k předzesilovači tak i ke kotoučáku si nemyslím, že by byl problém se zapojením.
Po poslání signálu se VU metry vůbec nepohnou. Zkoušel jsem i propojit předzesilovač s kotoučákem přímo přes OUT předzesilovače. Při klasickém přehrávání vše funguje...

Za případné rady či zkušenosti děkuji.

Popř. jsem z Olomouce, TIP na nějakého osvědčeného servisáka v okolí?? Asi bych chtěl pro svůj klid nechat přístroj vyčisti a seřídit na nové pásky.
Ahoj,
do Prahy nejezdíš ?
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

Brooss
Příspěvky: 2
Registrován: stř 26. říj 2016 14:27:08
Bydliště: Olomouc

Re: Akai GX635D - nenahrává

Příspěvek od Brooss » čtv 27. říj 2016 8:49:50

Ahoj,

jezdívávám :o)

Nějaký TIP?

Uživatelský avatar
Petr.116
Administrátor
Příspěvky: 1615
Registrován: pon 29. črc 2013 14:08:21
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Akai GX635D - nenahrává

Příspěvek od Petr.116 » čtv 27. říj 2016 20:38:40

Brooss píše:Ahoj,

jezdívávám :o)

Nějaký TIP?
No že bych se Ti na to podíval ... pokud máš zájem, napiš mi SZ. Ale říkám dopředu, že na to nesmíš moc pospíchat. S časem na tom nejsem nijak dobře ... ale nějak to zvládneme ...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

petrs
Příspěvky: 5
Registrován: pát 22. srp 2014 1:45:44
Bydliště: Budějce (Č)

Re: Akai GX635D - nenahrává

Příspěvek od petrs » pát 04. lis 2016 16:25:46

.... .. a vytočeny regulátory záznamové úrovně ?

Uživatelský avatar
Petr.116
Administrátor
Příspěvky: 1615
Registrován: pon 29. črc 2013 14:08:21
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Akai GX635D - nenahrává

Příspěvek od Petr.116 » sob 05. lis 2016 0:41:52

Pánové, nepodezřívejte majitele z takových věcí ... Mám to tu právě na servis ... následně podám raport.
Ale je to překrásný stroj, to se tedy musí uznat ... :good2:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

fido116
Příspěvky: 2
Registrován: úte 20. črc 2021 17:32:20
Bydliště: Frenštát pod Radhoštěm

Re: Akai GX635D - nenahrává

Příspěvek od fido116 » úte 20. črc 2021 18:43:19

Zdravím všechny.Jsem tu nový,hodně jsem se tady už dřív díval jen tak pro potěšení,až jsem se nakonec registroval a měl bych jeden dotaz ohledně Akai GX 635D.Na jakém principu funguje autorevers.Jak dlouhý by měl být ten kousek vodivého pásku,aby se to přeplo.Používám pásky Maxell a tam je jen asi 3cm vodivé folie a moc se tomu nechce.

Odpovědět

Zpět na „Obecné technické dotazy, problémy, rady“