přepinač vstupů

Skupina, určená pro amatérsky postavená zařízení a jejich modernizace event. DIY úpravy továrních zařízení
Uživatelský avatar
Petr.116
Administrátor
Příspěvky: 1604
Registrován: pon 29. črc 2013 14:08:21
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: přepinač vstupů

Příspěvek od Petr.116 » ned 26. srp 2018 23:34:40

Lad2000:
A proč jsi skončil ? Je snad na něco hezčí pohled, než na točící se cívky elegantního kotoučáku ? Kromě pěkné baby, samozřejmě :)
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

Uživatelský avatar
Lad2000
Příspěvky: 39
Registrován: pon 30. čer 2014 18:07:05
Bydliště: Hranicko

Re: přepinač vstupů

Příspěvek od Lad2000 » stř 29. srp 2018 21:16:31

Tak k tomu se schylovalo dlouho, začínal jsem v 80 letech s AIWOU CS250, pak jsem začal pracovat, NC450 a B116,
vojna pak dvojče od Pioneer CT-W603, pak 3head CT-S520

Po vojně přišly CD, nahrávání na kazety, pak první vypalovačka CD, ještě nějaký kazeťák Technics RS B50,
SCHNEIDER Team 6031C ( na lacinou bakelitovou kontrukci byl velice dobrý ). Mechanika úžasná, nízkozdvihová tlačítka a s hlavou AIWA hrál velmi dobře.

A poslední kousek byl Sony TC K6B
A tohle je bezvadný stroj, bohužel tam vyhnívá kabeláž, ale superstroj ... Ale to už bylo jenom takové doznívání....

B116 skončila u kamaráda, po jeho smrti se mě sice vrátila, ale šla do světa...
Takže LP jako nostalgie, není problém sehnat cokoliv, a nahrávání CD na pásek mě už přijde tak trochu jako ztráta času (i kvality), a CD mám docela rád, až někdy na mastering :dash:

Poznámka admina: NELZE ZDE PŘÍMO ZOBRAZOVAT OBRÁZKY jiných serverů (nejde-li o IMAGE servery). Je to konflikt práv k obrázkům. Upraveno na linky. SORRY ...
Pioneer PD-S904, Pioneer A-30, A-605R, Grundig SXV 6000, Yamaha MX-70, Grundig MA-100, Tesla NC 450, Grundig BX-2000, BX-1000

Uživatelský avatar
mir47
Příspěvky: 62
Registrován: stř 30. zář 2015 19:31:55
Bydliště: Praha

Re: přepinač vstupů

Příspěvek od mir47 » stř 05. zář 2018 8:13:24

Petrs:
Moc pěkně udělané,nebylo by foto vnitřku ?
Bylo:
... je to samej vzduch :-)
Šířka je zvolena 44cm aby na přepinači mohl stát nějaký páskáč, takže i trochu fortelnější šasi - plech 1,5mm.
Obrázek

Přepínání řešeno pomocí signálových relé.
konektory od tady :
https://static3.tme.eu//products_pics/7 ... 379601.jpg
https://static3.tme.eu//products_pics/a ... 379600.jpg
Přepinače byly hodně levné tuším z Hadexu po 19Kč potřeboval jsem zoubkovanou hřídelku pro šuplíkové knoflíky.
Láce knoflíků (výprodej GME) a přepinačů se projevila tím, že to dalo trochu trápení je na panelu vycentrovat tak aby čárky na knoflících byly vodorovně - bez úpravy "každej pes jiná ves"

Na obrázku vlevo dole jsou emitorové sledovače L+R a usměrňovače pro VU metry obojí s OZ TL071 měl jsem je v šuplíku.
To relátko tam slouží k přepnutí vstupu em. sled. na LIN/VARiabilní (čili k výst. pot.- vyrovnání úrovní ).

Vlevo hore zdroj +/- 12V pro OZ a 24V pro relátka.
Trafo je 2x15V 3VA opět ze šuplíku. Původně bylo pro něco jiného tuším nf. mVoltmetr ale jelikož takový "mrňous" má hodně měkké napětí tak bez zátěže je na fitračních kond. cca 59V což by asi bezpečně odprásklo LM xx stabilizátory můžou mít max. 39V (36 ? ).
Ale tady je využitelné bo hned po zapnutí napájí LEDky VU metru a tím se spolehlivě napětí sníží na cca 29V. A s tím se už dá pracovat.

Dopřál jsem si trochu " přepychu" a destičky s relátky propojuji přes:

https://www.gme.cz/nasuvna-dutinka-rf7769
https://www.gme.cz/kolicek-rkr1-product-36020

Může mi picnout, když při zapojování se mi nějaký už zaletovaný kabel zase ulomí a proto také přes dutinky jsou smršťovací bužírky -- izolují a drží kabel.
Ono se to nezdá ale když jsem si spočítal kolik to bude stát chvilku jsem váhal - kolíčků/dutinek je požehnaně.
Tož asi tak.

patolog1964
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 01. čer 2017 21:50:03
Bydliště: Bruntál

Re: přepinač vstupů

Příspěvek od patolog1964 » stř 05. zář 2018 14:09:35

Ty relátka audio provedení s rhodium-gold kontakty?

Uživatelský avatar
mir47
Příspěvky: 62
Registrován: stř 30. zář 2015 19:31:55
Bydliště: Praha

Re: přepinač vstupů

Příspěvek od mir47 » stř 05. zář 2018 22:34:01

podle dokumentace:

modré Takamisawa
...Gold overlay silver-palladium...

černé Tianbo ...AgNiAu....

patolog1964
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 01. čer 2017 21:50:03
Bydliště: Bruntál

Re: přepinač vstupů

Příspěvek od patolog1964 » čtv 06. zář 2018 5:39:04

Bylo by moc odvážné poprosit o dokumentaci,nebo odkud jsi čerpal inspiraci?
Předem děkuji.

Uživatelský avatar
mir47
Příspěvky: 62
Registrován: stř 30. zář 2015 19:31:55
Bydliště: Praha

Re: přepinač vstupů

Příspěvek od mir47 » čtv 06. zář 2018 17:26:12

Co se týče inspirace tak ta byla pouze jedinná Akai DS-5 tape-selector.
Mockrát jsem si jej chtěl koupit na Ebay ale moc drahý, protože je vzácně nabízen a také mě vadilo, že je malý.
Proto ten můj "úlet" v názvu Akai DS-6 - taková hříčka.
Inpirace se tedy týkala pouze vzhledu = přední Cinche - 1velký knoflík + 4 malé ale do 44cm širokého panelu mě to připadalo málo, tak proto použity VU metry ze šuplíku.
Jsou na ozdobu a drobné praktické využití.
:)
další v SZ

patolog1964
Příspěvky: 5
Registrován: čtv 01. čer 2017 21:50:03
Bydliště: Bruntál

Re: přepinač vstupů

Příspěvek od patolog1964 » čtv 06. zář 2018 18:38:24

Závidím Ti pouze tu bednu a potisk... :) To je pro mně fatamorgana.
Já osobně nikdy nemám problém to po elektrické stránce postavit,potom je největší problém, do čeho to dát aby to vypadalo.
Viz případ digitronových hodin.Jedny jsem udělal kombinaci sklo a dřevo,druhé mám hotové a nemám zatím nápad,do čeho je zavřít.
No třeba časem... :good:

Uživatelský avatar
mir47
Příspěvky: 62
Registrován: stř 30. zář 2015 19:31:55
Bydliště: Praha

Re: přepinač vstupů

Příspěvek od mir47 » čtv 06. zář 2018 20:20:13

no právě takhle dopadl poslední DIY zesilovač pro nějž byly VU metry.. to už je let a nikdy nebude hotov.
Proto jsem pro tentokrát začal s bednou.
Potisk to není.
Panel je z černě eloxovaného Al profilu a popisy jsou "vyrobeny" pomocí pískování, přes maskovací fólii do níž jsou vyřezané popisy na řezacím plotru Summa.
Je to jednodušší než vyrábět síto pro sítotisk, ten doma nemám.

Odpovědět

Zpět na „DIY a modernizace (event. úpravy továrních zařízení)“