Uzrál čas začít v té technice dělat trochu pořádek. A protože nejsem sběratel, ale u mne bude vše v provozu, rozhodl jsem se skoncovat s tím mým nic moc pracovištěm, kde se už některé nové exempláře nevešly (např. Revox B795 po osazení DL-110 a seřízení byl provizorně uložen do krabice (obložen bublinkovou fólií) atd.
Takže jsem začal kreslit nové centrum. Návrh je v podstatě hotov a asi ho zadám truhlářovi ...
Posuďte sami :

Aby se s tím dalo i trochu manipulovat, jsou to 3 celky - posazené na sebe (na kolíky):
a) dole blok pro LP desky
b) nad tím čtvrstopá B116, vedle Luxman, pak vpravo AKAI GX-630dB. Nad tím CD Player Philips a tuner Technics. Nad Luxmanem je vyjimatelná lehká polička na různé odložené věci - aktuální pásek, LP, CD atd ...
c) v třetí sekci je zleva půlstopá B116, a oba gramofony (PS-4500 a Revx B795). Na malé polici nad tím je přepínač magnetofonů a korektor BAXANDALL a vedle preamp Cambridge Audio 651P
Co nejvíce je respektováno chlazení strojů - prioritně u Luxmana (nad ním je spousta místa) a taky přístup ke konektorům vzadu. Podobně B116-ky mají prostor nad sebou. Trochu to nevyšlo nad AKAIem - jen 3 cm nad strojem - tam bude chlazení v polici nad ním (tuner je docela krátký).
Jinak až na blok desek je vše zezadu otevřeno ke stěně (výhoda pro kabelování). Desky budou mít zezadu stěnu.
Před všemi 3-mi magnetofony budou skleněná otevírací dvířka - omezení prašnosti. Nad i pod dvířky bude nechaná mezera, aby mohla případně být zavřená i za chodu a větralo to ...