Máte pravdu oba. Za mne snad jen tohle: Majo to v danou chvíli bral (myslím si), jako jeden z mnoha projektů za určitým účelem a věděl, díky své velké zkušenosti v oboru a vybavení, že si "levou zadní" udělá ještě X dalších beden s novými lepšími měniči. A tyhle byly myšleny "jen" k B73, na srazy apod. Tudíž od začátku věděl, že do nich nehodlá nikterak moc investovat - což je logické. Tyhle srazovky ale dovedl díky své příslovečné pečlivosti dost k dokonalosti, což pak mělo velký vliv (a jsem tomu rád) na moje pozdější kroky.
No u mne to bylo trochu jinak: já v tu dobu zrovna po letech zjistil, že moje staré bedny, které kdysi hrály jakžtakž (alespoň jsem si to tehdy myslel - ostatně byl to Jandův projekt a stavěli ho všichni ...), po letech zejména díky MP blokům, které ztratily kapacitu a dalším efektům, šly do kytek. Nejdřív jsem chtěl bedny jen zrepasovat. Po řadě diskusí (Majo, RM atd.), jsem si ale uvědomil, že díky středům a výškám tohle repasovat nemělo smysl. Jediné, co mělo trochu hodnotu byly staré dobré ARN 664. Tudíž jsem k nim chtěl doplnit střeďák a výškáč a vyladit výhybku. Nakonec jsme ale s Majem došli k závěru, že bude efektivnější postavit jeho v tu chvíli hotový projekt srazovek. Navíc ověříme reprodukovatelnost konstrukce.
A protože mu to fakt chodilo (a chodí) velice dobře, rozhodl jsem se, že v mém případě, kdy to bude kdoví na jak dlouho JEDINÁ sada reprobeden a to do bytu (ne na akce), rozhodl jsem se, že když už to Majo udělal tak špičkově, že to nebude v bytě dělat ostudu ani vzhledově.
Poslední (neplánovaná) kapka padla, když si přijel truhlář pro Technicse a když viděl bedny před povrchovkou, řekl - moc pěkný a co nahoru ? A když jsem mu ukázal připravený Warnex, rozmluvil mi to a vzal to do svých rukou.
A zbytek všíchni většinou víte ... Ale těch peněz nelituju, protože zatím to plní účel skvěle. Vědět, že budu zakrátko dělat jiné, moderní bedny, asi bych investoval míň. Ale zase to tak tragické nebylo

A srazovky jsou opravdu až neuvěřitelně dobré. Pokud jde o součástkovou základnu - ono je to těžké: když v běžných krámech mají totální shity, tak člověk raději koupí kvalitní BENNIC kondíky v Prodance. Ví, že neudělal chybu. A jak Majo píše, ta výhybka zase není tak složitá. Tudíž těch pár součástek člověka nezruinuje. A když jsme to minule změřili a charky byly jako přes kopírák, tak jsem měl takovou radost, že mi ty peníze byly úplně ukradené.
A když už je o tom řeč: jak jsem tu už kdysi napsal, tehdy jsem koupil a nechal nařezat materiál na dva páry beden. Hlavně proto, že ty MDF desky i ta překližka dovnitř na kastlíky atd. byly velké desky. Půlku Vám neprodají ... Ozvučnice mám vyfrézované na další pár tohoto osazení.
Tudíž chci postavit druhý pár pro někoho. Máte šanci - zatím jsem sice nespočítal cenu, ale nehodlám na tom bohatnout ... Zejména teď, když je ještě víc vyladěná výhybka, je to velmi zajímavé - díky Majo

„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.