Boží mlýny taky melou pomalu.
Rok s rokem se sešel (letí to) a já konečně mohu říci hotovo.
Po prvotním nadšení z provedeného díla přišlo rozčarování, zklamání a taky trochu pocit marnosti. Rozčarování nad tím, že B77čka neumí zastavit při zpětném převíjení na přesném místě.
A to možná s horší přesností než mechanické počítadlo.
Absence pravého vodítka udělala své. PR99tka jej má a není tam pro parádu. Nedovolí k proklouznutí pásku na snímači otáčení.
Jenže sehnat se jej ? Nemožné, pokud nepočítám nabídku z Kanady.
Takže vyrobit - nějak...
Zklamání - to přišlo záhy. Mirek zdejší člen mě požádal zda bych si neposlechl pro porovnání sluchátkový výstup - měl nějaké problémy na své B77. Tedy poslechl a...no hrůza nedalo se poslouchat . Příšerný brum..!
Pak se krátce po té dostavil pocit marnosti, když se mi nedařilo tu prokletou zemnicí smyčku najít. Jakmile jsem připojil logiku od digipočítadla ozval se brum.
Představa, že celou pracně vymyšlenou kabeláž budu muset předělat odsunula na několik měsíců B77čku do "nejspodnějšího šuplíku". Až přišel den D - buď najdu nebo vyhodím!

nakonec stačilo prohodit mezi sebou 2 dráty od zdroje a nastalo hrobové ticho....
Následný sled prací už vzal poměrně rychlé tempo, nejdříve jsem pořídil za hříšný peníz sadu barvy Nextel B21 a připravil bednu na stříkání - odstranit barvu, vytmelit, vybrousit je několik hodin práce.
Ale konečný výsledek potěší.
Z úvah jak udělat pravé vodítko - nechtěl jsem okopírovat PR99tkové provedení neboť ty šouby na panelu co jej drží se mi nelíbí - vzešlo toto jednoduché řešení.

u kterého jsou třešínkou na dortu "vodicí rolničky".
Na které mne přivedla hloubavá a nepokojná duše Mirkova. Objevil, že kdosi na Ebay nabízí vylepšení - opatřuje vodicí tyčky na B77 vysoustruženými rolničkami, které se mažou "speciálním olejem". Představa, že v blízkosti pásky bude cosi mazáno ..... tak to nee.
A šuplík opět vydal své poklady v této podobě.

Vodicí rolničky z plotru Graphtec mají 2 zapouzřená miniaturní ložiska .. no neberte to..
A abych měl jistotu - neboť výrobní číslo B77čky je 72894 - vyměnil jsem kondíky na deskách za " zlatou lepšovku"
Konečně se mohu kochat pohledem i poslechem ... HOTOVO
? hotovo ?