libor píše:A teď si ještě ověř, zda ten tvar tvé elipsy koresponduje s tvarem reproduktoru. Není elipsa jako elipsa

Jinak já bych si ji namaloval v PC (třeba v Corelu), vytisknul na papír a vystřihnul si šablonu

Taky jsem neřekl, že to je jediné řešení ... když v PC, tak Adobe Photoshop. Corel jsem měl naposledy ve verzi 8 a ta není kompatibilní s Windows 7. Sice bych ji mohl spustit ve Windows XP Modu, ale kašlu na to.
Corel mne nasr.al svou expanzivní politikou, při které nebyl schopen ani dodat v ceně sadu ČS fontů, tak ať jde do ... Navíc teď už křivkovou grafiku nepotřebuju.
Pokud jde o tu přesnost - nebavím se o vnějším otvoru pro repro, ale o otvoru, kterým repro prochází deskou ... ARE 5808. Jak to vypadá nahoře, víš ...
Ten příspěvek byl spíše forma rady těm, co si chtějí elipsu namalovat sami, bez PC a na základě klasických nauk.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.