Hodnocení gramo desky
Hodnocení gramo desky
Na netu stránky discogs ale i jinde se používá pro hodnocení kvality (technické) gramodesek stupnice F až M. Prosím najdu někde nějaké slovní vyjádření této kvality. Prakticky, co mohu očekávat pokud koupím desku s označením G+ (dobrá plus) jak moc bude poškrábaná, jak moc bude praskat nebo lupat.
Re: Hodnocení gramo desky
SS - Still sealed je originál zatavená ve fólii
M - Mint je nehraná
NM - Near Mint můžou být vidět drobné škrábanečky od vytahování z obalu, hraje jak nová
EX - Excellent je hraná, v pořádku, ale jestli při hraní nepraská, nikdo neví…
VG+ Very Good+ je hraná, sem tam drobné lupnutí
VG Very Good je hraná, šum a praskot mezi skladbami, drobný praskot ve skladbách, na desce je vidět používání
VG- Very Good- je hraná, šum a praskot mezi skladbami i v písničkách, na desce je velmi vidět používání
G - Good je hraná, ještě nepřeskakuje, ale poslouchat se moc nedá....
F - Fair je horší, než Good, může přeskakovat a na gramofon ji dá jen otrlý
P - Poor je kus do sbírky a nedávat na gramofon...
Osobně kupuji jen M, nebo NM, už stav EX obvykle praská víc, než jsem ochoten tolerovat.
Jirka
M - Mint je nehraná
NM - Near Mint můžou být vidět drobné škrábanečky od vytahování z obalu, hraje jak nová
EX - Excellent je hraná, v pořádku, ale jestli při hraní nepraská, nikdo neví…
VG+ Very Good+ je hraná, sem tam drobné lupnutí
VG Very Good je hraná, šum a praskot mezi skladbami, drobný praskot ve skladbách, na desce je vidět používání
VG- Very Good- je hraná, šum a praskot mezi skladbami i v písničkách, na desce je velmi vidět používání
G - Good je hraná, ještě nepřeskakuje, ale poslouchat se moc nedá....
F - Fair je horší, než Good, může přeskakovat a na gramofon ji dá jen otrlý
P - Poor je kus do sbírky a nedávat na gramofon...
Osobně kupuji jen M, nebo NM, už stav EX obvykle praská víc, než jsem ochoten tolerovat.
Jirka
Revox B791, B710 MkII, B750 MkII, B760, A77, B77, PR99 MkIII, Symbol B MkII, Luxman C-02, Pioneer PD-D6-J, Denon DVD-3910, Technics SL-1710 MkII, Dual CS 721, Nakamichi Dragon, Kenwood KX-1100HX, Dual C-844, Sony SL-HF 950, Jo, vintage...
Díky, přesně to jsem potřeboval.
Koupil jsem M tedy nehraná Pink Floyd Division Bell a praská jak starý kamna :(
Yamaha R-N 301, Yamaha CD S 3000, Cambridge Audio Azur 651P ,Technics Sl 2000,Denon Sl 110,CAMBRIDGE AUDIO Sirocco S70
Že jsem tak smělý, jaké vydání? Původní vydání na černém vinylu (anglické), nebo brzká reedice z Ameriky na modrém vinylu hrají dobře (ale skoro se nedají zaplatit). Zato pirátských vydání není málo, a tam těžko pohledat desku bez praskotu. Uvést jen titul nestačí
Revox B791, B710 MkII, B750 MkII, B760, A77, B77, PR99 MkIII, Symbol B MkII, Luxman C-02, Pioneer PD-D6-J, Denon DVD-3910, Technics SL-1710 MkII, Dual CS 721, Nakamichi Dragon, Kenwood KX-1100HX, Dual C-844, Sony SL-HF 950, Jo, vintage...
Pomiň já vím https://www.discogs.com/Pink-Floyd-The- ... se/2969590 Us vydání barevné 2008 a je to hrůza :( zase půjde pryč. A máš pravdu chtěl jsem ušetřit :( máš nějaký tip na zaplatitelnou desku? Dík
Naposledy upravil(a) Lapi dne úte 31. led 2017 23:25:58, celkem upraveno 1 x.
Yamaha R-N 301, Yamaha CD S 3000, Cambridge Audio Azur 651P ,Technics Sl 2000,Denon Sl 110,CAMBRIDGE AUDIO Sirocco S70
Ahoj,
už na Discogs v popisu píšou: "Unofficial Release, Marbled Blue Vinyl". Velmi zdvořile oznámili, že se jedná o piráta pirátského Dobře by mělo hrát nové vydání https://www.amazon.co.uk/Division-Bell- ... bell+vinyl, vůči původnímu vydání z roku 1994 (ceny 150 € a výše) je nejen zaplatitelné, ale taky kompletní (předchozí vydání na vinylu jsou oproti CD zkrácena).
už na Discogs v popisu píšou: "Unofficial Release, Marbled Blue Vinyl". Velmi zdvořile oznámili, že se jedná o piráta pirátského Dobře by mělo hrát nové vydání https://www.amazon.co.uk/Division-Bell- ... bell+vinyl, vůči původnímu vydání z roku 1994 (ceny 150 € a výše) je nejen zaplatitelné, ale taky kompletní (předchozí vydání na vinylu jsou oproti CD zkrácena).
Já vím jsem blb myslel jsem že to nebude tak hrozný ale nedá se to poslouchat :( mrknu se na ten Amazon. Děkuji už jsem zakoupil a už i dorazila rozdíl je významný