MC Denon DL-110 vs Shure M97xE

Sekce, týkající se gramofonů všech typů a značek
Pravidla fóra
Do této sekce pište popisy zařízení, vlastnosti, zkušenosti atd. Nepište sem žádosti o radu s opravou a pod. To patří do skce OSTATNÍ - "Obecné technické dotazy, problémy, rady"
Odpovědět
Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: MC Denon DL-110 vs Shure M97xE

Příspěvek od Petr.116 » úte 19. lis 2013 20:29:38

Seiko píše:Pokud se týče "pumpování" basových repro při zvlněné desce, tak čím je přenoska poddajnější, tím má větší "problém". Přímo ve firemních materiálech Shure se to bere jako zcela normální jev, protože vznikne prohoupnutím chvějky přenosky na hrbu. Snažili se to eliminovat karbonovým štětečkem před jehlou, který sice rozmazává prach po desce (teda - oni tvrdí, že čistí), odvádí statickou elektřinu přes raménko (tomu by se dalo celkem věřit) a "tak nějak" udržuje stejnou vzdálenost přenosky od desky, a to i od zvlněné, díky tomu, že v kloubu držáku kartáčku je tlumicí prvek. Další záhady bych v tom nehledal :)
Přijde mi, že Shurka na raménku P1101 je zcela běžná záležitost a žádný problém v tom nevidím :cool:
Mě jen mrzí - a to už jsem psal ..., že jsem v tom fofru, jak se střídaly gramofony, zapomněl na to, že bych mohl ten kartáček spustit dolů, dostavit sílu na hrot a otestovat to na těch Liborových Tatrách (nebo spíše Alpách ...) :music: Jinak je opravdu fakt, že Shure a P1101 jsou prakticky v celém rozsahu produkce kompatibilní ... Pokusím se tu najít nějakou starou zvlněnou desku, ale obávám se, že takové kopce tu asi mít nebudu :jazycek2:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

libor

Příspěvek od libor » úte 19. lis 2013 20:33:10

Hele ale ta deska není tak hrozná, ten hrb není zas tak velkej. Mám některé i horší, ještě že jsem je nebral, to bys TLU musel koupit nový repráky :hahahihi:

BTW Když ji pustím na Sharpu, membrány se ani nehnou.

A stejně by mě zajímalo narvat Shurku do MC600Q a pohrát si s regulací tlumení a regulací přítlaku - pozorovat jaký to má vliv...

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » úte 19. lis 2013 20:43:11

libor píše:Hele ale ta deska není tak hrozná, ten hrb není zas tak velkej. Mám některé i horší, ještě že jsem je nebral, to bys TLU musel koupit nový repráky :hahahihi:

BTW Když ji pustím na Sharpu, membrány se ani nehnou.

A stejně by mě zajímalo narvat Shurku do MC600Q a pohrát si s regulací tlumení a regulací přítlaku - pozorovat jaký to má vliv...
Tak ji zkus - je to skvělá vložka ... a není drahá.
Jinak to je dobrý ... Ty bys přinesl likvidační desky a já bych TLU platil repro :fool2:
A pokud jde o chování Sharpu - třeba ten Sharp tam ty nízké basy nepustí ... :hahahihi:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

libor

Příspěvek od libor » úte 19. lis 2013 20:45:53

Petr.116 píše: třeba ten Sharp tam ty nízké basy nepustí ...
Spíš nevyrobí... na desce nejsou :hahahihi:

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » úte 19. lis 2013 20:56:30

libor píše:
Petr.116 píše: třeba ten Sharp tam ty nízké basy nepustí ...
Spíš nevyrobí... na desce nejsou :hahahihi:
Na desce nejsou (to nikdo netvrdí), ale i kdyby je vyrobilo ramínko (nějaká rezonance atd.), tak by dobrým zesíkem měly projít (prostě v řetězci vznikly) ... Ale já myslel stav, kdy ten Sharp ty basy uřízne (nechtěně :hahahihi: ) a to může být důvod, proč je na repro nevidíš (a nebo tak nízké basy už Tvůj basák neosloví ...). :mir:

Jinak tren Silvestr není špatnej nápad - já sice mám letos rezervaci na těch horách ... ale zajímalo by mne, zda by někdo jel ... pro příště. :good2:
Ale to bychom místo exponátů museli vzít pyrotechniku :bomba: :bomba: :bomba: A za ušetřené prachy za salonek (pokud bychom se nezbušili tam ...) by bylo mraky pití ... :jazycek2: :drinking:

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » stř 20. lis 2013 12:48:39

S499.1023 píše:Neboli, jak říká můj kamarád: Silvestr je pro amatéry, já se umím ožrat i v jiný den :-).
Krásně řečeno - máš BOD :good2:

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » stř 20. lis 2013 12:53:16

Je teda fakt, že mně to taky nějak nebere ... jako Tebe. Dokonce musím říct, že už léta nekoukám ani na umělohmotnou rádoby zábavu v TV; když už, tak se juknu (někdy) na nějakej pěknej klasickej sranda film, ale ne na tovovéty kultovní, co je dávají každej rok. Spíš si pustím muziku, to nikdo nemůže nadávat, kde mám VOLUME, páč je den kraválu - že :hahahihi:

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » stř 20. lis 2013 13:02:53

S499.1023 píše:Ale původně jsem sem lezl z úplně jiného důvodu - tady se řeší akorát Shure M 97 xE vs. Ortofon DL-110 popř. ještě vs. Sumiko Blue Point. A co takhle MC přenosky ProJect Pick-It MC (H)? Měly by to být výrobky Sumiko rebrandované pro ProJect a za lepší cenu.
Ještě na Seika, jelikož má asi jako jediný z nás praktické zkušenosti v oblasti MC: Jaká by měla být výhoda MC low output přenosek?
No sice Jirka určitě napíše víc, ale už sám principiální rozdíl MC vs MM je o tomto: MC má místo relativně těžšího pohyblivého magnetu daleko lehčí systém cívek, které jsou tudíž schopny sledovat lépe než MM jemné detaily drážky.
Daní za těch pouhých pár závitů drátu je malé vystupní napětí - cca stovky mikrovolt.
No a z toho asi plyne, že ty na detail citlivější vložky (MC LO) budou mít lehoučký systém s méně závity, ale o to menší výstupní napětí. Tam už pak kvůli slušnému odstupu je dobré to kvalitní STEP-UP trafo a pak teprve PREAMP.

Zajímavé porovnání (nevím, jak moc objektivní) je tuhle: http://daveyw.edsstuff.org/vinyl/cartri ... artridges/

libor

Příspěvek od libor » stř 20. lis 2013 13:46:13

Petr.116 píše:Je teda fakt, že mně to taky nějak nebere ... jako Tebe. Dokonce musím říct, že už léta nekoukám ani na umělohmotnou rádoby zábavu v TV; když už, tak se juknu (někdy) na nějakej pěknej klasickej sranda film, ale ne na tovovéty kultovní, co je dávají každej rok. Spíš si pustím muziku, to nikdo nemůže nadávat, kde mám VOLUME, páč je den kraválu - že :hahahihi:
No já se na Silvestra taky neúčastním nějakého potrhlého veselí, a většinou - jako Petr - poslouchám muziku a případně čumákuju po netu. Proto mě napadl ten Silvestr na Myslivně - všeci mají čas, nikdo nespěchá do práce, a salonek by nám určitě nechali otevřený přes půlnoc... bysme mohli poslouchat a porovnávat do aleluja.

libor

Příspěvek od libor » stř 20. lis 2013 13:50:50

S499.1023 píše:Koukám, že libor to bere od podlahy ale ze špatné strany - jako jediné kritérium má, zda pumpuje nebo nepumpuje.
Tak zajímá mě to. Hlavně taky proto že mě zvuk té Shurky vůbec nepřesvědčil. Petr ju tady dva roky vychvaluje, pak ji zapne - a zvuk jak z mýho Sharpu s firemní vložkou. Čekal jsem jaro a zatím přišel mráz :lol: tak se ptám, jestli prostě ty MM vložky hrajou takhle na pytel všechny, nebo jen některé a existují i lepší MM než ta Shurka a Sharpka... jsem zvědavej no. Z MC mám jasno - do začátku Denonka, a časem možná Sumiko BP III - protože obě znám zvukově a jsou prvotřídní.

Odpovědět

Zpět na „Gramofony“