MC Denon DL-110 vs Shure M97xE

Sekce, týkající se gramofonů všech typů a značek
Pravidla fóra
Do této sekce pište popisy zařízení, vlastnosti, zkušenosti atd. Nepište sem žádosti o radu s opravou a pod. To patří do skce OSTATNÍ - "Obecné technické dotazy, problémy, rady"
Odpovědět
Seiko

Re: MC Denon DL-110 vs Shure M97xE

Příspěvek od Seiko » stř 04. pro 2013 23:27:14

Petr.116 píše: Jenže z různých důvodů souvislostí nesdílím široce šířený highend názor, že talíř musí mít bezpodmínečně 5 kg a výše - houby. Nemusí, ale je to o spoustě dalších věcí, zejména o ložisku. Nicméně já netvrdil obecně něco o Al versus ZnAl.
Taky nesdílím názor, že tím větší váha talíře, tím lepší gramofon. Akorát mne praxe poučila, že pokud je sakra kvalitní ložisko, pak váha talíře je nejjednodušším řešením pro zamezení kolísání otáček. :mir:
Revox B791, B710 MkII, B750 MkII, B760, A77, B77, PR99 MkIII, Symbol B MkII, Luxman C-02, Pioneer PD-D6-J, Denon DVD-3910, Technics SL-1710 MkII, Dual CS 721, Nakamichi Dragon, Kenwood KX-1100HX, Dual C-844, Sony SL-HF 950, Jo, vintage...

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » stř 04. pro 2013 23:43:06

Seiko píše:
Petr.116 píše: Jenže z různých důvodů souvislostí nesdílím široce šířený highend názor, že talíř musí mít bezpodmínečně 5 kg a výše - houby. Nemusí, ale je to o spoustě dalších věcí, zejména o ložisku. Nicméně já netvrdil obecně něco o Al versus ZnAl.
Taky nesdílím názor, že tím větší váha talíře, tím lepší gramofon. Akorát mne praxe poučila, že pokud je sakra kvalitní ložisko, pak váha talíře je nejjednodušším řešením pro zamezení kolísání otáček. :mir:
Souhlas - já mít hooodně kvalitní ložisko, atk bych ho určitě nek.u.rvil nějakým 5-6 kg talířem. Tlaky na patní ložisko jsou obrovské ... Sice existují projekty o talířích zavěšených v MG poli ... ale ... :hahahihi:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

Seiko

Příspěvek od Seiko » čtv 05. pro 2013 0:15:07

Petr.116 píše: Souhlas - já mít hooodně kvalitní ložisko, a tak bych ho určitě nekurvil nějakým 5-6 kg talířem. Tlaky na patní ložisko jsou obrovské ... Sice existují projekty o talířích zavěšených v MG poli ... ale ... :hahahihi:
Zůstaňme na zemi a v rámci naší příjmové skupiny. Na gramofon s talířem zavěšeným v magnetickém (či jiném) poli bychom museli vyhrát první ve Sportce, nebo mít jiné přijmení (navrhuji Rotschild, Kellner nebo Babiš). Talíř u Technicse váží 1,5 kg, u Revoxe 2,2 kg. Myslím, že je to rozumný kompromis mezi namáháním ložiska a eliminací kolísání otáček. Aspoň - podle mých zkušeností - funguje to :cool:
Revox B791, B710 MkII, B750 MkII, B760, A77, B77, PR99 MkIII, Symbol B MkII, Luxman C-02, Pioneer PD-D6-J, Denon DVD-3910, Technics SL-1710 MkII, Dual CS 721, Nakamichi Dragon, Kenwood KX-1100HX, Dual C-844, Sony SL-HF 950, Jo, vintage...

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » čtv 05. pro 2013 0:24:37

Seiko píše:
Petr.116 píše: Souhlas - já mít hooodně kvalitní ložisko, a tak bych ho určitě nekurvil nějakým 5-6 kg talířem. Tlaky na patní ložisko jsou obrovské ... Sice existují projekty o talířích zavěšených v MG poli ... ale ... :hahahihi:
Zůstaňme na zemi a v rámci naší příjmové skupiny. Na gramofon s talířem zavěšeným v magnetickém (či jiném) poli bychom museli vyhrát první ve Sportce, nebo mít jiné přijmení (navrhuji Rotschild, Kellner nebo Babiš). Talíř u Technicse váží 1,5 kg, u Revoxe 2,2 kg. Myslím, že je to rozumný kompromis mezi namáháním ložiska a eliminací kolísání otáček. Aspoň - podle mých zkušeností - funguje to :cool:
Tak jsem skočil do kuchyně zvážit můj Al talíř z HiFi klubu (Janda) - oba díly dohromady váží 1457 g :hahahihi: Funguje to ! I v mojí příjmové skupině ... :dance:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » čtv 05. pro 2013 8:47:26

S499.1023 píše:Jo, máš optimální talíř pro directdrive :D.
Tak či onak je to dostatečná hmota. Netřeba honit víc ... a pak poslouchat hluky rozdrceného patního ložiska :lol: A navíc (a to už není Jandova zásluha) ten talíř je krásnej a teď díky naprosto přesnému frézování drážek na boku bude mít i stabilní otáčky - po což je tato hmotnost veice vhodná. Když už jsem řekl A, tak musím udělat i B a udělat tu regulační smyčku ... :good2:

BTW: "Zinkalové celého světa, zborťte se !" - přijde vláda hliníku (pokud se neodstěhuje do Humpolce ...) :hahahihi: :mir: :mir:

TheLastUnicorn

Příspěvek od TheLastUnicorn » čtv 05. pro 2013 8:53:33

Ehm...ale ten zinkal je i u akaiackýho capstan motoru...já nechci, aby se zbortil... :brek: I když zatím je rovný, jak když střelí a předpokládám, že tak to i zůstane. :)

libor

Příspěvek od libor » čtv 05. pro 2013 8:58:39

Ty si ty věci musíš prostě chválit a chválit, než je potichu vyměníš :lol: Ten talíř není hezkej (na můj vkus je moc vysokej) a je lehkej. Taky je spousta zinkalových talířů, které jsou dodnes v dobré kondici - sám je mám v mc600Q a NC500 a jsou jak když střelí - rovné, těžké, dynamicky vyvážené. Ložiska jsou nic moc, to je neoddiskutovatelný fakt, a Jandovo rozhodně není lepší.

Aby sis nemyslel, já ti fandím a jsem rád, že vyšlapáváš cestičku, po které já budu mít jednodušší cestu. Ale těch řečí kolem.... :lol: :good: :mir:

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » čtv 05. pro 2013 9:15:42

TheLastUnicorn píše:Ehm...ale ten zinkal je i u akaiackýho capstan motoru...já nechci, aby se zbortil... :brek: I když zatím je rovný, jak když střelí a předpokládám, že tak to i zůstane. :)
AKAI dodržoval technologie - tam zborcení nehrozí :)

libor

Příspěvek od libor » čtv 05. pro 2013 9:19:08

Petr.116 píše:
TheLastUnicorn píše:Ehm...ale ten zinkal je i u akaiackýho capstan motoru...já nechci, aby se zbortil... :brek: I když zatím je rovný, jak když střelí a předpokládám, že tak to i zůstane. :)
AKAI dodržoval technologie - tam zborcení nehrozí :)
Jak to víš? Tys u japonců byl když to odlívali? A co takový grundig? Tam se zinkalové úchyty motorů u starých kotoučáků rozpadají běžně... je to asi spíš o skladování apod.

TheLastUnicorn

Příspěvek od TheLastUnicorn » čtv 05. pro 2013 9:22:24

Pravdou je, že jsem o rozpadnutým rotoru na akaích nikdy neslyšel...Ty Libore ano?

Odpovědět

Zpět na „Gramofony“