Špatně mi ale funguje systém volby rychlostí. Věc se chová tak, jako kdyby bylo pogumované mezikolo voliče rychlostí vtlačováno mezi stupňovitou kladku motoru a setrvačník malou silou a prokluzovalo - po spuštění přehrávání (zvlášť na rychlost 19) plynule a pomalu (jednotky sekund) sklouzne rychlost reprodukce o dobrých 20% - no hnus. Nicméně, po "přitlačení do záběru" mezikola prstem (dírou po krytu hlav zepředu) se rychlost "spraví" a drží, takže motor má otáčky správné. Zajímalo by mne, zda nemám mezikolo moc ojeté (nevíte někdo, kolik má být správný průměr? ale přístoj celkově vypadá dost zachovalý a nejetý), zda pružinka přítlaku mezikola má správný tah (v servisní dokumentaci není uvedena hodnota), či zda je problém někde jinde a honím duchy ... závada se navíc projevuje jen na rychlostech 2,4 a 19). Předesílám, že základní potenciální problémy jsem vyloučil (styčné plochy vyčištěny lihem, nic nikde nedrhne a vše se volně otáčí, setrvačník má slušný doběh, tedy ložiska OK, motor otáčky drží, odvíjecí i navíjecí tah pásu jsou OK atd.) Prostou výměnou pružinky za silnější (tahle vypadá původní a nepoškozená) se mi zatím situaci řešit nechce.
Poradí někdo? Díky předem