Zajímavosti z Aukra, Ebay, atd.

Volná debata na určité téma (obvykle spojené se starou technikou - není ale podmínkou). Hlavně je třeba zachovat lidskou úroveň ... legrace a přiměřená míra ironie není na závadu, ale nesmí dojít k urážení nebo zesměšňování jiných osob ... Diskuse o politice na toto fórum nepatří !
Odpovědět
Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Zajímavosti z Aukra, Ebay, inzerce...

Příspěvek od Petr.116 » ned 15. pro 2013 12:16:11

S499.1023 píše:Hm, fakt dobrá volba. Jedna z nejlepších konstrukcí firmy, zvuk je silný a čistý. Z HiFi klubu Brno si něco koupit nechceš?
Pokud jde o ten tuner, rád bych, ale až jindy - teď už to nejde ... HiFi klub Brno NE :drinking:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

TheLastUnicorn

Příspěvek od TheLastUnicorn » ned 15. pro 2013 13:43:37

No jo...prodejce, který hlásá, že zvuk je silný a čistý díky předimenzovaný zdrojový části...hlavně u tuneru, cédéčka a magneťáku. :hahahihi:
To nákupní šílenství tady nikdy neskončí? Co se bude dít po příštím srazu? :scare: Asi si dám na nějakou dobu od internetových fór pohov... :yes:

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » ned 15. pro 2013 14:16:48

TheLastUnicorn píše:No jo...prodejce, který hlásá, že zvuk je silný a čistý díky předimenzovaný zdrojový části...hlavně u tuneru, cédéčka a magneťáku. :hahahihi:
To nákupní šílenství tady nikdy neskončí? Co se bude dít po příštím srazu? :scare: Asi si dám na nějakou dobu od internetových fór pohov... :yes:
Neboj se, aspoň za mne už dost - už jsme to tu doma probrali ... :)
Já si samozřejmě taky myslím, že to bylo dost divoké, to co se dělo po srazu ... ale vezmi to tak, že jsme lidi a ta kvalitní muzika nás baví ... no a prostě ten zvuk s námi zahýbal. Já už jsem psal, že se to vyvrbilo všechno trochu i souhrou náhod. U mne je to tak, že jsem byl připravenej koupit jen nějakou kvalitní MC vložku, pak dodělat moji verzi Tvých skvělých srazovek ... a dost. No a protože jsem se chtěl aspoň trochu přiblížit tomu zvuku "ze srazu 4" ... a s přihlédnutím k neustálým útokům na mého Technicse ... jsem se zbláznil a koupil Luxmana. No a protože následovaly průběžné výpady (a řekl bych, že v tuto chvíli dost přehnané ...) proti PS4500, jsem se naštval a koupil (snad bude bez problémů) toho Revoxe ...
A všimni si, že některé výpady pokračují ... např. Libor mi "radí", abych z důvodu místa vyházel B116 HT i QT ... ani náhodou. To si Libor neuvědomil, že ty postavené a vybastlené stroje mám rád. Speciálně HTčko chci doladit a bude fungovat. Už se do dalších zběsilostí namanévrovat nenechám :dash:

Ale kvůli tomu nezanevřu ani na kamarády, ani na diskusi - názory a nápady jsou tu často zajímavé, a člověk si to musí pouze rozumně přebrat a přefiltrovat ... Já bych taky nechtěl, aby se z toho tady stalo High Endistické fórum. Klidně ať něco má své lehké mušky ... ale pocit bastlíře, který si něco chce a umí udělat si vzít nenechám ... Ono to sice vypadalo minulý měsíc, že přehrabuju prachy vidlemi a všechno koupím, ale není to tak. Za prve v tom nehodlám pokračovat a chci se i nadále věnovat vývoji ... a bastlení. například se už těším, jak vyřeším tu pomalou časovou smyčku ZV v PS4500. A pak sem dám dokumentaci, aby si to všichni majitelé jinak dobrých NC440 mohli udělat. A on ten princip půjde aplikovat i jinde.
A až ještě víc odpružím M302, tak bude hotovo. V tom mne celkem nečekaně podpořila i žena, která nechce ani slyšet o tom, že by po vyřešení té lehké teplotní závislosti šel PS4500 do světa ... přece jen je krásnej ... že P1101 není nic moc vím, ale že bych za 10 kkč do něj koupil SMEčko, to fakt nemám ve světle aktuální filosofie v úmyslu ...

Takže se nemusíš bát, že tady z toho bude duchovně prázdné "nakupovací" HE fórum. Nebude - to bych to raději zrušil ... Přál bych si, aby se zde (až bude trocha času) doplnily ty sekce poradenské, jak nastavit to či ono atd. Asi si dám k Novému roku nějaký závazek :hahahihi:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » ned 15. pro 2013 14:34:42

S499.1023 píše:Tak mně se hlavně líbí, jak si tady všichni pořídí to samé :lol: . Petře, proč zrovna Revox a ne třeba Magnum Dynalab?
Jestli mluvíš o tom tuneru, tak jsem jen na něj koukal a pak jsem si vzpomněl, že jste tuším o přesně tomto modelu kdysi mluvili, když jste mne kádrovali za Technics tuner ... A pokud mluvíš o B795ce, tak pana Studera jako vývojář se z zkušeností v technologii uznávám jako precizní firmu ...

Ale jak píšu jako odpověď TLU, já už se zběsilým nakupováním skončil ... :music: :drinking: A jak TLU správně píše, taky bych si nepřál, aby tu z toho bylo nakupovací HE fórum. Klidně budu i nadále lidem radit a pomáhat s levnější technologií. Kdybychom se tu měli jen přebíjet v tom, co si kdo kde koupí, to by asi bylo škoda. Jasně - něco si pořídíme a o tu radost se rozdělíme s kamarády - případně se poradíme, jak to doladit (tak jako já se teď radím s Jirkou, jak dobře nastavit B795ku, až ji dovezu). Ale nerad bych, aby ty příspěvky vyzněly jen jako statistika nákupů ... Jako zkušení lidé i tento server máme na víc ...

Teď tu zrovna nadávám jako špaček, že potřebuju doladit (upravit) hodnoty cívek, které jsem si pořídil do výhybek ... finále stavby ... Jenže třeba koupeno 3,3 mH - je potřeba 3,2 mH (řeklo by se odmotat pár závitů ...) . Ale můj RLC měřák má přesnost na daném rozsahu +-2% + 8 digit .... což v převodu do srozumitelné řeči znamená, že cívka 3,3 mH může mít naměřenou hodnotu o +- 0,146 mH jinou. Takže měřidlo na hov..no. A kdybych byl tehdy poslechl TLU a objednal si navinutí cívek, byly by levnější a bez těchto problémů. Podobně je to u jiných hodnot. Takže to nejspíš budu řešit VA metodou a generátorem ... :)

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » ned 15. pro 2013 14:50:31

TheLastUnicorn píše:To nákupní šílenství tady nikdy neskončí?
Ještě mne ale napadla jiná věc. Kdo měl L-410 první ? Já ji pořídil, protože jsem spravedlivě musel uznat, že je to dobrej zesík ... a v mém věku a za dané politické FUJ situace není vůbec jisté, co bude za pár let a teď jsem na ni ještě měl.
Pak třeba soudruzi politici zařídí, že už na ni mít nebudu, nemusím bejt zdravej, abych mohl vydělat to, co teď ... atd. Tak jsem si to koupil ... Ale asi bych to nespojoval se srazem a tak. I když je fakt, že zažitá zkušenost je silný dojem.

A abych byl úplně sparavedlivý ke všem, tak mne všechna ta pošťouchutí jako "zbav se Techniče" atd. nemrzí, zrovna tak jako jsem rád, že jsem třeba zrovna na tom Srazu 4 byl a vše viděl a slyšel a prodiskutoval, protože díky Vám všem jsem pořídil věci, ze kterých mám radost ... TAKŽE ZŮSTÁVÁM V POHODĚ :good2: :drinking:

TheLastUnicorn

Příspěvek od TheLastUnicorn » ned 15. pro 2013 15:29:26

No...jenomže já si L-410 pořídil nějaký ten rok zpátky...a vystřídal několik zesilovačů, než jsem našel to, co jsem hledal. :hahahihi: Ale to, co se tady děje poslední dobu mi přijde tak trochu jako davový šílenství. :) Nevadí mi, že jsme se po srazu rozhodli posunout železo trochu dál...To je normální...ale když budeme mít všichni všechno stejný, tak už to nebude zajímavý... :)
S těma cívkama si nějak hlavu nelam. 3.3 nebo 3.2 mH u tý basový sekce nedělá žádný slyšitelný rozdíl...Dle simulace to dělá rozdíl tak 5Hz na děličce, tak 2°na fázi a 0,2dB rozdíl na frekvenčce...je to jedno. Samozřejmě je rozdíl, pokud máš cívku 0.1 a 0.2 mH, kde Ti procentuálně zahýbe laděním celkem brutálně a hlavně slyšitelně...ale tady se z toho střílet nebude. :)

Seiko

Příspěvek od Seiko » ned 15. pro 2013 15:59:14

TheLastUnicorn píše: To nákupní šílenství tady nikdy neskončí? Co se bude dít po příštím srazu? :scare:
Ale, no tak... Jestli jsem si správně všimnul, tak nejvíc dokoupil Petr (docela jsme ho svými komentáři motivovali, myslím :yes: ), a něco málo Dalibor - Libor. Nějak mi to jako nákupní fórum nepřipadá. Ostatně, při současném činění ČNB jsem rád, že mám jen dluhy, a žádné úspory. Holt, život státu těžce nad poměry (a nejen našeho) musí logicky skončit nemalou inflací, a pak bychom se taky mohli tlouct do hlavy, že "tehdy jsem na to měl" a teď... :dash:
A jak se dívám, přikupují se "staré stroje", tak to má být :cool:
Revox B791, B710 MkII, B750 MkII, B760, A77, B77, PR99 MkIII, Symbol B MkII, Luxman C-02, Pioneer PD-D6-J, Denon DVD-3910, Technics SL-1710 MkII, Dual CS 721, Nakamichi Dragon, Kenwood KX-1100HX, Dual C-844, Sony SL-HF 950, Jo, vintage...

libor

Příspěvek od libor » ned 15. pro 2013 16:16:46

S499.1023 píše:Tak mně se hlavně líbí, jak si tady všichni pořídí to samé :lol: . Petře, proč zrovna Revox a ne třeba Magnum Dynalab?
To samé snad ne? Jen vložku - jinak máme každý něco úplně jiného. Jiné předzesy, jiné gramofony atd. I bedny - já dělám sloupky, protože dle mého hrály lépe než srazovky co dělá Petr (ty jsem chtěl dělat před tím). Jinak o gramofonu Revox jsem básnil už dávno před srazem, protože já tangenciál můžu a chtěl bych časem od Revoxe i zesík, rack a SymbolB - takovou sestavu. Že se Petr sprčil do gramo revox mě překvapilo, páč tu jeden den básní nad raménkem SME že by ho chtěl ale je drahé, a druhý den mi napíše SZ že už koupil Revoxe :cool: takže mě vpodstatě předběhl, ale já ho chtěl dřív :lol:
TheLastUnicorn píše:To nákupní šílenství tady nikdy neskončí? Co se bude dít po příštím srazu? :scare: Asi si dám na nějakou dobu od internetových fór pohov... :yes:
Ale skončí, mě docházej prachy a mám jen jeden příjem. Je pravda, že poslední sraz mě posunul neskutečný kus dále, a zbořil mi některé mýty co jsem měl (hlavně ohledně MC600Q, NC500, MM přenosek). Ne že nám odsud utečeš, potřebujeme tě :good: :hahahihi:

Petr: Zmiňiješ výpady - ale to bylo vše v dobrém! Ten Technič byl prostě krám, ale tys neustále tvrdil že je "profesionální a špičkový" :lol: no a nakonec jsi slyšel a vyměnil - a dobře jsi udělal. Co se PS4500 týká - můj skromný názor je ten, že bys měl - pokud tedy chceš a chceš ho dále provozovat - dořešit uchycení motoru, to se mi zdá nešťastné a tuhé, a pak si třeba pohrát s regulací. Rameno SME na to dávat považuju za zbytečné - to bys musel ještě dořešit ložisko a další věci, aby to k tomu ramenu bylo ekvivalentní.

Co se B116 týče - nemyslel jsem, abys je chytil a postavil k popelnicím proboha! Jen jsem říkal, ať si rozmyslíš- když chceš dělat ten prosklený rack - jestli tam mají mít (zabírat) místo. Vidím to na sobě - TC377 ani žádného Philipse (4504) ani žádnou Teslu (B115,116) jsem si od doby pořízení Revoxe nepustil - ty ano? Neznamená to, že tyhle magnetofony ale vyhazuju nebo likviduju (i když počet omezím), třeba Sonyho si určitě nechám, ale taky ho nemám na hlavní "hromadě" s věcma co poslouchám.

Co se bastlení týče - určitě nekončím. Mám tu spoustu rozdělaných věcí, na které se těším (KB100, KM350, NC500 atd) a mám nějaký občasný těchhle věcí přísun - a mě to baví, rozdělat, opravit, pohrát si. Taky jsem se s elektronikou hodně posunul díky tomuhle foru - mé znalosti se stále zvětšují a jsem za to nesmírně rád.

HE forum se z toho tady nestane - tady jsou lidi příliš technicky založení, než aby se nechali utáhnout na speciální kabely za desetitisíce, směrové stříbrné pojistky a podobné kraviny.

(pokud to ovšem někdo nepřiveze na sraz, že :lol: :lol: :lol: :lol: )

Takže tak. L.

libor

Příspěvek od libor » ned 15. pro 2013 16:28:08

Jinak co se dalšího srazu týče - měl by být možná dvoudenní. Za mne - moc rád bych tam chtěl porovnání Cambridge vs. Actidamp, srazovky vs. sloupky, Denon dl110 vs. Sumiko BP II nebo III, a hodně by mě zajímala i kombinace Revox zesík s C02 vs. Luxman 410. A pokud by vybyl čas, pak porovnání nosičů Dire Straits - Brothers in Arms na mojí orig. Desce, Seikovo japonské desce, případně i jinde vyrobené desce, CD staré edice, CD nové edice, SACD... to by taky mohlo být velmi zajímavé...

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » ned 15. pro 2013 16:31:17

libor píše:Petr: Zmiňiješ výpady - ale to bylo vše v dobrém! Ten Technič byl prostě krám, ale tys neustále tvrdil že je "profesionální a špičkový" :lol: no a nakonec jsi slyšel a vyměnil - a dobře jsi udělal. Co se PS4500 týká - můj skromný názor je ten, že bys měl - pokud tedy chceš a chceš ho dále provozovat - dořešit uchycení motoru, to se mi zdá nešťastné a tuhé, a pak si třeba pohrát s regulací. Rameno SME na to dávat považuju za zbytečné - to bys musel ještě dořešit ložisko a další věci, aby to k tomu ramenu bylo ekvivalentní.

Co se B116 týče - nemyslel jsem, abys je chytil a postavil k popelnicím proboha! Jen jsem říkal, ať si rozmyslíš- když chceš dělat ten prosklený rack - jestli tam mají mít (zabírat) místo. Vidím to na sobě - TC377 ani žádného Philipse (4504) ani žádnou Teslu (B115,116) jsem si od doby pořízení Revoxe nepustil - ty ano? Neznamená to, že tyhle magnetofony ale vyhazuju nebo likviduju (i když počet omezím), třeba Sonyho si určitě nechám, ale taky ho nemám na hlavní "hromadě" s věcma co poslouchám.

Co se bastlení týče - určitě nekončím. Mám tu spoustu rozdělaných věcí, na které se těším (KB100, KM350, NC500 atd) a mám nějaký občasný těchhle věcí přísun - a mě to baví, rozdělat, opravit, pohrát si. Taky jsem se s elektronikou hodně posunul díky tomuhle foru - mé znalosti se stále zvětšují a jsem za to nesmírně rád.

HE forum se z toho tady nestane - tady jsou lidi příliš technicky založení, než aby se nechali utáhnout na speciální kabely za desetitisíce, směrové stříbrné pojistky a podobné kraviny.

(pokud to ovšem někdo nepřiveze na sraz, že :lol: :lol: :lol: :lol: )

Takže tak. L.
Jo, souhlasím - To, žes to např. s Techničem myslel dobře, jsem tu už psal - že je to OK ... a že jsem vděčný za kopanec dopředu. Pokud jde o PS4500 - přesně to mám v úmyslu ... i když např. Míra si o P1101 nemyslí nic dobrého ... čas ukáže.

Jinak to měření cívek s dostatečnou přesností je vyřešeno ... :hahahihi:

Odpovědět

Zpět na „Volná diskuse“