Libor-audiotechnika aktuality :-)

Volná debata na určité téma (obvykle spojené se starou technikou - není ale podmínkou). Hlavně je třeba zachovat lidskou úroveň ... legrace a přiměřená míra ironie není na závadu, ale nesmí dojít k urážení nebo zesměšňování jiných osob ... Diskuse o politice na toto fórum nepatří !
Odpovědět
libor

Re: Libor-audiotechnika aktuality :-)

Příspěvek od libor » sob 24. srp 2013 17:00:12

Jasně, ty to vyfotíš nějakou dírkovou komorou nebo čím a já se mám jít léčit :D

Jinak jo, já tu reklamku pomalu tlačím do zavření, páč mě to už po těch letech krutě nebaví, ale voni zákazníci furt lozej... :hahahihi:

Stejně ti říkám, že jestli se ti povedou ty bedny aby hrály jak Majovi, tak si budeš muset koupit lepší zesák... :hahahihi: :drinking:

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » sob 24. srp 2013 17:11:19

libor píše:Jasně, ty to vyfotíš nějakou dírkovou komorou nebo čím a já se mám jít léčit :D

Stejně ti říkám, že jestli se ti povedou ty bedny aby hrály jak Majovi, tak si budeš muset koupit lepší zesák... :hahahihi: :drinking:
Špatná formulace - ne "jestli" - to je jasné, že se povedou ..., ale "až" ... A ještě jeden omyl: POSTAVIT a ne KOUPIT :fool:

Jinak dírková komora Olympus E-410 ... ale mladej mi tu říká, že asi máme moc času, když se tu dohadujeme o takové pí ... asi má pravdu :mir:

BTW: Výrobce si myslí, že je to černá - viz obrázek z manuálu - takže naše oči nejsou důležité :

Ostatně ohledně detailů obrazu se obraťme na klasika: "Pár černých puntíků a z mocnáře byla selka, nebo ze selky mocnář, podle toho, jaká filosofie v té které rodině převládala," pravil před lety moudře Jan Werich
A u téhle metalízy o puntíky není nouze: vezmi si kapátko z Photoshopu a pojezdi si po povrchu a zjistíš, že se tu celou dobu bavíme o blbinách :hahahihi: pohled od okna je jiný než od dveří, bliknutí blesku apod.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

libor

Příspěvek od libor » sob 24. srp 2013 18:46:20

Petr.116 píše:
Špatná formulace - ne "jestli" - to je jasné, že se povedou ..., ale "až" ... A ještě jeden omyl: POSTAVIT a ne KOUPIT :fool:
No vzhledem k tomu, že jsi nedodržel rozměry ani materiál, tak si věříš :hahahihi:

Postavit zesák? No proč ne. A co by se ti líbilo, DPA? HYPA? :happy: Nebo Federmanna? :lol:

Petr.116
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr.116 » sob 24. srp 2013 20:18:58

libor píše:
Petr.116 píše:
No vzhledem k tomu, že jsi nedodržel rozměry ani materiál, tak si věříš :hahahihi:
To musíš vědět, co je a co není důležité ... materiál nebyl důvod dodržet a MDF je lepší nez DTD a tloušťka 25 mm ? Bude to těžké, ale bude to mít vysokou tuhost, což je přínosem ...
Důležité míry jsem dodržel zcela přesně ... takže proč by to nemělo hrát ? :music:

Postavit zesák? No proč ne. A co by se ti líbilo, DPA? HYPA? :happy: Nebo Federmanna? :lol:
Cokoliv zajímavého. 35 let jsem měl postavenej perfektní zesík s koncákem na na principu Sinclair Z30 http://www.listenersguide.org.uk/pdf/si ... lifier.pdf
(neplést se Sinclairem z Luhačovic - to je shoda jmen). Byl upravenej na čistej komplementár (KD607/KD617) a hrálo to zajímavě. Na vstupech byl nízkošumový RIAA předzesík, vyladěnej Baxandall a všecko to jelo jak brus.

Dnes je zapojení mraky. Třeba by šel postavit i stroj podle LUXMANa :good: Dnes by si člověk vyhrál s mikrorelé na desce (to tehdy moc nebylo) a díky ušetřené kabeláži by se ještě vylepšil odstup ruš. napětí ...¨
A o nízkošumové prvky není nouze ... Je to jen o čase ...
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

TheLastUnicorn

Příspěvek od TheLastUnicorn » ned 25. srp 2013 15:46:45

Tak já ty moje třípásma provozuji s "B73" osazenou šváby LM1875T a nijak mne to neuráží. K Luxmanu mám páskužluťáky od monacoru.
Jinak starýho Luxmana bych již v dnešní době asi nekopíroval. Nějaká DPA223 bude rozhodně lepší zesilovač.

Seiko

Příspěvek od Seiko » úte 27. srp 2013 20:29:52

Když byl zmíněn zesilovač Technics SU-A800, přispěji se svojí troškou do mlýna. Bez toho, že bych svůj názor prosazoval jako obecně platný, jen jako zkušenost, kterou jsem si prošel. Dlouhá léta jsem používal zesilovač Technics SU-VX620, oproti výše jmenovanému má o 5 W na kanál nižší výkon (2 x 50 W do 8 ohmů). Ostatní paramery srovnatelné. Pořád se mi při poslechu něco nelíbilo, při tichém poslechu mi přišlo, že zvuk není čistý, při střední hlasitosti to bylo jakž-takž dobré, pokud jsem chtěl poslouchat hlasitěji, zvuk se slil do takové "stěny" bez dynamiky. Hlasitě to bylo, ale poslouchat se to moc nedalo...

Nakonec jsem si koupil Revox B 750 MkII, o něm jsem se dočetl, že má výborné koncové zesilovače, ale předzesilovač je "divný". Proč, to jsem zjistil až při poslechu - zesilovač hrál s korekcemi na nule tak, jako kdyby byly zvýrazněné okraje pásma, byť dynamika od nejmenší do nejvyšší snesitelné hlasitosti bezchybná. Žádné slévání zvuku, hudba perfektně čitelná. Poté, co jsem místo předzesilovače v Revoxu začal používat Luxman C-02 jsem byl překvapený, jak se zvuk srovnal, nic nechybí ani nepřebývá přes celé slyšitelné pásmo. Korekce nepoužívám.

Po zkušenostech jsem dost skeptický k deklarovaným technickým parametrům. Ten Technics by měl hrát velice dobře, setkal jsem se jinou realitou. :negative: Zřejmě "vlajková loď" SU-C909U + SE-A909 bude zvukově o něčem jiném, ale na něj jsem ještě nevyhrál ve Sportce. Ostatně, s tím, co mám doma, jsem spokojený.

Jirka :hahahihi:
Revox B791, B710 MkII, B750 MkII, B760, A77, B77, PR99 MkIII, Symbol B MkII, Luxman C-02, Pioneer PD-D6-J, Denon DVD-3910, Technics SL-1710 MkII, Dual CS 721, Nakamichi Dragon, Kenwood KX-1100HX, Dual C-844, Sony SL-HF 950, Jo, vintage...

libor

Příspěvek od libor » stř 28. srp 2013 20:34:10

Nové přírůstky, ještě před čištěním a případnou opravou...

- Gramofon UNITRA DANIEL G1100fs jeden z nejlepších polských gramofonů, full automat, senzorové ovládání, oddělená regulace 45 a 33 otáček, dva motorky (jeden s tachoregulací pro pohon talíře, druhý pro pohyb přenosky) atd...

- Tapedeck AIWA AD-F410 s ruční regulací BIASu, s dolby B a C - HXpro a se speciálním uchycením kazety proti vibracím s názvem AMTS.

- Tuner PIONEER TX1060, klasika se základními funkcemi, neměřen, netestován v Praze, ale hraje hezky :jazycek1:

- a naprosto senzační radiobudík ze sedmdesátých let, kotoučky s vteřinama, minutama a hodinama pohání pomaluběžný motorek na 220V, má buzení, mechanický časovač pro vypnutí atd. Rádio spíná mikrospínač na mechanice budíku, a spíná 220V do trafa rádia. Kotoučky s čísly jsou shora osvětleny doutnavkou. Rádio je citlivé a bez antény hraje několik stanic. Z tohohle mám fakt radost, pozorovat jak se to točí ... :dance2:

libor

Příspěvek od libor » sob 31. srp 2013 20:34:23

Nový přírůstek - Receiver TELEFUNKEN HR780RDS. Má 2x50W, tuner s RDS, mimo ostatní vstupy má také 2x in/out pro magnetofony, což je věc která se mi hodí. Jelikož má jako koncový stupeň hybridního švába a přepínání vstupů pomocí integráče, vyvozuji z toho, že se jedná o špičkový a nejspíš i profesionální výrobek :hahahihi: :dance: . Já, jako laik a amatér, bych řekl, že hraje hezky a za pořizovací cenu 200,- kč mi udělá ještě spoustu radosti a služby. (Potřeboval akorát vyměnit 3V baterii pro zálohování paměti tuneru).

libor

Příspěvek od libor » pát 06. zář 2013 17:32:10

Náhodou... neříkám, že je to bůhvíjaký výkvět designu, ale alespoň je černej a hranatej. Co je blbý je to, že má na šířku 44cm, takže když to naskládám všechno na sebe, vypadá to skutečně divně :hahahihi:

BTW: katování kostů - tady někdo čte d-fense :tytyty:

TheLastUnicorn

Příspěvek od TheLastUnicorn » pát 06. zář 2013 20:11:34

D-fense čtu pořád, ale už ne všechno. Články tam již píše kdekdo, kvalita za ty roky hodně poklesla a ani články samotnýho dfense už dávno nejsou to, co bývali. Pořád reje jen do jednoho a toho samýho...začíná to být otravný. Kdysi jsem tam taky napsal jeden článek...a i to byla jen recenze na auto. :shit:

Odpovědět

Zpět na „Volná diskuse“