Zajímavé informace - nemějte komplexy z množství ...
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé informace - nemějte komplexy z množství ...
Tak jsem trochu zalistoval na zajímavém serveru (chce registraci, ale stojí to za to) http://www.audiokarma.org/forums/showth ... p?t=467876
A dočetl jsem se, že spousta lidí sbírá vinyly i od 12 let a někteří mají až 12 gramofonů
Takže pokud někdo máte "jen" 2 - 4 stroje, vysvětlete manželce, že jsme hluboce pod průměrem.
Zajímavá je i anketa " If you own a turntable and LP's, what is your age bracket ? "
Cituji z jednoho příspěvku :
60 yrs.
8 turntables
Dual 604/V15-III
Pro-ject 1.3 Black/2M Red
Pro-ject 1.3 Red/Sumiko Pearl
B&O TX-2/MMC3
2 x B&O RX-2/MMC3,4
BIC 960, restored/Grado F3+
Sony USB...for sale!
Nebo jiný : Soon to be 67 and pensioneer ,still hunting and playing LPs. I have 3 TTs, Dual 1219, Thorens TD 160 super and TD 126 mk I, the latter is the one in daily use.
Nebo:
57 years, 6 turntables (1 idler, 3 DD & 2 belt) and about 1,000 LP's.
Denon CDP/Berenger Tube Ultra Flex
Emotiva USP1
Mitsubishi DA-A10DC/Dahlquist DQ-10's
Sony ES55 Bridged/Dahlquist 1W
plus 5 other rooms
Dobrý, co ? Myslím, že jdeme správným směrem
A dočetl jsem se, že spousta lidí sbírá vinyly i od 12 let a někteří mají až 12 gramofonů
Takže pokud někdo máte "jen" 2 - 4 stroje, vysvětlete manželce, že jsme hluboce pod průměrem.
Zajímavá je i anketa " If you own a turntable and LP's, what is your age bracket ? "
Cituji z jednoho příspěvku :
60 yrs.
8 turntables
Dual 604/V15-III
Pro-ject 1.3 Black/2M Red
Pro-ject 1.3 Red/Sumiko Pearl
B&O TX-2/MMC3
2 x B&O RX-2/MMC3,4
BIC 960, restored/Grado F3+
Sony USB...for sale!
Nebo jiný : Soon to be 67 and pensioneer ,still hunting and playing LPs. I have 3 TTs, Dual 1219, Thorens TD 160 super and TD 126 mk I, the latter is the one in daily use.
Nebo:
57 years, 6 turntables (1 idler, 3 DD & 2 belt) and about 1,000 LP's.
Denon CDP/Berenger Tube Ultra Flex
Emotiva USP1
Mitsubishi DA-A10DC/Dahlquist DQ-10's
Sony ES55 Bridged/Dahlquist 1W
plus 5 other rooms
Dobrý, co ? Myslím, že jdeme správným směrem
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.
Re: Zajímavé informace - nemějte komplexy z množství ...
Tak to jsem vysoce nad průměrem... ale chci to zredukovat...
-
Mám zatím jen jeden...a druhý snad na cestě...ale ve finále zase zůstane jen jeden.
Jo, přemýšlím, kolik bych měl mít doma gramofonů Zatím to vypadá následovně - Revox B791 (na normální hraní), Technics SL-1710 MkII (dají se rychle prohodit přenosky a má seřizování výšky raménka, používám na digitalizaci desek pro známé) a Dual 1229 (má rychlost 78, s hrotem na šelaky, taky na digitalizaci...). Víc jich asi nepotřebuji, kdyby jich bylo méně, asi by mi nějaký chyběl
Revox B791, B710 MkII, B750 MkII, B760, A77, B77, PR99 MkIII, Symbol B MkII, Luxman C-02, Pioneer PD-D6-J, Denon DVD-3910, Technics SL-1710 MkII, Dual CS 721, Nakamichi Dragon, Kenwood KX-1100HX, Dual C-844, Sony SL-HF 950, Jo, vintage...
Hlásím počet 3 gramofonů ale žádný není zakoupen , všechny jsem si zhotovil sám.Jeden pro hlavní poslech, druhý taktéž pro digitalizaci LP a třetí pro digitalizaci 78 otáčkových šelaků.
Různé stroje zvukové a to točivé i netočivé a k tomu všemu jedna HiFi žena.
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ještě štěstí, že mi zůstane PS4500 - stačí headshell + vhodná vložka navíc, jednoduchá úprava elektroniky, poloha přepínače navíc a můžeme vrtět šelakemmirek píše:Hlásím počet 3 gramofonů ale žádný není zakoupen , všechny jsem si zhotovil sám.Jeden pro hlavní poslech, druhý taktéž pro digitalizaci LP a třetí pro digitalizaci 78 otáčkových šelaků.
Jj, DIY konstrukce jsou super !
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.
-
Mně například šelak ani nezajímá...nevím, co bych si z něj digitalizoval...
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
No mně teď taky ne - to jen kdyby se člověk časem dostal k nějaké raritě ... já to myslel tak, že ta konstrukce to umožňuje ... takže kdyby ...TheLastUnicorn píše:Mně například šelak ani nezajímá...nevím, co bych si z něj digitalizoval...
- Petr.116
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tam je nejlíp na návštěvu ... jenže až uslyšíš jeho techniku, není vyloučeno, že pak doma něco vyhodíš ... my s Liborem už jsme to zažiliS499.1023 píše:Podobné vlákno je i na vinylengine.com, se svými 11 kusy (krystalky nepočítám) jsem tam hluboko v poli, dva tam mají přes stovku.
Ad chvála DIY - no jo, já se svým Thorensem ani Seiko s Dualem si šelak nezdigitalizujeme .
Mirku, napiš nám něco víc o těch svých domorobo graamofonech, mě to zajímá.
Můj hlavní gramofon : jeho výroba byla započata v roce 1971 s raménkem P 1101,opracovaným odlitkem talíře dynamicky a staticky vyváženým a motorkem SMz- R na 220 V, přenoska Shure M 44-7. Dalším krokem bylo zhotovení el. regulace dle časopisu HaZ ,dále následovala výměna stávajícího raménka za polské rameno Unitra s odlehčením a úpravou headshelu a úpravou zvedáčku, osazena přenoska Shure V15-III. Poslední a současná inovace spočívá v instalaci raménka SME 3009 - II , osazeném vložkou Sumiko Evo III. Jako preamp je použit CA Azur 651 P. Kryt gramofonu je taktéž z plexiskla vyroben doma. Celý vnitřek gramofonového soklu je vylepen antirezonančním materiálem. Gramofon pro digitalizaci LP : jako základová deska je použito torzo gramofonu MC 500, ložisko včetně subtalíře a velkého talíře je z gramofonu NC 440 . Motor spolu s elektronickou regulací je z Litovle od P. Zatloukala. Je použita přenoska Sumiko Pearl spolu s CA Azur 651 P. Regulace motorů obou gramofonů jsou v samostatných oddělených skříňkách.U hlavního gramofonu lze zvolit otáčky 16,33,45 a u druhého 33 a 45. Třetí gramofon je určen k poslechu a digitalizaci 78 ot.desek. Dřevěný korpus je z nějakého gramofonu GZ Tesla,šásko s ložiskem a talířem je původně laboratorní míchačka. Motorek je stejnosměrný s elektronickou stabilizací, převod otáček na obvod talíře je pomocí slepovaného řemínku. Preamp je jednoduchý s obvodem NE 5532 a vložka je AT 78.Rameno je z Aukra , původ neznámý. Mezi zesilovač a gramofon je vřazen ekvalizér.
Různé stroje zvukové a to točivé i netočivé a k tomu všemu jedna HiFi žena.