Luxman C02 + M02

Skupina. kde je možno vznést specializovaný dotaz na potíže s určitým zařízením a získat radu "jak na to" od jiného člena ...
Odpovědět
brokee35
Příspěvky: 2
Registrován: úte 07. říj 2014 9:07:21
Bydliště: Pezinok, SK

Luxman C02 + M02

Příspěvek od brokee35 » úte 07. říj 2014 9:21:21

Dobry den pani,

bavia ma stare stroje a mam k nim kladny vztah, preto som si splnil detsky sen a kupil si Luxman C02 + M02. Stroje to su krasne, kupil som to od pana z Prahy, ktory isiel do noveho Luxmana L 507u a toto kombo mi predal za solidnu cenu. Chcel by som sa spytat, pretoze nie som elektrotechnicky vzdelany, ale ked otvorim vnutro tak viem co su kondiky,elyty atd. nevidim ze by niektore elektrosuciastky boli nejako poskodene alebo kondiky nafuknute? Predzosilnovac aj koncak hraju bez problemov, ide mi skor o to, ci po 30 rokoch by nebolo dobre to dat niekam na repas, resp. nejaku kontrolu, ci je vsetko v poriadku. V ramci Ciech som sa spojil s panom Vranom z firmy CASEA (www.casea.eu), ten by chcel za kompletnu rekonstrukciu, to znamena vymenu kondenzatorov za uplne nove, prerobenie zadneho panelu na nove reproterminaly (zapojenie banankov),a celkovy repas cca 18 000 CZK :), co je podla mna neadekvatne. Preto by som bol rad, keby niekto tu z fora mi vedel ohladne tohto poradit?

Dakujem za odpovede
brokee

monte22
Příspěvky: 78
Registrován: stř 07. kvě 2014 10:18:22

Re: Luxman C02 + M02

Příspěvek od monte22 » úte 07. říj 2014 11:15:06

Taková divná móda dnešní doby, repase . Pokud hraje bez závad, nikoho do něj nepouštěj a hrej. Určitě bys ztratil zvuk oné doby, to je můj názor.

Uživatelský avatar
Petr.116
Administrátor
Příspěvky: 1599
Registrován: pon 29. črc 2013 14:08:21
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Luxman C02 + M02

Příspěvek od Petr.116 » úte 07. říj 2014 12:41:54

monte22 píše:Taková divná móda dnešní doby, repase . Pokud hraje bez závad, nikoho do něj nepouštěj a hrej. Určitě bys ztratil zvuk oné doby, to je můj názor.
No to bych si dovolil nesouhlasit - za těchto okolností jsou řeči o ztrátě zvuku té doby na úrovni highendistů ... Tady na transcendentní "teorie" nevěříme. Výměna kondenzátoru Ti jiný zvuk neudělá.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

Uživatelský avatar
Petr.116
Administrátor
Příspěvky: 1599
Registrován: pon 29. črc 2013 14:08:21
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Luxman C02 + M02

Příspěvek od Petr.116 » úte 07. říj 2014 12:45:23

brokee35 píše:Dobry den pani,

bavia ma stare stroje a mam k nim kladny vztah, preto som si splnil detsky sen a kupil si Luxman C02 + M02. Stroje to su krasne, kupil som to od pana z Prahy, ktory isiel do noveho Luxmana L 507u a toto kombo mi predal za solidnu cenu. Chcel by som sa spytat, pretoze nie som elektrotechnicky vzdelany, ale ked otvorim vnutro tak viem co su kondiky,elyty atd. nevidim ze by niektore elektrosuciastky boli nejako poskodene alebo kondiky nafuknute? Predzosilnovac aj koncak hraju bez problemov, ide mi skor o to, ci po 30 rokoch by nebolo dobre to dat niekam na repas, resp. nejaku kontrolu, ci je vsetko v poriadku. V ramci Ciech som sa spojil s panom Vranom z firmy CASEA (http://www.casea.eu), ten by chcel za kompletnu rekonstrukciu, to znamena vymenu kondenzatorov za uplne nove, prerobenie zadneho panelu na nove reproterminaly (zapojenie banankov),a celkovy repas cca 18 000 CZK :), co je podla mna neadekvatne. Preto by som bol rad, keby niekto tu z fora mi vedel ohladne tohto poradit?

Dakujem za odpovede
brokee
V každém případě je potřeba se podívat na filtrační kondenzátory ve zdroji (hlavně u M02). Ty (pokud už nejsou vyměněné) asi budou mít životnost za sebou. Ovšem musí se vyměnit za kvalitní kondenzátory. Žádné srač.kové výrobky.
A pak až se uvidí, je pravděpodobné, že i další kondíky mohou mít nižší kapacitu, svody nebo zvýšený ESR, to je třeba zkontrolovat. pokud jde o aktivní prvky - jestli to hraje a bez probémů jako výstřelový šum atd., tak asi s aktivními prvky potíž nebude.
Peníze - ta suma je dost přestřelená - to by musel kupovat mraky věcí v origo verzi z dovozu. Ale měl by to dělat někdo, kdo ví, co dělá ... :hahahihi:

BTW: proč chceš předělávat reproterminály ? Jsou zničené ?
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

TheLastUnicorn
Příspěvky: 427
Registrován: úte 30. črc 2013 17:52:42
Bydliště: TN

Re: Luxman C02 + M02

Příspěvek od TheLastUnicorn » úte 07. říj 2014 12:53:13

To je jako koupit 25 letý auto a jen proto, že ještě furt jezdí, tak kašlat na výměnu čepů, silentbloků a těsnení s tvrzením, že po výměně by se ztratilo kouzlo doby. Což je samozřejmě totální hovadina. Ačkoli silentbloky nejsou utrženy, tak jsou ztvrdlý, nebo sednutý...auto bouchá, duní, vibruje...což rozhodně není o kouzlu doby, ale o špatným stavu. To pak člověk to auto nedocení a nezjistí, jak to jezdilo za mlada.
Stejný je to u zesilovače. Neříkám, že je nutný hned upgradovat na novější součástky (i když to třeba u OZ můžu jen doporučit), ale u tak starýho zesilovače rozhodně doporučuju alespoň kontrolu filtračních kondů, napájecích zdrojů a seřízení klidových proudů.
Můj L-410 měl utržený vývod jednoho hlavního filtračního kondu. Jelikož má pomocný vývody pro uchycení, tak si člověk ničeho nevšimne a dál hraje na zesilovač bez filtrace jedné větve napájení. Až po vypájení, kdy mi zůstal jeden vývod v desce jsem na to přišel. Po výměně se zvuk diametrálně změnil a až pak začal zesilovač hrát tak, jako ve své době.

Petr mě předběhl... :)

Uživatelský avatar
Petr.116
Administrátor
Příspěvky: 1599
Registrován: pon 29. črc 2013 14:08:21
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Luxman C02 + M02

Příspěvek od Petr.116 » úte 07. říj 2014 13:33:16

TheLastUnicorn píše:... u tak starýho zesilovače rozhodně doporučuju alespoň kontrolu filtračních kondů, napájecích zdrojů a seřízení klidových proudů.
Petr mě předběhl... :)
No právě - tak jsem pospíchal (dělám tu u toho nějakou práci), že jsem na tak zásadní věc, jako je kontrola napětí v pracovních bodech a seřízení kliďáku zapomněl. Spěchat se má pomalu, jak říkají Angličani. V každém případě dík, že Tys na rozdíl ode mne nezapomněl :good2:
„Když už člověk jednou je, tak má koukat, aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ - Jan Werich.

brokee35
Příspěvky: 2
Registrován: úte 07. říj 2014 9:07:21
Bydliště: Pezinok, SK

Re: Luxman C02 + M02

Příspěvek od brokee35 » úte 07. říj 2014 14:54:30

Dakujem za cenne rady, mam jedneho schopneho cloveka na slovensku, ktory ma dobre referencie na opravy starych strojov, mozte sa kuknut: www.saservis.sk ten chlapik je odbornik, nie clovek, ktory to len nejako zbastli. U neho by repas, vratane vymeny reproterminalov (su olamane casti,kde sa dava vodic reprokabla), s tym ze by robil kompletnu kontrolu a premeral obidva stroje, popripade doporucil potrebne upravy a opravy by to stalo cca 200e. Uvidim teda co s tym spravim :).

TheLastUnicorn
Příspěvky: 427
Registrován: úte 30. črc 2013 17:52:42
Bydliště: TN

Re: Luxman C02 + M02

Příspěvek od TheLastUnicorn » úte 07. říj 2014 15:25:00

200€ je celkom férová cena...ak teda naozaj urobí všetko, čo treba. Pozeral som na stránky a vyzerá vcelku sriózne...ale nepoznám a ruku do ohňa za nikoho nedávam. :)

feco64
Příspěvky: 1
Registrován: stř 12. črc 2017 19:19:39
Bydliště: Klenovec

Re: Luxman C02 + M02

Příspěvek od feco64 » stř 12. črc 2017 19:30:26

trochu starý príspevok ale predsa sa skúsim opýtať, brokee35 ako si dopadol s Lux.C02+M02 ?

Odpovědět

Zpět na „Obecné technické dotazy, problémy, rady“