Jak jsem se zmínil ve vláknu o Liborově tipu na dobrý DAC, tak jako skvělý zdroj pro toto zařízení je výše uvedený multiformátový přehrávač Panasonic. Za ty prachy - já ho koupil v akci za 2.300,- Kč (!) - je to super zařízení.
Umí toho moc:
- Přehrává BD-ROM/RE/-R, DVD-R/-RW/+R/+RW, CD/-R/-RW
- Podpora multimédií (Xvid, MKV, MP3, AAC, WMA, LPCM, FLAC, JPEG a další)
- Přehrávání z domácí sítě pomocí DLNA- Snadné ovládání a multiuživatelský mód, eko
- HDMI, optický výstup, slot pro SD/SDHC/SDXC, 2× USB pro přehrávání z externího HDD (2TB+ z NTFS/FAT32), LAN, wireless LAN ready s DY-WL5, DLNA (DMP&DMR)
- VIERA Connect (sociální sítě Facebook, Twitter, Youtube, hry nebo videa na přání)
- Webový prohlížeč, konverze 2D/3D, BD-Live™
- atd atd.
Ze všeho mne kromě Blue-ray, DVD,CD, MP3 atd. zaujaly hlavně 2 věci:
- FLAC ze všech vstupních médií
- přehrávání v domácí síti (protokol DLNA) ze zdrojů jako NAS servery atd.
- optický digitální výstup
Poslední parametr mi umožní výstup na DAC a z něj šup na LUXMANa a do reproboxů ...
Pár rychlých fotek z části menu obrazovky, která vede k nastavení síťového DLNA kanálu k datům v domácí síti (odpusťte špatnou kvalitu - bylo to rychle ... to žluté světlo na fotkách je odraz lustru ...):

Jinak jak jsem pochopil z rychlého prolítnutí manuálu, tak pokud se budeme bavit o zvuku:
a) přehrávač je spojen přes HDMI (v něm je zvuk obsažen) s televizí
b) přehrávač má současně vyveden optický digitální kanál, který nás zajímá
Zvuk v HDMI do televize se dá vypnout a pak můžeme nerušeně pracovat s digi signálem zvuku cestou:
Multiformátový přehrávač -> optický kabel TOSLINK -> konverze TOSLINK na KOAX DAC -> DAC -> analog L,R ->LUXMAN
V praxi se ta konverze udělá tak, že se do DAC jednotky přidá vstupní díl TOSLINK, takže DAC bude mít alternativně vstupy: TOSLINK, KOAX a USB
Tím optickým kouskem kabelu zároveň vtipně vyřešíme případné "hádky zemí" mezi zesilovačem a TV+přehrávač ...
Koho by zajímal systém TWONKY MEDIA, který je aktuálně u mne zvolen na NAS miniserveru (sdílení multimediálních dat v síti), má čtení tady http://en.wikipedia.org/wiki/TwonkyMedia_server ...
BTW: asi se mi zase o kousek zešikmí oči : další Japonec do systému ...